Sport

Final incendiar la Dinamo – Petrolul! Penalty acordat în prelungiri după 10 minute de analiză VAR. Probleme la stabilirea ofsaid-ului: ”Liniile nu sunt concludente”. Update

Horațiu Feșnic a dictat un penalty după ce VAR a analizat 10 minute o fază de la Dinamo - Petrolul. Au existat probleme cu trasarea liniilor la o poziție suspectă de ofsaid.
01.04.2024 | 23:24
Final incendiar la Dinamo  Petrolul Penalty acordat in prelungiri dupa 10 minute de analiza VAR Probleme la stabilirea ofsaidului Liniile nu sunt concludente Update
Horațiu Feșnic a avut nevoie de 10 minute pentru ca sistemul VAR să-l cheme la margine și astfel să acorde un penalty în meciul Dinamo - Petrolul. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
01-04-2024
20:31

Probleme la VAR cu liniile pentru ofsaid

Jurnalistul Radu Naum a anunțat că au existat probleme în camera VAR cu trasarea liniilor pentru stabilirea unei poziții de ofsaid a lui Alexandru Musi la meciul Dinamo – Petrolul 1-1, chiar în faza în care ”centralul” Horațiu Feșnic a dictat penalty pentru oaspeți.

”Au fost ceva probleme în mașina VAR. Liniile care ar fi trebuit să stabilească dacă Musi a fost sau nu în poziție de ofsaid au fost neconcludente. În acest caz s-a mers pe mâna asistentului care nu a ridicat fanionul”, a spus Naum, în direct la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Penalty VAR Dinamo - Petrolul
Momentul fazei în care Alexandru Musi se afla într-o poziție suspectă de ofsaid, înainte să primească lovitură de la 11 metri după intervenția lui Costin Amzăr

Cele două formații au încheiat la egalitate, scor 1-1, în partida de pe stadionul ”Arcul de Triumf” la care au fost prezenți doar copii, după sancțiunea dură primită de ”roș-albi” ca urmare a incidentelor de la jocul cu UTA.

Dinamo – Petrolul, decis de un penalty acordat cu ajutorul VAR

Întâlnirea Dinamo – Petrolul 1-1, din etapa a 2-a a play-out-ului din SuperLiga, a fost decisă de un penalty acordat de Horațiu Feșnic în minutele de prelungire, după ce VAR a analizat faza timp de 10 minute.

ADVERTISEMENT

Era minutul 90+3 când Valentin Țicu a aruncat la disperare un balon în careul dinamoviștilor, Alexandru Musi a preluat în 6 metri, dar în momentul șutului a căzut la pământ de lângă Costin Amzăr.

”Centralul” a lăsat jocul să continue, iar șutul lui Paul Papp din apropiere a fost respins în corner de portarul Adnan Golubovic. Oaspeții au protestat cerând lovitură de pedeapsă, iar Feșnic le-a făcut semn să aștepte analiza VAR.

ADVERTISEMENT

Într-o tensiune ireală, jucătorii și staff-urile celor două formații au așteptat aproape 10 minute decizia lui Radu Petrescu de la VAR. În cele din urmă acesta l-a chemat pe Horațiu Feșnic la margine pentru a revedea faza.

După ce a urmărit câteva reluări, acesta a revenit pe gazon și a arătat punctul cu VAR pentru o ținere a lui Amzăr la Musi, deși infracțiunea nu este clară deloc. Gicu Grozav a executat pe mijlocul porții, fără nicio speranță pentru Golubovic, și a adus un punct nesperat pentru ”lupii galbeni”. Vezi aici faza

ADVERTISEMENT

Horațiu Feșnic le refuzase oaspeților un penalty

O fază controversată a avut loc în minutul 81 al întâlnirii Dinamo – Petrolul 1-1, atunci când oaspeții au solicitat o lovitură de la 11 metri, dar arbitrul Horațiu Feșnic a lăsat jocul să continue.

Ivorianul Ismael Diomande a aruncat o minge înaltă în careul dinamoviștilor la care au sărit Gicu Grozav și Josue Homawoo. Niciunul dintre cei doi nu a atins balonul, dar în cădere fundașul dinamovist pare să-l șteargă pe gleznă pe atacantul ploieștenilor.

ADVERTISEMENT

Gicu Grozav a căzut ca secerat la pământ, iar coechipierii săi au solicitat penalty, însă Horațiu Feșnic a făcut semn că jocul poate continua. Cum Radu Petrescu nu a intervenit din camera VAR, partida a mers mai departe.

Petrolul ar fi putut egala încă din minutul 61, însă Adnan Golubovic a închis poarta la o ocazie uriașă a lui Gicu Grozav. Portarul sloven a avut un plonjon fantastic și cu o mână a scos uluitor șutul jucătorului petrolist.

ADVERTISEMENT