Sport

Fostul fundaş al Stelei, sfat pentru Cristi Săpunaru: „Mai joacă două sezoane în România!”

Vivi Răchită, fostul mare fundaș al Stelei, i-a oferit un sfat rapidistului Cristi Săpunaru pentru a mai putea juca încă două sezoane în prima ligă din România.
06.04.2024 | 17:11
Fostul fundas al Stelei sfat pentru Cristi Sapunaru Mai joaca doua sezoane in Romania
Vivi Răchită spune ce trebuie să facă Săpunaru pentru a mai juca încă doi ani la Rapid. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Invitat permanent la SPOTLIGHT SUPERLIGA, noua emisiune marca FANATIK pe care o puteți urmări LIVE pe site-ul nostru în fiecare marți de la ora 15:00, fostul fundaș central stelist Vivi Răchită l-a sfătuit pe rapidistul Cristi Săpunaru ce trebuie să facă pentru a mai juca încă două sezoane în SuperLiga.

De ce a pierdut Rapid derby-ul cu Universitatea Craiova? Vivi Răchită: „Nu a avut un lider în teren care să-i trezească!”

Rapid a pierdut derby-ul din deplasare cu Universitatea Craiova, deși a condus cu 1-0 și a evoluat aproape o repriză cu un om în plus pe teren. Diferența a fost făcută la nivelul liderilor celor două echipe, la gazde Mitriță prinzând din nou o zi de excepție, în timp ce la oaspeți Săpunaru a luat loc pe banca de rezerve din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

„Ce s-a întâmplat la Rapid de a devenit o echipă oarecare din play-off?”, a început moderatorul Alin Grigore dialogul cu invitatul permanent Vivi Răchită la SPOTLIGHT SUPERLIGA, emisiune pe care o puteți urmări în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare miercuri, de la ora 17:30.

„Nu a avut lider în teren. Săpunaru a fost pe bancă… Acolo, la 1-0 și 11 contra 10, jucătorii se relaxează. Subconștientul lucrează și se relaxează… «Gata, am câștigat meciul! Avem 1-0, ăia au luat roșu…». Ei, acolo trebuia să fie un lider care să îi trezească. «Băi, nu s-a terminat meciul. Mai sunt 35 de minute de joc. Se poate întâmpla orice la fotbal».

ADVERTISEMENT

Craiova l-a avut pe Mitriță, care poate decide singur un joc, pentru că este un fotbalist fantastic. Rapid trebuia să paseze în continuare, să țină de minge. S-a dus la interviurile de după meci căpitanul de conjunctură Iacob să spună că ei nu știu să joace 11 contra 10. Este incredibil!”, a spus Vivi Răchită.

Vivi Răchită, sfat pentru Cristi Săpunaru: „Să nu-și pună cariera în pericol!”

Chiar dacă a împlinit 40 de ani în această săptămână, pe 5 aprilie, Cristi Săpunaru nu vrea să-și agațe ghetele în cui și e pe cale să-și prelungească înțelegerea cu Rapid scadentă în vară. După părerea lui Răchită, fundașul rapidist ar mai putea juca la nivelul primei ligi încă doi ani, dar nu trebuie să riște inutil atunci când e vorba de accidentări.

ADVERTISEMENT

„Legat de liderul de echipă al Rapidului… Săpunaru este atât de «nebun» de fotbal, de dornic de a intra pe teren, încât vrea să joace în partida următoare cu orice risc, deși are probleme la tendon. Fundașul central Vivi Răchită ce l-ar sfătui pe fundașul central Cristi Săpunaru?”, a continuat discuția pe „subiectul Săpunaru” moderatorul SPOTLIGH SUPERLIGA.

„Să nu-și pună cariera în pericol. Eu cred că mai joacă doi ani. În România, la ce fotbal avem noi, Săpunaru mai joacă doi ani. Pentru că din punct de vedere fizic arată bine, din punct de vedere mental stă excelent, experiență cât cuprinde…

ADVERTISEMENT

Ca fundaș central, dacă îți pui mintea la contribuție, închizi culoarele și ai un jucător lângă tine pe care să-l așezi și să-l dublezi, și poziționezi cei doi mijocași din față astfel încât mingile să nu ajungă direct pe tine, poate juca încă doi ani liniștit. Dar, acum, depinde care este natura accidentării și cât își dorește Săpunaru să riște”, este sfatului fostului fundaș stelist pentru Cristi Săpunaru.

„Dar mai poate juca Săpunaru la Rapid? O echipă care, în teorie, așa cum declară cei doi investitori, își dorește să ia campionatul anul viitor. Adică poate juca la o echipă de acest nivel? Mai poate la 40 și ceva de ani?”, e provocarea de final a lui Alin Grigore.

„Am spus, mai poate juca la nivelul fotbalului românesc, dacă are lângă el un fundaș central de valoare, pe care Săpunaru să se bazeze. Eu cred că la momentul acesta Iacob nu este un fundaș central de titlu. Iar mijlocașii din fața lui să fie tot așa, de valoare, cu experiență, să știe să închidă culoarele. Săpunaru să fie doar cel care să culeagă mingile și să fie spiritul Rapidului în teren, nu numai în vestiar”, a încheiat Vivi Răchită.

Vivi Răchită, sfat pentru Cristi Săpunaru

ADVERTISEMENT