Sport

Fostul antrenor al Simonei Halep, sfat pentru sportivă: “Să aibă curaj şi să ceară daune pentru lunile pe care le-a stat degeaba!”. Exclusiv

Suspendarea Simonei Halep a fost redusă de la 4 ani la 9 luni de TAS. Fostul antrenor al sportivei, Firicel Tomai o sfătuieşte să ceară daune pentru lunile state în plus pe bară.
05.03.2024 | 18:32
Fostul antrenor al Simonei Halep sfat pentru sportiva Sa aiba curaj si sa ceara daune pentru lunile pe care lea stat degeaba Exclusiv
Fostul antrenor al Simonei Halep, sfat pentru sportivă: "Să aibă curaj şi să ceară daune pentru lunile pe care le-a stat degeaba!". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Suspendarea Simonei Halep a fost redusă de la patru ani la 9 luni de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Astfel, sportiva poate să revină imediat în competiţii, ba mai mult, suspendarea actuală a expirat în luna iulie a anului trecut.

Fostul antrenor al Simonei Halep: “Moral, în primul rând, s-a făcut dreptate”

Fostul antrenor al Simonei Halep, Firicel Tomai, a declarat pentru FANATIK că sportiva ar trebui să aibă curaj şi să ceară daune pentru perioada în care a stat degeaba departe de teren, din iulie 2023 până în prezent:

ADVERTISEMENT

“Mi se pare o treabă corectă şi oamenii ăia au înţeles conjunctura în care a evoluat această afacere, situaţie neplăcută pentru Simona şi pentru tenisul românesc. Pe undeva, moral, în primul rând, s-a făcut dreptate.

A pierdut 9 luni degeaba pentru că s-a prelungit treaba la TAS. Alţii au fost depistaţi, a durat 8-9 luni procesul, s-a dat suspendarea de 9 luni şi au putut să joace.

ADVERTISEMENT

Aici, a durat foarte mult până a fost judecată, alte 5-6 luni până la TAS şi am ajuns la acest termen. Altfel, la ea era la fel. A mai fost treaba cu două capete de acuzare şi cu roxadustatul.

“Ar trebui să aibă curaj şi încredere să facă acest lucru şi astfel să susţină toate acţiunile din trecut”

Paşaportul biologic nu mai e probă, a căzut. Au rămas doi ani, nu patru. Şi din cei doi ani a rămas la 9 luni, minimul care se poate da. Ea a demonstrat că a luat accidental substanţa respectivă.

ADVERTISEMENT

Ea nu poate să fie exclusă total, pentru că e subiectul care a fost contaminat. Din păcate, ea a căzut la mijloc. Ea poate solicita daune pentru lunile în care a stat pe bară.

Se puteau face lucrurile mai repede, mai profesionist. Ar trebui să aibă curaj şi încredere să facă acest lucru şi astfel să susţină toate acţiunile din trecut, să ceară daune pentru lunile state degeaba. A dat şi firma din Canada în judecată şi ea poate să se lupte deschis. 

ADVERTISEMENT

Să demonstreze tuturor că a fost o conjunctură şi nu a greşit cu nimic. Sincer, nu mă aşteptam la o reducere aşa mare. Mă aşteptam să o reducă la un an şi ceva. Dar la 9 luni, nu. Mă bucur foarte mult. Este perioada minimă”, a spus Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep, pentru FANATIK.

  • 17 luni a stat pe bară Simona Halep
  • 6 iulie 2023 este data la care a expirat suspendarea Simonei Halep
ADVERTISEMENT