Sport

Florin Prunea, îngrozit de posibilii adversari din preliminariile Euro 2024: ”E beleaua cât casa”

Naționala României a retrogradat în Liga Națiunilor, iar Florin Prunea crede că adversarii care ne așteaptă în preliminariile Euro 2024 nu ne oferă prea multe speranțe.
29.09.2022 | 22:38
Florin Prunea ingrozit de posibilii adversari din preliminariile Euro 2024 E beleaua cat casa
Naționala României a retrogradat în Liga Națiunilor, iar Florin Prunea crede că adversarii care ne așteaptă în preliminariile Euro 2024 nu ne oferă prea multe speranțe. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” vor fi în urna a treia valorică la tragerea la sorți programată pe 9 octombrie, la Frankfurt, și pot da peste nume mari ale fotbalului continental.

Posibilii adversari ai naționalei în preliminariile Euro 2024 îl sperie pe Florin Prunea

Fostul portar al naționalei României, Florin Prunea, consideră că ”tricolorii” au șanse minime să se califice la turneul final al Euro 2024 și asta deoarece în preliminarii îi așteaptă adversari de primă mână.

ADVERTISEMENT

”Toți ne rugăm la Dumnezeu ca din prima urnă să avem ori Ungaria, ori Polonia. Ungaria, cu toate rezultatele pe care le are acum, cred că totuși e o echipă care poate fi învinsă. Polonia sigur că pare pe undeva în ultimul timp că are rezultate negative, dar totuși…

În rest, nu cred că avem nicio șansă, cu niciuna dintre celelalte echipe. În urna a doua… Păi, dacă facem cum a zis minipreședintele… Păi, dacă a zis că e fericit că am picat în Liga C… Păi, dacă dăm peste Olanda, Franța, Italia…

ADVERTISEMENT

După aia, din urna a patra, dacă dăm de Turcia, chiar și Grecia, dacă dăm de Slovacia și mai dăm și de San Marino… Păi, știi pe ce loc terminăm? Îți zic de acum: locul 5 scrie pe noi cu grupa asta”, a declarat Prunea, pentru prosport.ro.

Prunea vrea o grupă cu Ungaria și Finlanda

Florin Prunea este de părere că România are mai degrabă șanse să încheie grupa din preliminarii pe locul 5 decât să termine între primele două și să se califice la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

”Cu Spania ai șanse? Eu zic că nu. Cu Franța ai șanse? Te calcă în picioare. Cu Slovacia sau Irlanda de Nord… părerea mea e că sunt de nivelul nostru. Și cu San Marino… Locul five scrie pe noi, my friend. Ai încredere în ce spun.

De asta spun că mi-aș dori Ungaria/Polonia. După aceea, ferească Dumnezeu Serbia că e beleaua cât casa. Aș vrea de aici Finlanda, din nou, de ce nu? În rest, urna a doua, Anglia… Păi, avem Franța, Anglia, avem Cehia… Păi, noi mai avem șanse la locul 2?

ADVERTISEMENT

Din urna a patra, pe cine vreau de acolo? Feroe aș vrea. Că în Luxemburg e greu, ai văzut ce rezultate are. Macedonia de Nord, părerea mea e că e greu. Kazahstan, ne-am cam împiedicat. Azerbaidjan, greu.

Urna a cincea, ce să iau din urna a cincea. Aici, toate echipele, în afară de Gibraltar, Moldova și Malta, părerea mea e că ne putem bate de la egal la egal cu toate echipele”, a conchis fostul portar.

Hotărârea federalilor de a-l păstra în funcție pe Edi Iordănescu a dat tonul unor discuții în contradictoriu, iar fostul mare arbitru Ion Crăciunescu este de părere că actualul selecționer nu este persoana potrivită pentru acest post.

ADVERTISEMENT