Fotbal international

FIFA schimbă mingea pentru ultimele 4 meciuri de la Cupa Mondială. Detaliul surpriză pentru Al Hilm, noul balon

Cupa Mondială din Qatar a ajuns în faza semifinalelor, iar FIFA a luat decizia de a schimba mingea oficială pentru ultimele 4 întâlniri.
11.12.2022 | 19:10
FIFA schimba mingea pentru ultimele 4 meciuri de la Cupa Mondiala Detaliul surpriza pentru Al Hilm noul balon
Cupa Mondială din Qatar a ajuns în faza semifinalelor, iar FIFA a luat decizia de a schimba mingea oficială pentru ultimele 4 întâlniri. Sursă foto: fifa.com
ADVERTISEMENT

Până în această fază a competiției s-a jucat cu o minge numită Al Rihla, care se traduce ”călătorie”, care a fost al 14-lea model realizat consecutiv de Adidas.

Mingea de la Cupa Mondială, schimbată de FIFA pentru ultimele 4 partide

Pentru a marca importanța ajungerii într-o fază atât de avansată la Cupa Mondială, FIFA a hotărât să ”scoată la pensie” mingea cu care s-a jucat până acum și să o schimbe cu una denumită Al Hilm, care se traduce ”visul”.

ADVERTISEMENT

Conform site-ul oficial al forului mondial, mingea oficială care se va folosi în semifinale și finale are un design grafic unic și dispune de tehnologia semi-automată ”Connected Ball” pentru depistarea ofsaidului.

Combinată cu datele despre poziția jucătorului, inovația oferă date instantanee pentru arbitrii din camera VAR și ajută la optimizarea procesului decizional. Al Hilm are un senzor plasat în centrul mingii ce trebuie să trimită date de 500 de ori pe secundă.

ADVERTISEMENT

Combinând datele capturate de senzorii IMU în interiorul mingii și aplicând inteligența artificială, noua tehnologie susține sistemul de ofsaid semi-automat, în special prin furnizarea momentului exact în care mingea este jucată în situații limită.

Mingea este de culoare aurie cu inserții vișinii

Mingea a fost, de asemenea, concepută ținând cont de mediul înconjurător. Toate componentele au fost luate în considerare cu atenție, iar Al Hilm este prima minge realizată folosind doar cerneluri și cleiuri pe bază de apă.

ADVERTISEMENT

Designul este stabilit pe o culoare de bază aurie, care prezintă un model triunghiular subtil, inspirându-se din deșerturile strălucitoare ale regiunii care înconjoară orașul Doha, și are modele vișinii, culoare preluată de pe drapelul Qatarului.

”Al Hilm reprezintă un far de lumină asupra puterii sportului și fotbalului de a aduce lumea împreună. Milioane de fani se vor conecta din aproape toate țările de pe glob, uniți de pasiunea lor pentru acest joc.

ADVERTISEMENT

Dorim tuturor echipelor implicate în fazele finale ale turneului mult succes, deoarece concurează pe cea mai mare scenă pe care fotbalul o are de oferit”, a declarat Nick Craggs, directorul general al firmei Adidas.

ADVERTISEMENT
Tags: