Sport

FCSB şi Dinamo, interzise pe Arena Naţională! Motivul pentru care nu pot juca acolo

FCSB şi Dinamo sunt interzise pe Arena Naţională în următoarele etape din SuperLiga. FANATIK a aflat că Primăria vrea să protejeze gazonul înaintea meciurilor României cu Israel şi Kosovo.
22.08.2023 | 00:42
FCSB si Dinamo interzise pe Arena Nationala Motivul pentru care nu pot juca acolo
Secvenţă din meciul FCSB - Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a debutat în acest sezon pe Arena Naţională în meciul cu Poli Iaşi, câştigat 2-1. Doar că atât roş-albaştrii, cât şi Dinamo, nu vor putea evolua în următoarea perioadă pe cel mai mare stadion al ţării.

FCSB şi Dinamo, interzise pe Arena Naţională!

Din informaţiile FANATIK, Primăria Municipiului Bucureşti a luat decizia de a nu permite închirierea Arenei Naţionale în următoarele săptămâni, pentru a nu strica gazonul înaintea meciurilor din preliminariile Euro 2024 din luna septembrie.

ADVERTISEMENT

România va întâlni Israel pe 9 septembrie şi Kosovo trei zile mai târziu pe Arena Naţională. Astfel, până după această pauză a meciurilor internaţionale, FCSB şi Dinamo sunt nevoite să joace pe alte stadioane.

FCSB vrea să joace în Ghencea derby-ul cu Universitatea Craiova

Astfel, meciul dintre Dinamo şi Petrolul programat sâmbătă se va disputa pe Arcul de Triumf, în timp ce FCSB speră să joace din nou pe stadionul Ghencea confruntarea cu Universitatea Craiova, următorul meci de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Până acum, FCSB a jucat în Ghencea cu CFR Cluj şi cu Nordsjaelland. Varianta de rezervă a roş-albaştrilor este tot “Arcul de Triumf”, stadion cu o capacitate de 8500 de spectatori.

Arena Naţională a fost indisponibilă în acest debut de sezon din cauza a două concerte mari (Guns N’Roses și Depeche Mode) care au fost organizate pe cel mai mare stadion al ţării. FCSB a jucat duminică pe Arenă cu Poli Iaşi, dar este nevoită să se mute din nou.

ADVERTISEMENT

Fotbalul nu, festivalurile da!

În schimb, cu o săptămână înaintea meciului cu Israel (1-3 septembrie) pe Arena Naţională va avea loc festivalul „East European Comic Con”, dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate şi jocuri video.

FCSB şi Dinamo vor putea închiria Arena Naţională după meciurile echipei naţionale. “Câinii” nu au jucat până acum pe Arenă de la revenirea în SuperLiga, ultimul meci jucat acolo fiind turul barajului cu FC Argeş, scor 6-1.

ADVERTISEMENT

“Dacă ăla e tralalachi și bagă concerte. Băi, unde ai văzut tu în toată Europa concerte?! Decât dacă nu e meci. Nu mai poți să joci fotbal că se fac concerte. Fac păcate, vai de capul lui, săracul, trebuie să ne rugăm pentru el. Și noi suntem nebuni. Nici noi nu suntem sănătoși…. Și noi suntem puțin tralalachi că-l votăm! Vina e a noastră! Ce să facem…”, Gigi Becali despre Nicuşor Dan, primarul Capitalei

  • 50.000 de locuri este capacitatea Arenei Naţionale
  • 2011 este anul în care a fost inaugurat cel mai mare stadion al ţării

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,02 este cota pentru „2 solist” la meciul UTA Arad – FCSB

ADVERTISEMENT