Fotbal intern

FCSB – Universitatea Craiova 0-0. Spectacol fără goluri. Oltenii ratează dramatic prima victorie pe terenul FCSB-ului

04.04.2021 | 22:21
FCSB  Universitatea Craiova 00 Spectacol fara goluri Oltenii rateaza dramatic prima victorie pe terenul FCSBului
ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Universitatea Craiova s-a terminat cu o remiză albă, deși meciul a fost unul spectaculos, cu ocazii importante la ambele porți.

Oltenii au avut cele mai mari oportunități de a înscrie, au irosit chiar și un penalty în repriza a doua, ratând astfel șansa de a obține prima victorie pe terenul FCSB-ului de când au promovat în prima ligă, acum 7 ani. Până acum, bilanțul lor era dezastruos, de 9 înfrângeri și un singur egal.

ADVERTISEMENT

FCSB își putea asigura matematic locul 1 la finalul sezonului regulat cu un succes, dar așa mai trebuie să aștepte ultima etapă, când are nevoie de 3 puncte pe terenul lui Sepsi sau de un pas greșit al campioanei CFR Cluj.

FCSB – Universitatea Craiova 0-0 – VEZI VIDEO

FCSB: Vlad – Ov. Popescu (46 Crețu), Miron, I. Cristea, Radunovic (46 Panțîru)- Olaru, Șut (89 Simion), Oaidă (46 Vînă) – Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu (66 Istrate). Rezerve: Straton, Crețu, Panțîru, Simion, Haruț, Vukusic, Nedelcu, Vînă, Istrate. Antrenor: Toni Petrea

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, M. Constantin, Papp (70 Bălașa), Vătăjelu – Mateiu, Nistor – Camara (87 Căpățînă), Cicâldău (87 Bic), Baiaram (78 Koljic) – Ivan. Rezerve: L. Popescu, Mitran, Bălașa, Bic, Căpățînă, Fedele, Cîmpanu, Tudorie, Koljic. Antrenor: Marinos Ouzounidis

Min. 5: Contraatac periculos al oltenilor, însă Andrei Ivan se pripește și greșește pasa.

Min. 10: Șutul lui Moruțan din careu este deviat în corner de un apărător al Universității.

Min. 22: Șutul lui Mateiu din marginea careului este respins greu de Vlad.

Min. 37: Andrei Ivan scapă singur spre poarta lui Vlad, dar se împiedică la marginea careului și șutează aiurea.

ADVERTISEMENT

Min. 43: Șutul lui Tănase din lovitură liberă trece pe lângă poartă.

Min. 49: Camara scapă singur spre poarta lui Vlad, intră în careu, dar preferă să paseze greșit unui adversar în locul unui șut la poartă.

Min. 52: Andrei Ivan face o cursă solitară din propriul teren, intră în careul gazdelor, dar șutul său este respins de Andrei Vlad.

ADVERTISEMENT

Min. 55: Șutul lui Olaru de la marginea careului trece peste poartă.

Min. 60: Penalty pentru Craiova, acordat pentru un fault comis în careu de Miron asupra lui Andrei Ivan. Andrei Vlad a respins în corner șutul lui Cicâldău din lovitura de pedeapsă.

Min. 67: Istrate șutează de la 14 metri peste poarta lui Pigliacelli.

Min. 83: Pigliacelli îi salvează miraculos pe olteni la șutul lui Florin Tănase din 3-4 metri.

Min. 90+1: Andrei Ivan scapă din nou singur, dar reia cu șpițul din colțul careului mic peste poartă.

FCSB – Universitatea Craiova Live stream Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida FCSB – Universitatea Craiova se joacă duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30, pe stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu. Nu este exclus ca la ora partidei să fie averse de ploaie slabă, temperatura estimată fiind în jur de 7 grade. Meciul este televizat în direct pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus. O mai puteți urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

FCSB a reușit să se desprindă de principalul urmăritor, CFR Cluj, în urma unui succces clar, obținut în ultima etapă pe Arena Națională cu 3-0, dar în condițiile în care ardelenii au avut jucători importanți absenți pe motive de coronavirus. Dacă vor câștiga și împotriva Craiovei, gazdele vor fi sigure că vor intra în play-off de pe primul loc, pentru că nu vor mai putea pierde această poziție indiferent de rezultatele care se vor mai înregistra.

Universitatea Craiova a legat și ea trei succese consecutive și nu a primit gol în aceste meciuri. Dacă nu ar fi fost acel pas greșit neașteptat, la Buzău, în fața Chindiei, antrenorul Marinos Ouzounidis ar fi avut un parcurs perfect de când a venit pe banca oltenilor.

FCSB l-a pierdut pe Florinel Coman până la finalul sezonului

Jocul are loc după perioada de pauză în campionat prilejuită de partidele echipelor naționale din preliminariile CM 2022 și turneul final al CE de Tineret. Ambele cluburi au avut jucători la aceste acțiuni, FCSB un număr record, de 10 jucători.

Din acest punct de vedere Universitatea Craiova ar putea fi mai avantajată, pentru că din Bănie au fost convocați doar Cicâldău și Bancu la echipa mare și Vlădoiu la tineret. FCSB trebuie să vadă care este starea jucătorilor reveniți de la loturi.

Deja există o veste foarte proastă pentru antrenorul Toni Petrea. Florinel Coman a ieșit accidentat după numai 14 minute în meciul România – Macedonia și nu va mai putea juca până la final de sezon. Situație care obligă la avansarea lui Olimpiu Moruțan în atac, alături de Tănase și Octavian Popescu.

Un singur egal pentru Universitatea Craiova la București din 2014 până astăzi

Marinos Ouzounidis se poate baza pe majoritatea jucătorilor săi și faptul că a putut lucra cu o bună parte a lotului în perioada de pauză poate conta foarte mult în economia partidei. Singurul absent de marcă este căpitanul Nicușor Bancu, suspendat pentru acest meci.

În tur, la Craiova, a fost un 2-0 fără drept de apel pentru FCSB, show Dennis Man cu o dublă, dar acum fostul golgeter al FCSB e la Parma, deci nu mai reprezintă pericol.

Casele de pariuri dau cotă de 2,15 la victorie pentru FCSB și de 3,55 pentru olteni să dea lovitura. Problema este că oltenii se simt la București, la meciurile ca FCSB, ca peștele pe uscat, din 2014 până acum reușind un singur egal, în 2017.

ADVERTISEMENT