Sport

Gabi Torje, contract fabulos după despărțirea de Farul. A fost prezentat oficial la noua echipă

Gabriel Torje și-a reziliat înțelegerea cu Farul Constanța după doar 6 luni, dar a reușit să dea o mare lovitură pe final de carieră.
06.01.2023 | 22:18
Gabi Torje contract fabulos dupa despartirea de Farul A fost prezentat oficial la noua echipa
Gabriel Torje a fost prezentat oficial de Genclerbirligi.
ADVERTISEMENT
06-01-2023
20:24

Gabi Torje a fost prezentat oficial

Gabriel Torje a ajuns în Turcia și a fost prezentat oficial de Genclerbirligi. Românul a oferit și o declarație pentru site-ul oficial al clubului.

”Turcia este o țară pe care o cunosc. Sunt foarte fericit și încântat să reîntâlnesc fanii sportului turc. Din moment ce am mai jucat la Ankara, știu că Genclerbirligi este un club mare, cu foarte mulți suporteri.

Sunt gata să fac tot posibilul pentru a fi demn de o comunitate atât de mare și ștept cu nerăbdare ziua în care mă voi întâlni cu suporterii lui Genclerbirligi”, a spus Gabriel Torje.

Fotbalistul de 33 de ani are o pată neagră în CV, el evoluând până în vara trecută la Dinamo și fiind părtaș la prima retrogradare din istorie a ”câinilor”

Plecat de la Farul, Gabi Torje aproape să semneze în Turcia

Luat în vară de mentorul său Gică Hagi la Farul, Gabriel Torje nu a rezistat decât o jumătate de sezon la gruparea constănțeană. Însă, la o săptămână după despărțirea de ”marinari”, fotbalistul este pe cale să semneze un contract excelent în Turcia.

ADVERTISEMENT

Conform sport.ro, jucătorul a ajuns la un acord cu formația Genclerbirligi, ocupanta ultimului loc în liga secundă a Turciei. Torje a plecat de joi spre noua sa destinație și urmează să fie prezentat oficial dacă va trece vizita medicală.

Cele două părți au ajuns la un acord în ceea ce privește partea financiară. Fotbalistul va primi un salariu de 120.000 de euro până la finalul sezonului, iar contractul se va prelungi automat dacă formația se va salva de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Pentru Torje va fi a șasea aventură în fotbalul din Turcia. Între 2014 și 2016 a fost împrumutat de Udinese la Konyaspor și Osmanlispor, în 2017 Terek Groznîi l-a trimis la Karabukspor. În sezonul 2018-2019 a evoluat pentru Sivasspor, pentru ca în 2021 să prindă 8 meciuri la Bandirmaspor.

Genclerbirligi, misiune dificilă pentru salvarea de la retrogradare

Genclerbirligi a jucat până acum două sezoane în prima ligă, dar odată cu retrogradarea au venit și marile probleme. După ce în sezonul trecut a încheiat pe locul 13, echipa antrenată de Mustafa Dalci se află pe ultimul loc.

ADVERTISEMENT

În 18 etape, Genclerbirligi a acumulat doar 7 puncte, o victorie și patru remize, și are șanse foarte mici de a se salva de la retrogradare. Prima formație aflată deasupra liniei este Adanaspor, care are cu 11 puncte mai mult.

Genclerbirligi nu mai este formația care să-și permită să arunce cu banii și asta se vede și din lotul subțire. Singurii stranieri sunt neamțul Gokhan Gul și ucrainenii Oleksandr Belyaev și Dmytro Grechyshkin.

ADVERTISEMENT

Gabriel Torje a pus umărul ca Farul Constanța să încheie anul 2022 pe primul loc în SuperLiga. Fotbalistul de 33 de ani a jucat în 17 meciuri și a reușit 5 goluri și 3 pase decisive pentru formația lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT