Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Florentin Petre nu vede „intruși” în lotul României la Euro 2024: „Va fi greu să mai intre cineva în grup”

Florentin Petre consideră că Edi Iordănescu nu va schimba nucleul de jucători pentru Euro 2024 şi va fi greu pentru alţi jucători să prindă lotul pentru turneul final.
24.11.2023 | 11:42
Florentin Petre nu vede intrusi in lotul Romaniei la Euro 2024 Va fi greu sa mai intre cineva in grup
Florentin Petre nu vede „intruși” în lotul României la Euro 2024: „Va fi greu să mai intre cineva în grup". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România s-a calificat la Euro 2024 de pe primul loc în grupa din preliminarii, după victoria cu 1-0 în faţa Elveţiei. “Tricolorii” lui Edi Iordănescu au fost neînvinşi în această campanie în care au obţinut 6 victorii şi 4 egaluri.

Florentin Petre nu vede „intruși” în lotul României la Euro 2024: “Mă aşteptam să ne chinuim mai mult, nu să câştigăm grupa”

Florentin Petre a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre victoriile cu Israel şi Elveţia şi consideră că pentru noii jucători va fi foarte greu să intre în circuitul echipei naţionale, Edi Iordănescu mizând pe acelaşi nucleu la Euro 2024: 

ADVERTISEMENT

“Au fost două meciuri foarte frumoase, ţinând cont că am intrat în elita fotbalului european din nou. Mă bucur că fotbalul românesc apare pe harta fotbaliştilor de calitate de care tot vorbim pe toate posturile.

Mă bucur pentru ei, au avut o campanie destul de grea, muncită, iar să termini pe primul loc este o realizare extraordinar de frumoasă. Mă aşteptam să ne chinuim mai mult, nu să câştigăm grupa.

ADVERTISEMENT

“Pentru jucătorii care vor avea evoluţii bune va fi greu să mai intre în acel grup”

Am avut momente extraordinar de bune ţinând cont că jucătorii au fost în formă. Au dat dovadă de caracter, mă aşteptam să le fie mai greu. Sunt mândru de ceea ce am realizat.

Am zis încă de la început că ne vom califica, dar nu mă aşteptam de pe primul loc. I-am prins pe elveţieni într-o pasă mai proastă, am avut şi un portar extraordinar de bun, care a scos cel puţin patru faze de gol.

ADVERTISEMENT

Atitudinea şi comportamentul jucătorilor şi antrenorului mi-au plăcut foarte mult. Au format un grup unit, iar dacă stau să mă gândesc, pentru jucătorii care vor avea evoluţii bune va fi greu să mai intre în acel grup.

S-a format o familie şi, cu siguranţă, Edi va merge cu acest lot şi va mai aduce 2-3 jucători care să completeze. Este vorba de omogenitate, caracter, se vede că au tras extraordinar de mult.

ADVERTISEMENT

“Mi-a plăcut şi show-ul pe care l-au făcut. Au meritat să se califice”

Au suferit, s-au sacrificat şi jos pălăria. România avea nevoie ca de aer de un turneu final. Aşa apărem pe harta lumii, ne creşte valoarea şi jucătorilor care vor ajunge la turneul final le va creşte valoarea dublu sau triplu.

Am jucat atâţia ani fotbal şi ştiu ce înseamnă echipa naţională şi cât de mult creşti în calitate când joci acolo. La meciul cu Elveţia mi-a plăcut cel mai mult grupul, organizarea şi fanii. Au fost alături de tricolori, iar după gol a fost o dezlănţuire.

Mi-a plăcut şi show-ul pe care l-au făcut. Au meritat să se califice. Avem jucători de calitate, cu siguranţă mulţi dintre ei merită mult mai mult. Au reuşit să facă diferenţa. 

Vreau să îl felicit pe Edi pentru felul în care a gestionat perioada de calificare”, a spus Florentin Petre la FANATIK SUPERLIGA.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Florentin Petre nu vede „intruși” în lotul României la Euro 2024

ADVERTISEMENT