Fotbal intern

FCSB şi FC Botoşani, cele două echipe care nu au optat pentru schimbarea sistemului în Liga 1: “Nu şi-au argumentat poziţia!”

06.08.2020 | 14:56
FCSB si FC Botosani cele doua echipe care nu au optat pentru schimbarea sistemului in Liga 1 Nu siau argumentat pozitia
ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis să schimbe sistemul competiţional în noul sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Astfel, vom avea 16 formaţii în noua stagiune, cu două mai multe decât în sezoanele trecute.

Doar două cluburi nu au fost de acord cu schimbarea sistemului din Casa Pariurilor Liga 1: FCSB şi FC Botoşani. Valeriu Iftime a votat împotrivă, în timp ce FCSB, prin Vali Argăseală, s-a abţinut de la acest vot.

ADVERTISEMENT

“Referitor la poziţia cluburilor din Liga 1, a fost un singur club care a fost împotrivă, FC Botoşani. În videoconferinţa de astăzi, cu o singură excepţie, toţi participanţii la întâlnire au împărtăşit acelaşi punct de vedere. (Cine s-a abţinut?) Domnul Argăseală. Nu cunosc motivele, nu şi-a argumentat poziţia”, a spus Burleanu.

FCSB şi FC Botoşani, cele două echipe care nu au optat pentru schimbarea sistemului în Liga 1! Burleanu a explicat avantajele noului sistem

Preşedintele FRF a explicat şi avantajele noului sistem, explicând totodată că între primele două formaţii din play-out va fi un meci direct care să trimită una dintre echipe pentru un baraj pentru Europa cu locul 3 din play-off:

ADVERTISEMENT

“Sezonul se încheie astăzi și clasamentul final este așa cum se vede astăzi. Niciun meci nu se dispută în play-off și play-out. Presupune o măsură similară. Practic, păstrăm același concept pentru toate eșaloanele inferioare.

Este un moment oportun pentru a crește numărul echipelor și să nu mai așteptăm un an. Mă bucur că acest proiect a avut o susținere importantă, 13 cluburi din 14 în Liga 1 au susținut creșterea. Am vrut să identificăm sistemul competițional.

ADVERTISEMENT

“Echipele din play-off vor avea același număr de meciuri ca și cele din play-out. Se va crea un baraj între ocupanta locului 7 și 8 din play-out”

Acest sistem rezolvă câteva minusuri. În primul rând, rezolvăm diferența de meciuri între echipele de play-off și play-out. Un alt minus rezolvat prin schimbarea sistemului este miza sportivă pe care o introducem.

Un alt element de noutate este folosit de principiu. Echipele din play-off vor avea același număr de meciuri ca și cele din play-out. Se va crea un baraj între ocupanta locului 7 și 8 din play-out. Învingătoarea va disputa un alt meci de baraj pentru un alt loc calificabil în Europa League.

ADVERTISEMENT

“Invităm cluburile să fie precaute în următoarea perioadă ca să menținem stabilitatea financiară”

Vrem să începem pe data de 22 august noul campionat. Trebuie să fim conectați cu cei de la DSP în această perioadă dificilă. Nu trebuie să uităm că în momentul în care am reușit să finalizăm sezonul competițional, fotbalul a fost singurul sport care a putut să facă asta.

Ne dorim ca suporterii să revină pe stadion. Vom susține prezența fanilor pe stadion doar când vor fi în deplină siguranță. Vom avea dificultăți financiare. Trebuie să fii nebun că situația dinainte de criză va fi la fel și după criză.

Cheltuielile pentru cluburile noastre au crescut. Această fereastră de transferuri va fi influențată. Vor fi mult mai puțini bani din transferuri și trebuie să gestionăm această situație. Invităm cluburile să fie precaute în următoarea perioadă ca să menținem stabilitatea financiară. Dacă nu am fi extins termenul de licențiere, multe cluburi nu ar fi putut lua licența.”, a explicat preşedintele FRF.

 

ADVERTISEMENT