Sport

Florin Andrei, mult de muncă în FCSB – Universitatea Craiova 1-1. Câte un gol anulat pentru fiecare echipă și decizie ciudată la penalty-ul cerut de Edjouma

Derby-ul FCSB - Universitatea Craiova i-a fost încredințat arbitrului Florin Andrei, iar acesta a luat două decizii controversate, ambele în defavoarea gazdelor.
18.03.2023 | 21:55
Florin Andrei mult de munca in FCSB  Universitatea Craiova 11 Cate un gol anulat pentru fiecare echipa si decizie ciudata la penaltyul cerut de Edjouma
Derby-ul FCSB - Universitatea Craiova i-a fost încredințat arbitrului Andrei Florin, iar acesta a luat două decizii controversate, ambele în defavoarea gazdelor. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Meciul de pe Arena Națională, din prima etapă a play-off-ului din SuperLiga, se desfășoară într-o atmosferă încinsă creată de cei aproape 20.000 de spectatori, iar galeriile celor două tabere au făcut spectacol.

Decizii la limită luate de arbitrul Florin Andrei în FCSB – Universitatea Craiova

Jocul din partida FCSB – Universitatea Craiova a fost unul cu mult peste medie, însă, încă o dată, arbitrajul nu s-a ridicat la nivelul intensității din teren. ”Centralul” Andrei Florin a luat două decizii controversate împotriva gazdelor.

ADVERTISEMENT

După ce Jovan Markovic a deschis scorul pentru olteni în prima repriză după o acțiune personală de toată frumusețea, ”roș-albaștrii” putea egala înainte de intrarea la pauză, dar arbitrul nu a fost de acord.

La un corner petrecut în minutul 45, defensiva Universității Craiova a bâlbâit balonul și nu a reușit să-l respingă convingător. Mingea a ajuns la Malcom Edjouma și mijlocașul francez nu a stat pe gânduri și a expediat-o cu forță în poarta lui Laurențiu Popescu.

ADVERTISEMENT

Însă, golul a fost anulat pentru că Andrei Florin a fluierat un fault în atac făcut de Iulian Cristea asupra lui Vladimir Screciu. Reluările arată că duelul dintre cei doi a fost unul cu intensitate, iar fundașul celor de la FCSB l-a lovit cu palma în ceafă pe adversar în momentul în care a vrut să se întoarcă.

În loc de penalty, Edjouma s-a ales cu un cartonaș galben

Repriza secundă a început cu o dominare totală din partea formației lui Gigi Becali, iar Malcom Edjouma a fost din nou în centrul unei faze dubioase. Era minutul 59 când francezul a primit o pasă extraordinară de la Florinel Coman, a preluat pe piept și a căzut în careu după un contact cu Andrei Ivan.

ADVERTISEMENT

Edjouma, la fel ca și coechipierii săi au cerut acordarea unui penalty, însă arbitrul Andrei Florin a luat o decizie halucinantă. A oprit jocul și i-a acordat cartonaș galben mijlocașului ”roș-albaștrilor” pentru simulare.

Pe reluări se vede clar cum Ivan vine și îl scoate pe Edjouma de pe traiectorie cu un umăr aplicat cu o forță disproporționată. Chiar dacă ”centralul” a considerat că intervenția nu este de 11 metri, e clar că francezul nu merita să primească avertisment.

ADVERTISEMENT

A existat și o a treia fază dubioasă. La scorul de 1-1, oltenii au înscris prin Elvir Koljic, dar reușita a fost anulată pentru o poziție de ofsaid minusculă la atacantul bosniac. După momente bune de așteptare, decizia ”centralului” a fost validată din camera VAR și astfel tabela a rămas neschimbată.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,40 este cota pentru „2 solist sau nu marchează ambele echipe” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT