Sport

FCSB, un singur jucător în echipa etapei cu numărul 27 din SuperLigă. Dan Petrescu, antrenorul ideal al rundei

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat echipa ideală a rundei cu numărul 27 din SuperLigă. FCSB dă un singur jucător, în timp ce Dan Petrescu a fost ales antrenorul etapei.
28.02.2023 | 16:27
FCSB un singur jucator in echipa etapei cu numarul 27 din SuperLiga Dan Petrescu antrenorul ideal al rundei
LPF a anunțat echipa etapei cu numărul 27 din SuperLiga. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Victoria celor de la CFR Cluj, scor 5-2 cu Petrolul Ploiești a pus capăt etapei cu numărul 27 din SuperLiga. Din echipele aflate la vârf, doar Universitatea Craiova a călcat strâmb. Echipa antrenată de Eugen Neagoe a pierdut cu 0-1 pe terenul celor de la FC Voluntari. Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial echipa ideală a etapei a 27-a din campionatul României.

FCSB, un singur jucător în echipa ideală a etapei cu numărul 27 din SuperLiga

FCSB a câștigat mult mai clar decât o arată scorul împotriva celor de la FC Argeș. Vicecampioana s-a impus cu 2-1 pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, după golurile marcate de Adrian Șut și Deian Sorescu. În echipa ideală a etapei cu numărul 27 din SuperLiga își face loc Adrian Șut, autorul primului gol din meciul cu Argeș.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul pentru care Gigi Becali a purtat negocieri la finalul anului trecut pentru un transfer la Trabzonspor, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, a jucat al 100-lea meci pe prima scenă a fotbalului din România. Totodată, Adrian Șut i-a pasat decisiv lui Deian Sorescu la al doilea gol al roș-albaștrilor, primul pentru fostul căpitan al lui Dinamo în tricoul FCSB-ului.

Cel mai bun portar al etapei a fost desemnat Mihai Popa. Goalkeeper-ul celor de la FC Voluntari a avut o prestație încântătoare și a contribuit decisiv la prima victorie a ilfovenilor în acest an, scor 1-0 cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, Rapid și Farul, câte doi jucători în echipa etapei a 27-a din SuperLiga

O mare parte din echipa etapei cu numărul 27 din SuperLiga este completată cu jucători de la CFR Cluj, Rapid și Farul. Cele trei formații aflate pe locuri fruntașe în ierarhie au dat câte doi jucători în echipa ideală. Ionuț Larie și Adrian Mazilu, puștiul minune care este văzut de Gică Popescu peste nivelul lui Octavian Popescu, sunt cei doi reprezentanți ai „marinarilor” pentru cel mai bun 11 al etapei după meciul UTA Arad – Farul 0-1.

De cealaltă parte, CFR Cluj îi are în componența ideală a etapei pe Ciprian Deac și Nana Boateng. Ambii jucători ai campioanei și-au trecut numele pe lista marcatorilor, în timp ce „veteranul” Ciprian Deac a contribuit decisiv la alte două goluri.

ADVERTISEMENT

Ultima echipă cu doi jucători în 11-le ideal este Rapid, care a câștigat cu Chindia Târgoviște, scor 2-0 în Giulești. Cristian Săpunaru și Junior Morais fac pereche în defensiva echipei ideale a etapei a 27-a. Valentin Costache, adus de Adrian Mutu la Rapid, a fost omul meciului în viziunea fanilor rapidiști.

Dan Petrescu, desemnat antrenorul etapei a 27-a din SuperLiga

Deși CFR Cluj a învins-o categoric la Ploiești, scor 5-2 pe Petrolul, Dan Petrescu s-a arătat nemulțumit la finalul partidei. „Bursucul” este iritat de faptul că echipa sa primește foarte ușor goluri. Totuși, Dan Petrescu a fost ales antrenorul etapei în viziunea celor de la LPF. Capacitatea antrenorului de a-i face pe jucători să treacă peste eliminarea din Conference League a fost apreciată de statisticieni.

ADVERTISEMENT

Mamadou Thiam, jucător lăudat de Mihai Stoica, dar și Adnan Aganovic, omul decisiv în victoria lui Sepsi de pe teren propriu cu Hermannstadt, fac parte din echipa ideală a etapei cu numărul 27 din SuperLiga.

Echipa etapei a 27-a din SuperLiga:

PORTAR

  • Mihai Popa (FC Voluntari / 22 de ani) – A închis excelent poarta, contribuind din plin la victoria reuşită de ilfoveni, prima din 2023.

FUNDAŞI

  • Lorenzo Paramatti (FC U Craiova 1948 / 28 de ani) – A avut un procentaj de 89 % pase reuşite, una dintre ele fiind decisivă în stabilirea scorului final.
  • Ionuţ Larie (Farul / 36 de ani) – Căpitanul dobrogenilor şi-a condus echipa spre o nouă victorie, succes în urma căruia Farul a terminat pentru a 21-a etapă în postura de lider.
  • Cristian Săpunaru (Rapid / 38 de ani) – A avut o prestaţie fără greşeală în centrul defensivei. Este liderul care mobilizează echipa în momentele dificile.
  • Junior Morais (Rapid / 36 de ani) – A depus un efort fantastic pe toată durata partidei. A dominat flancul stâng, dovadă fiind şi indexul Instat, unul formidabil – 263.

MIJLOCAŞI

  • Adnan Aganovic (Sepsi OSK / 35 de ani) – A marcat un gol şi a scos un penalty. Jucătorul croat face un sezon foarte bun, fiind printre cei mai productivi din lotul covăsnenilor.
  • Adrian Şut (FCSB / 23 de ani) – Aflat la meciul 100 pe prima scenă, mijlocaşul roş-albaştrilor a contribuit la succesul formaţiei sale cu un gol şi o pasă decisivă.
  • “Nana” Boateng (CFR Cluj / 28 de ani) – A controlat centrul terenului, unde a câştigat majoritatea duelurilor. În plus, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor.

ATACANŢI

  • Ciprian Deac (CFR Cluj / 37 de ani) – Din nou, decarul CFR-ului a fost jucătorul care a făcut diferenţa. A marcat un gol şi a contribuit decisiv la alte două reuşite ale clujenilor.
  • Adrian Mazilu (Farul / 17 ani) – Este noua perlă pe care Hagi a lansat-o în Superliga României. A intrat în repriza secundă şi s-a remarcat imediat cu un gol marcat în urma unei acţiuni personale de toată frumuseţea.
  • Mamadou Thiam (U Cluj / 27 de ani) – Vârful Universităţii Cluj este în mare formă! A reuşit o dublă şi a ajuns la patru goluri în ultimele trei meciuri.

ANTRENORUL ETAPEI

  • Dan Petrescu (CFR Cluj / 55 de ani) – A reuşit să-i mobilizeze pe jucători, făcându-i să treacă peste eliminarea din cupele europene. Astfel, CFR a arătat foarte bine, scorul de pe tabela arenei „Ilie Oană” din Ploieşti fiind unul care a reflectat perfect jocul echipei pe care o antrenează.

  • Cota BETANO pentru FSCB: 1,50 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB – Petrolul Ploiești

ADVERTISEMENT