Fotbal international

Fiicele lui Diego Maradona, declarații în fața anchetatorilor. Ce au făcut după audieri

27.02.2021 | 16:20
Fiicele lui Diego Maradona declaratii in fata anchetatorilor Ce au facut dupa audieri
ADVERTISEMENT

Jana și Giannina Maradona, cele două fiice ale celui ce a fost considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile au oferit declarații în fața anchetatorilor, în dosarul morții tatălui lor.

Justiția din Argentina caută să lămurească circumstanțele dispariției tatălui lor și să clarifice dacă există persoane care să se facă vinovate de tragedia care a îndoliat întreaga suflare fotbalistică.

ADVERTISEMENT

O comisie formată din nu mai puțin de nouă investigatori anchetează moartea lui Maradona, iar mai multe persoane vor fi aduse în fața instanței pe parcursul următoarelor săptămâni.

Fiicele lui Diego Maradona, declarații în fața anchetatorilor. Nu au vrut să discute cu presa

Printre primele persoane considerate esențiale pentru anchetă și aduse în fața investigatorilor s-au numărat două dintre fetele lui Maradona. Acesta a avut cinci fiice, iar Giannina și Jana au fost chemate să dea declarații.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 31 de ani, Giannina a mers în fața polițiștilor alături de Claudia Villafane și un avocat. Claudia Villafane este fosta soție a lui Maradona și mama Gianninei. Conform agenției Telam, ea a fost chestionată cu privire la midul în care s-a desfășurat ancheta.

La fel a fost tratată și Jana, fiica de 24 de ani a lui Maradona și a Valeriei Sabalain. La fel ca Giannina, și Jana a plecat de la sediul biroului procurorilor fără a oferi declarații în fața presei, după ore întregi de audieri.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii argentinieni au reușit, totuși, să afle unele declarații date de cele două fiice ale lui Maradona în fața anchetatorilor. Acestea au afirmat că tatăl lor a consumat cannabis și alcool înainte de a fi operat pe creier.

„Avocatul Rodolfo Baque, care o reprezintă pe asistenta Dahiana Madrid, una dintre persoanele anchetate în acest caz, le-a întrebat pe Giannina și pe Jana dacă l-au văzut pe Maradona fumând.

ADVERTISEMENT

Jana a declarat că „l-a văzut fumând marijuana cu Carlos Ibanez. A presupus că e marijuana din cauza mirosului”. De asemenea, atât Jana cât și Giannina au afirmat că l-au văzut consumând alcool pe Diego Maradona, în acea perioadă”, se arată în relatarea sursei citate.

ADVERTISEMENT