Sport

FRH a deblocat finanţarea de la stat! Suma infimă pe care o va primi forul lui Constantin Din: “Banii ăia nu ajung nici pentru o singură echipă”. Exclusiv

Federaţia Română de Handbal a depus documentele necesare deblocării finanţării de la ANS. Însă, forul condus de Constantin Din va primi o sumă infimă în raport cu aşteptările.
03.02.2024 | 18:45
FRH a deblocat finantarea de la stat Suma infima pe care o va primi forul lui Constantin Din Banii aia nu ajung nici pentru o singura echipa Exclusiv
FRH a deblocat finanţarea de la stat! Suma infimă pe care o va primi forul lui Constantin Din: "Banii ăia nu ajung nici pentru o singură echipă". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Handbal a rămas fără finanţare de la ANS în urmă cu mai bine de o săptămână din cauza unor documente care lipseau din dosar. Situaţia a fost remediată de FRH, care a depus actele lipsă şi spera ca banii să fie deblocaţi.

FRH a deblocat finanţarea! Suma infimă pe care o va primi forul lui Constantin Din

Din informaţiile noastre, Agenţia Naţională pentru Sport a dat undă verde finanţării de la stat a handbalului după o săptămână de blocaj. Dar veştile pentru preşedintele Constantin Din nu sunt încurajatoare.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că ANS va aloca pentru Federaţia Română de Handbal doar 3 milioane de lei, pentru anul 2024. Asta înseamnă aproximativ 600.000 de euro, jumătate din suma pe care handbalul a încasat-o în 2023.

Anul trecut, FRH a primit 1,3 milioane de euro de la stat. Constantin Din a solicitat peste 25 de milioane de lei pentru activităţile din 2024, dar va primi doar 3 milioane de lei, sumă care, cu siguranţă nu este pe placul federalilor.

ADVERTISEMENT

FANATIK a luat legătura cu Elisabeta Lipă, preşedintele ANS, care a avut o reacţie blitz în ceea ce priveşte finanţarea Federaţiei Române de Handbal: “Niciodată nu am spus că nu avem resurse ci doar că dosarele nu sunt complete”.

Constantin Din: “Banii ăia nu ajung nici măcar pentru pregătirea unei echipe”

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, a declarat pentru publicaţia noastră că trei milioane de lei sunt o sumă infimă pentru pregătirea a 12 echipe naţionale şi ca va căuta alte surse de finanţare:

ADVERTISEMENT

“Trei milioane de lei reprezintă o sumă infimă. Bineînţeles că handbalul are nevoie de mult mai mulţi bani pentru a face performanţă. Cu banii ăia, la 12 echipe naţionale, dar hai să zicem 10 echipe naţionale… 

Oricine poate să facă un calcul matematic şi să îşi dea seama că este o sumă total ineficientă. Banii ăia nu ajung nici măcar pentru pregătirea unei echipe. A uneia singure! Mă rog, asta e situaţia. O să căutăm alte surse de finanţare, aşa cum am făcut-o până acum”, a spus Constantin Din pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Astfel, Federaţia Română de Handbal va trebui să caute surse alternative de finanţare pentru a putea asigura bugetul echipelor naţionale, mai ales că banii pe care îi primeşte de la stat în 2024 s-au înjumătăţit în comparaţie cu anul trecut.

  • 600.000 de euro primeşte handbalul de la ANS
  • 1.300.000 de euro a fost finanţarea primită de handbal de la stat în 2023
ADVERTISEMENT