Sport

Jucător cu 50 de selecții la naționala Olandei, condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de droguri! A fost arestat la Dubai. Update

Unul dintre cei mai talentați jucători olandezi crescuți de Ajax Amsterdam a primit o condamnare de 6 ani de închisoare pentru implicare într-un caz de trafic de droguri.
01.03.2024 | 21:38
Jucator cu 50 de selectii la nationala Olandei condamnat la 6 ani de inchisoare pentru trafic de droguri A fost arestat la Dubai Update
Unul dintre cei mai talentați jucători olandezi crescuți de Ajax Amsterdam a primit o condamnare de 6 ani de închisoare pentru implicare într-un caz de trafic de droguri. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
01-03-2024
19:44

Quincy Promes a fost arestat în Dubai

Fostul internațional olandez Quincy Promes a fost arestat în Dubai, la două săptămâni după ce a fost condamnat pentru trafic de cocaină în Olanda.

Jucătorul a fost reținut pe aeroportul din Dubai pentru că ar fi fugit de la locul unui accident rutier. Promes se afla în Emiratele Arabe Unite pentru un stagiu de pregătire cu formația sa Spartak Moscova.

”Am verificat informațiile din presă privind arestarea lui Promes în Dubai, joi. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani a fost arestat pentru o infracțiune locală și nu pentru dosarul olandez”, declarat Franklin Wattimena, purtător de cuvânt al Parchetul din Amsterdam, pentru AFP, conform L’Equipe.

Parchetul nu a vrut să spună dacă va solicita extrădarea lui Promes, pe numele căruia există un mandat internațional de arestare. Cu toate acestea, presa olandeză a relatat că sunt în curs discuții între autoritățile olandeze și cele din Emiratele Arabe Unite.

Este vorba de mijlocașul Quincy Promes, care în prezent este legitimat la Spartak Moscova. Acesta este acuzat că a introdus aproape 1.400 de kilograme de cocaină în Belgia prin portul din Anvers.

Închisoare fermă pentru un fost jucător la Ajax pentru trafic de droguri

Fostul jucător al lui Ajax Amsterdam a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru că a ajutat la contrabanda a 1.363 de kilograme de cocaină. Conform The Sun, fotbalistul de 32 de ani se află în Rusia și nu poate fi încarcerat pentru traficul de droguri.

ADVERTISEMENT

Instanța a explicat că Promes a avut un ”rol de îndrumare și de facilitare” în activitatea ilegală. Drogurile au fost interceptate după ce au ajuns în portul din Anvers, înainte ca mesajele urmărite de poliție să-l implice pe jucătorul olandez.

Cocaina a fost ascunsă într-un transport de sare de mare din Brazilia. Cele două loturi de 650 și 713 kilograme au intrat în Europa în ianuarie 2020. În acest caz, procuratura a mai găsit vinovat și un alt suspect de 32 de ani.

ADVERTISEMENT

Quincy Promes joacă în prezent pentru Spartak Moscova, iar procurorii au susținut că este ”de neatins” în Rusia. Nu există un tratat de extrădare între cele două țări, așa că fostul jucător al lui Ajax nu s-a prezentat la proces și nici nu a făcut vreo declarație pe această temă.

Promes și-a înjunghiat un văr după un scandal din 2020

Quincy Promes, care evoluat ultima oară pentru naționala la Euro 202o, a fost în mijlocul unui scandal și în martie 2020, când și-ar fi înjunghiat vărul cu un cuțit. Procurorul a cerut o condamnare de doi ani, după ce inițial fusese acuzat de tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Instanța a renunțat la aceste acuzații, însă de atunci jucătorul nu a mai prins naționala Olandei și s-a întors la Spartak Moscova, unde mai jucase între 2014 și 2018. Totul ar fi plecat de la o discuție în contradictoriu cu membrul familiei sale în timpul unei petreceri.

Jurnaliștii olandezi au dezvăluit la acea vreme că lucrurile ar fi putut lua o turnură dramatică dacă persoanele prezente nu ar fi intervenit și ar fi ”prevenit ceea ce putea fi mult mai rău”.

ADVERTISEMENT

Quincy Promes s-a apărat explicând faptul că vărul său ar fi încercat să îl tâlhărească și i-a spus tatălui său: ”De ce ai sărit în fața lui? I-ai salvat viața. L-aș fi putut ucide, înțelegi, da?”.

ADVERTISEMENT