Fotbal international

Federico Valverde, noul al talisman al lui Zinedine Zidane! Real Madrid, neînvinsă când uruguayanul a fost titular

05.01.2020 | 10:18
Federico Valverde noul al talisman al lui Zinedine Zidane Real Madrid neinvinsa cand uruguayanul a fost titular
ADVERTISEMENT

Mijlocașul uruguayan al echipei Real Madrid, Federico Valverde, are un sezon remarcabil și se poate spune că este noul al talisman al lui Zinedine Zidane.

Federico Valverde, noul al talisman al lui Zinedine Zidane

După un start de sezon în care a fost mai mult ținut pe banca de rezerve de Zinedine Zidane, Federico Valverde a început să aibă prestații lăudate de toată lume ași în scurt timp a devenit talismanul ”galacticilor”.

ADVERTISEMENT

Folosit de 13 ori titular în acest sezon, uruguayanul de doar 21 de ani a impresionat pe toată lumea. Confor, cotidianului spaniol As, Real Madrid nu a cunoscut înfrângerea în meciurile în care Valverde a prins primul ”11”.

”Joacă titular pentru că merită”

”Este un jucător modern, întotdeauna urcă, vrea mereu mingea. Are evoluții impresionante și nu numai în atac, face la fel și în apărare. Se descurcă bine, mă bucur pentru el. Joacă titular pentru că merită”, a declarat Zidane despre noua sa perlă.

ADVERTISEMENT

În cele 13 partide în care Federico Valverde a fost titular, Real Madrid a obținut opt victorii și cinci rezultate de egalitate. De asemenea, cu uruguayanul în primul 11 ”galacticii” au marcat 30 de goluri (medie de 2,3 pe meci) și au primit daor 6 (medie de 0,46 pe meci).

Rezervă la ultimul meci din La Liga

Federico Valverde, care a fost folosit titular în 10 întâlniri din La Liga și în trei din Champions League marcând și două goluri, încearcă să spargă tridentul de la mijlocul terenului format din Luka Modric, Casemmiro și Toni Kroos.

ADVERTISEMENT

Internaționalul uruguayan a fost doar rezerză la ultima partidă de campionat jucată de Real Madrid. ”Galacticii” s-au impus sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-0, în fața lui Getafe și a egalat-o pe FC Barcelona în fruntea clasamentului din La Liga.

Pleacă Modric și Kroos de la Real Madrid?

Federico Valverde ar putea avea șansa de a juca mai mult la Real Madrid, în cazul în care ”galacticii” îl vor ceda pe Luka Modric la Internazionale Milano. Croatul a intrat în ultimele șase luni de contract pe Santigo Bernabeu, iar Florentino Perez ar putea să-l vândă încă din această iarnă pentru a obține o sumă de bani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Real Madrid s-ar putea despărți în această iarnă și de Toni Kroos, care este aproape de a ajunge la Manchester United. În schimbul său, ”galacticii” vor să-l aducă pe Paul Pogba, francezul fiind dorit cu insistență de Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT