Sport

Fotbalul din Anglia revine! Cum o vor omagia echipele din Premier League pe Regina Elisabeta a II-a. Se joacă doar 7 meciuri din 10

Premier League, cel mai titrat campionat din lume, revine, iar Federația Engleză a dezvăluit cum va arăta programul etapei a 8-a.
14.09.2022 | 20:40
Fotbalul din Anglia revine Cum o vor omagia echipele din Premier League pe Regina Elisabeta a IIa Se joaca doar 7 meciuri din 10
Premier League revine după ce etapa trecută, meciurile au fost amânate din cauza morții Reginei Elisabeta a II-a. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
14-09-2022
17:45

Omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a

Șefii Premier League au decis să-i aducă un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia meciurilor care se vor disputa în acest weekend, în etapa 8-a.

Pe site-ul oficial, Premier League îndeamnă fanii să participe la un moment special în amintirea Reginei Elisabeta a II-a. Aceștia sunt invitați să aplaude în minutul 70 al meciurilor, timp de 60 de secunde, ca un omagiu adus celor 70 de ani de domnie ai fostei regine.

De asemenea, înaintea loviturii de start a fiecărui meci, se va păstra un minut de reculegere, care va fi urmat de intonarea imnului naţional al Regatului Unit, God Save The King.

12-09-2022
19:15

3 meciuri din Premier League nu se vor disputa în weekend

Oficialii Premier League au anunțat că 3 din cele 10 meciuri programate să se joace în weekend, în etapa a 8-a, au fost amânate din cauza funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a.

Partidele Chelsea – Liverpool, Manchester United – Leeds și Brighton – Crystal Palace nu vor avea loc în acest sfârșit de săptămână, urmând să se stabilească datele la care se vor desfășura.

”În urma unei consultări ample cu cluburile, poliția, grupurile locale de consiliere pentru siguranță și alte autorități relevante, nu a existat altă opțiune decât amânarea celor trei meciuri”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Premier League.

De asemenea, s-a decis schimbarea orei de start la cele două întâlniri rămase să se joace duminică, 18 septembrie. Astfel, Brentford – Arsenal va avea loc de la ora 14:00, iar Everton – West Ham d ela ora 16:15.

Premier League își reia activitatea, după ce moartea Reginei Elisabeta a II-a a dus la amânarea meciurilor care trebuiau să se desfășoare în weekend-ul 10-12 septembrie. Anunțul decesului Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut joi seara, înaintea partidei dintre West Ham și FCSB. Meciul a fost aproape să fie amânat.

Premier League revine! Ce a anunțat Federația Engleză

Meciurile din weekend-ul 10-12 septembrie se vor desfășura la o dată care va fi anunțată ulterior, astfel că runda cu numărul 8 din Premier League va urma planul inițial de desfășurare.

ADVERTISEMENT

Federația Engleză de Fotbal face apel la organizatorii meciurilor de fotbal și le recomandă să țină un moment de reculegere înainte de meci. De asemenea, Federația Engleză îndeamnă echipele de fotbal să poarte o banderolă neagră, acolo unde este posibil, toate demersurile fiind pentru a aduce omagii Reginei Elisabeta a II-a.

”Săptămâna trecută, fotbalul din Anglia s-a unit pentru a onora și a-și aduce aminte de Majestatea Sa. Vrem să ne exprimăm mulțumirile și gratitudinea față de toți pentru suportul și înțelegerea arătată.

ADVERTISEMENT

După o pauză și o reflecție față de jocul nostru național, putem să confirmăm că programul sportiv va putea fi reluat așa cum era program inițial”, anunță comunicatul emis de FA.

”Toate partidele ținute pe stadioane vor fi organizate de cluburi și de autoritățile care sunt desemnate în mod normal la astfel de meciuri. Recomandăm cluburilor, ligilor și tuturor competițiilor din țară să țină un minut de reculegere, iar o banderolă neagră să fie purtată, acolo unde este posibil”, mai arată comunicatul.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a, prezentă la cel mai mare succes al fotbalului englez

În anul 1966, Regina Elisabeta a II-a i-a înmânat trofeul Cupei Mondiale lui Bobby Moore, căpitanul Angliei, în finala Mondialului care s-a desfășurat pe vechiul Wembley. De altfel, trofeul câștigat de britanici în 1966 este singurul succes mondial din istorie.

Majestatea Sa nu și-a exprimat niciodată public gusturile fotbalistice, însă mai multe informații din Anglia o numeau pe West Ham echipa favorită a Reginei.

ADVERTISEMENT

Premier League, 16-18 septembrie: Cum va arăta programul

Vineri, 16 septembrie:

  • Aston Villa – Southampton, de la ora 22:00
  • Nottingham Forrest – Fulham, de la ora 22:00

Sâmbătă, 17 septembrie:

  • Wolverhampton – Manchester City, de la ora 14:30
  • Newcastle United – Bournemouth, de la ora 17:00
  • Tottenham – Leicester, de la ora 19:30
  • Brighton – Crystal Palace – AMÂNAT

Duminică, 18 septembrie:

  • Brentford – Arsenal, de la ora 16:00
  • Manchester United – Leeds United, de la ora 16:00
  • Everton – West Ham, de la ora 16:00
  • Chelsea – Liverpool, de la ora 18:30
ADVERTISEMENT