Sport

FCSB și CFR Cluj, egale înaintea derby-ului de pe Arena Națională. Câți jucători dau în echipa ideală a etapei a 20-a

FCSB și CFR Cluj sunt la egalitate înaintea meciului restanță din etapa a 9-a. Ambele echipe au același număr de jucători în echipa ideală a rundei cu numărul 20 din SuperLiga.
15.12.2022 | 18:06
FCSB si CFR Cluj egale inaintea derbyului de pe Arena Nationala Cati jucatori dau in echipa ideala a etapei a 20a
FCSB și CFR Cluj au dat câte doi jucători în echipa ideală a etapei a 20-a din SuperLiga. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB și CFR Cluj se înfruntă pentru prima oară în actuala stagiune din SuperLiga. Roș-albaștrii primesc vizita ardelenilor pe Arena Națională, joi, 15 decembrie, ora 20:00. Duelul a început încă dinaintea fluierului de start. LPF a anunțat echipa ideală a etapei a 20-a din SuperLiga, iar cele două formații au câte doi reprezentanți.

FCSB are doi jucători în echipa ideală a etapei cu numărul 20 din SuperLiga

LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a dezvăluit cel mai bun 11 al rundei a 20-a din SuperLiga chiar înaintea derby-ului FCSB – CFR Cluj. Atât campioana, cât și vicecampioana României dau câte doi jucători în echipa ideală a etapei.

ADVERTISEMENT

Din echipa FCSB-ului, la Ploiești împotriva Chindiei, s-au remarcat Risto Radunovic și Adrian Șut. Fundașul muntengrean a înscris primul gol al roș-albaștrilor pe Stadionul „Ilie Oană” din penalty și a obținut cel mai mare index Instat – 266.

Adrian Șut a fost integralist în partida în care Andrea Compagno și Darius Olaru s-au accidentat grav. Fotbalistul, care a fost curtat de Trabzonspor, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, a fost remarcat de oficialii LPF pentru jocul consistent arătat la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj plusează în echipa ideală a etapei 20 cu Lovro Cvek și Cristian Manea

CFR Cluj îi are în cel mai bun 11 al etapei a 20-a pe Lovro Cvek și Cristian Manea. Campioana României s-a încurcat pe terenul celor de la Botoșani, după ce s-a văzut egalată în prelungirile partidei. Chiar și așa, LPF i-a numit în echipa ideală pe Cvek și Manea.

Mijlocașul croat a deblocat tabela împotriva celor de la FC Botoșani și a înscris cu o lovitură de cap primul gol în campionatul românesc. Totuși, Dan Petrescu nu se va putea baza pe abilitățile fotbalistului în meciul cu FCSB din cauza suspendării pentru cumul de cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT

Cristian Manea a oferit pasa decisivă la golul lui Lovro Cvek, iar internaționalul român traversează o perioadă bună în tricoul CFR-ului, reușind să înscrie în meciul împotriva Chindiei în etapa a 19-a.

LPF a anunțat echipa ideală a etapei a 20-a din SuperLiga

Succesul celor de la Hermannstadt în fața liderului Farul pe noul stadion de la Sibiu nu a fost trecut cu vederea de LPF. Antrenorul etapei a fost desemnat Marius Măldărășanu alături de jucători sibieni Florin Bejan și Silviu Balaure.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Yassine Bahassa, fotbalistul lăudat de Gigi Becali, a prins un loc în cel mai bun 11 al etapei cu numărul 20.

Echipa ideală a etapei a 20-a din SuperLiga:

PORTAR

  • Horațiu Moldovan (Rapid / 24 de ani) – A avut opt şuturi respinse, printre care şi un penalty. Prinde pentru a cincea oară echipa etapei.

FUNDAŞI

  • Cristian Manea (CFR Cluj / 25 de ani) – Trece printr-o perioadă formidabilă. A oferit a treia pasă decisivă din ediţia curentă, în care mai are şi trei goluri.
  • Florin Bejan (FC Hermannstadt / 31 de ani) – A făcut un meci fără greşeală în defensivă. Partida a fost una specială pentru fundaşul sibienilor, care s-a aflat la a 200-a prezenţă în Superliga României.
  • Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova / 35 de ani) – A câştigat 17 dueluri, dintre care 13 în defensivă. A avut procentaj de 100 % la capitolul deposedări.
  • Risto Radunovic (FCSB / 30 de ani) – A înscris şi a deschis drumul roş-albaştrilor spre a cincea victorie la rând din campionat. A fost jucătorul cu cel mai mare index Instat – 266.

MIJLOCAŞ

  • Silviu Balaure (FC Hermannstadt / 26 de ani) – A bifat cel mai bun meci din acest sezon! A înscris primele două goluri pe arena modernizată din Sibiu.
  • Lovro Cvek (CFR Cluj / 27 de ani) – A înscris primul gol din carieră în campionatul României. A avut 11 baloane recuperate, dintre care șase în jumătatea adversă.
  • Adrian Şut (FCSB / 23 de ani) – A avut o evoluţie consistentă la centrul terenului, contribuind din plin la ambele faze de joc.
  • Yassine Bahassa (FC U Craiova 1948 / 30 de ani) – A fost principalul pericol pentru apărarea piteştenilor. A câştigat 11 dueluri în atac şi a reuşit nouă driblinguri.

ATACANŢI

  • Adam Nemec (FC Voluntari / 37 de ani) – Al doilea meci la rând în care vârful ilfovenilor a punctat decisiv. A ajuns la 33 de reuşite în principala competiţie internă.
  • Marko Dugandzic (Rapid / 28 de ani) – A înscris de două ori şi a ajuns la 8 reuşite în campionatul actual, fiind golgheterul Rapidului.

ANTRENORUL ETAPEI

  • Marius Măldărăşanu (FC Hermannstadt / 47 de ani) – A pregătit perfect meciul cu liderul Farul, iar rezultatul a fost pe măsură: victorie cu 4-0 în faţa unei arene pline.

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,87 este cota pentru „GG” la meciul FCSB – CFR Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT