Sporturi

Fernando Verdasco îi va da în judecată pe organizatorii Roland Garros: „Nu au nici coerență, nici respect”

30.09.2020 | 11:42
Fernando Verdasco ii va da in judecata pe organizatorii Roland Garros Nu au nici coerenta nici respect
ADVERTISEMENT

Fernando Verdasco îi va da în judecată pe organizatorii de la Roland Garros, după ce aceștia nu i-au permis să participe la actuala ediție a turneului de la Paris.

Spaniolul a fost depistat pozitiv cu coronavirus și a fost exclus de pe tabloul masculin al turneului. Verdasco participase la toate edițiile turneului din Franța, începând cu cea din 2004.

ADVERTISEMENT

Verdasco a ajuns 37 de ani și se află pe locul 59 în ierarhia ATP. Cazul spaniolului este doar încă unul pe o lungă listă de probleme întâmpinate de organizatorii de la Roland Garros în acest an.

Fernando Verdasco îi va da în judecată pe organizatorii Roland Garros: „Mi-au luat cheful pentru orice”

Pe parcursul carierei, Fernando Verdasco a oferit multe partide spectaculoase și a avut rezultate impresionante, ajungând să ocupe locul 7 în ierarhia ATP în cea mai bună perioadă a carierei.

ADVERTISEMENT

În luna august, Verdasco a fost testat pozitiv cu coronavirus, iar în baza acelui test cei de la Roland Garros l-au anunțat că nu va putea participa la ediția din 2020 a turneului.

Între timp, spaniolul a mai efectuat două teste și ambele au ieșit negative, însă organizatorii nu le-au luat în seamă și nu l-au inclus pe tabloul turneului. Imediat după ce tenismenul spaniol a primit vestea că nu va putea participa la Roland Garros în 2020, organizatorii au anunțat că vor schimba regulile și vor permite jucătorilor să se testeze încă o dată, dacă primul test iese pozitiv.

ADVERTISEMENT

„Bineînțeles că vreau să îi dau în judecată pe organizatorii Roland Garros. Nimeni nu s-ar fi gandit că un astfel de lucru s-ar putea întâmpla acolo, e imposibil. Nici nu e vorba despre bani, ci despre răul pe care o astfel de situație ți-l provoacă la nivel personal și profesional. Nu știu dacă o să mai joc în acest an, pentru că mi-au luat cheful pentru orice.

Organizatorii fac ce vor, nu au nicio formă de coerență, de respect. Drepturile jucătorilor nici nu contează pentru ei. La doar o zi după ce am fost anunțat că nu voi face parte din turneu, au schimbat regulile și acum jucătorii pot efectua un al doilea test”, a declarat Fernando Verdasco pentru radioul spaniol Cadena Ser, citat de Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Probleme mari pentru organizatorii turneului de la Paris

Nu doar amenințările cu instanța ale lui Fernando Verdasco reprezintă o problemă pentru organizatorii de la Roland Garros. Mulți dintre jucătorii și jucătoarele care iau parte la turneu în acest an s-au plâns de condițiile dificile în care se desfășoară partidele.

Rafael Nadal a criticat alegerea organizatorilor de a merge pe un model nou de mingi, despre care susține că sunt foarte grele și nepotrivite pentru tenisul pe zgură. De asemenea, spaniolul a acuzat că este extrem și să se joace în aer liber în condițiile unor temperaturi mult mai mici decât cele care erau de obicei la Roland Garros. Turneul se desfășoară, în condiții normale, pe parcursul verii.

Nici Viktoria Azarenka nu a fost deloc mulțumită de temperaturile de la Paris și chiar a solicitat întreruperea meciului cu Danka Kovinic. “Cred că glumești. Vrei să jucăm pe frigul ăsta? Eu stau în Florida. Nu se poate juca pe frigul ăsta. Plouă. Chiar nu vedeți?”, a spus Azarenka arbitrilor.

Un alt caz este cel al bozniacului Damir Dzumhur, căruia i s-a interzis prezența la Roland Garros după ce antrenorul său, Petar Popovic, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Și în cazul lui Popovic, alt test a fost efectuat în mod independent, iar rezultatul a fost unul negativ. Și Dzumhur vrea să îi dea în judecată pe organizatori.

 

ADVERTISEMENT
Tags: