Sport

Fostul antrenor al surorilor Williams vrea să o pregătească pe Emma Răducanu: „Simt că aș putea să o ajut”

Un antrenor extrem de bine cotat, care le-a pregătit în carieră pe Serena și Venus Williams, vrea să se alăture Emmei Răducanu.
28.06.2023 | 13:49
Fostul antrenor al surorilor Williams vrea sa o pregateasca pe Emma Raducanu Simt ca as putea sa o ajut
Rick Macci vrea să o readucă pe Emma Răducanu în elita tenisului mondial. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Rick Macci, fostul antrenor al surorilor Williams, a luat legătura cu agentul Emmei Răducanu. Cel care a pregătit-o și pe Maria Sharapova consideră că o poate ajuta pe Emma Răducanu să revină în elita tenisului mondial. După succesul istoric de la US Open 2021, jocul tenismenei cu origini românești s-a stins treptat.

Fostul antrenor al surorilor Williams vrea să o pregătească pe Emma Răducanu: „Am luat legătura cu agentul ei”

Emma Răducanu a urcat pe scena tenisului mondial după ce a câștigat turneul de la US Open 2021. Jucătoarea care evoluează pentru Marea Britanie a acces în urmă cu doi ani pe tabloul principal de la Flushing Meadows după ce a trecut de calificări.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Emma Răducanu a câștigat marele trofeu fără să piardă set, însă accidentările i-au dat peste cap planurile. În actuala stagiune, britanica a evoluat doar în 10 partide, reușind cinci victorii. În clasamentul WTA, Emma Răducanu a coborât până pe locul 132 WTA.

Totuși, succesul de la US Open 2021 nu a fost întâmplător consideră Rick Macci. Fostul jucător de tenis american este de părere că îi poate da o mână de ajutor Emmei Răducanu. „De fapt, am luat legătura cu agentul ei, deoarece simt că aș putea să o ajut nu doar din punct de vedere strategic, ci și mental, indiferent ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

„Oricine trece de calificări și câștigă un Grand Slam este un sportiv unic”

„Așa că vom vedea cum va evolua recuperarea ei până la sfârșitul anului. Dar cred că oricine care trece de calificări și câștigă un Grand Slam, este un sportiv unic, talentat, nu doar cu jocul tău, tehnic sau strategic, ci și mental.

Trebuie să ai ceva diferit din punct de vedere mental, asta înseamnă să ai măreție”, a declarat Rick Macci, potrivit First Sportz. Ultima oară Emma Răducanu a evoluat în turneul pe zgură de la WTA Stuttgart, când a fost învinsă în primul tur de Ostapenko.

ADVERTISEMENT

Sportiva cu origini românești a suferit mai multe intervenții chirurgicale și a ratat turneele de la Roland Garros și Wimbledon. Din toamna anului 2021, Emma Răducanu a schimbat nu mai puțin de 6 antrenori. Cel mai recent, Emma Răducanu s-a despărțit la începutul lunii de Sebastian Sachs.

Nigel Sears, Andrew Richardson, Torben Beltz și Dmitry Tursunov au mai pregătit-o pe Emma Răducanu. „Acum, într-o clipită a trecut de la o jucătoare cu potențial la o mare campioană, i s-au arătat toate aceste oportunități și milioane de dolari și toată lumea te tratează diferit.

ADVERTISEMENT

Totul în jurul ei s-a schimbat, dar ea e în continuare un competitor și există de asemenea o minge de tenis, o rachetă și un fileu și totul se rezumă la competiție. Așa că nu o cunosc, nu știu ce e în capul ei, cum se descurcă cu toate astea, așa că ar trebui să vorbesc cu ea, cu părinții ei și cu agentul ei despre asta pentru a-mi da seama ce se întâmplă cu adevărat”, a mai spus Rick Macci.

„Emma Răducanu se poate întoarce în top”

Emma Răducanu nu a arătat același joc de la US Open 2021 în perioada care a urmat după câștigarea trofeului. Totuși, Rick Macci este de părere că jucătoarea care reprezintă Marea Britanie poate reveni în top. „Cred că Emma Răducanu se poate întoarce în top, mi-ar plăcea să mă implic în acest proiect, știu că aș putea ajuta foarte mult.

Cred că se poate întoarce și poate fi una dintre cele mai bune jucătoare din lume și cu siguranță, în opinia mea, are jocul necesar pentru a câștiga din nou Grand Slam-uri”, au fost cuvintele lui Rick Macci.

ADVERTISEMENT