Sport

FCSB se mută de pe Arena Națională. Unde vor avea loc următoarele partide din Liga 1

Campionatul mondial de gaming o obligă pe FCSB să se mute de pe Arena Națională. Următoarele partide de pe teren propriu se vor disputa la Buzău, pe Stadionul Gloria.
06.10.2021 | 17:22
FCSB se muta de pe Arena Nationala Unde vor avea loc urmatoarele partide din Liga 1
ADVERTISEMENT

Întrucât Arena Națională va fi, în perioada 7-17 octombrie, gazda unui eveniment dedicat gamerilor, FCSB s-a văzut nevoită să se orienteze spre un nou stadion pentru disputarea următoarelor partide de campionat considerate pe propriul teren.

Pe cale de consecință, după ce a analizat împreună cu oficialii echipei toate variantele care corespundeau cerințelor sale (n.r. să aibă un gazon bun și să fie aproape de București), Edi Iordănescu a decis să-și mute elevii la Buzău, unde au mai evoluat și în sezoanele precedente.

ADVERTISEMENT

Primul duel  în noua „casă” va avea loc imediat după pauza competițională prilejuită de jocurile echipei naționale. Mai precis, sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 20:30, când roș-albaștrii vor primi vizita nou-promovatei CS Mioveni.

FCSB se mută la Buzău. Următoarele partide din Liga 1 vor avea loc pe Stadionul Gloria

FCSB va disputa următoarele meciuri considerate pe teren propriu pe Stadionul Gloria din Buzău. Măsura a fost luată deoarece Arena Naţională vă găzdui în această lună evenimentul The International, o competiţie online de DOTA 2”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Pe lista vicecampioanei se afla și Stadionul Arcul de Triumf, care poate fi folosit provizoriu, până la sfârșitul anului, chiar dacă nu este încă în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului. Decizia finală i-a aparținut antrenorului Edi Iordănescu.

Trebuie să vedem unde putem strânge cât mai mult public. Trebuie să vedem ce condiții avem, distanțe, partea tehnică, să avem o suprafață bună, condiții bune. Decizia finală nu e luată în momentul de față. Buzăul este o variantă și este una dintre variantele principale”, declara acesta, cu câteva săptămâni în urmă, conform as.ro.

ADVERTISEMENT

Arena Națională găzduiește Campionatul Mondial de gaming. Și Rapid trebuie să se mute

FCSB nu este singura echipă obligată să găsească un alt stadion pentru următoarele meciuri de pe teren propriu. Cel mai probabil, Rapidul va muta meciul cu CFR Cluj, programat duminică, 17 octombrie, de la ora 20:30, la Mioveni. De altfel, acolo a fost programată în acest weekend și o partidă de verificare în compania echipei antrenate de Alexandru Pelici.

În schimb, pe Arena Națională va avea loc DOTA 2, una dintre cele mai importante competiții dedicate pasionaților de jocuri video. Fără spectatori, din păcate, pe fondul numărului tot mai mare al cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 raportate în Capitală, așa că organizatorii au returnat contravaloarea tuturor biletelor vândute anterior.

ADVERTISEMENT

Sunt fericit să vă anunţ că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an.

Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12-17 octombrie. Este o competiţie care va fi vizionată de aproximativ 80 de milioane de oameni din întreaga lume, cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite.

Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”, a anunțat, în această vară, primarul Nicușor Dan, prin intermediul rețelelor de socializare.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CS Mioveni: 1,95 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT