Sport

Gabi Torje, pierdere mare de bani în Turcia: ”Sunt în faliment”

Gabi Torje și-a petrecut o mare parte din carieră în străinătate, dar a povestit că cea mai mare ”țeapă” financiară și-a luat-o în Turcia.
25.10.2023 | 22:22
Gabi Torje pierdere mare de bani in Turcia Sunt in faliment
Gabi Torje și-a petrecut o mare parte din carieră în străinătate, dar a povestit că cea mai mare ”țeapă” financiară și-a luat-o în Turcia. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

În această toamnă, fotbalistul în vârstă de 33 de ani a decis să se întoarcă în fotbalul autohton și a semnat cu Concordia Chiajna, pe care speră să o ajute să promoveze în primul eșalon.

Bani pierduți în Turcia de Gabi Torje

Gabi Torje a dezvăluit că cele mai importante momente ale cariere le-a avut în Turcia, dar tot acolo a trăit și un moment mai puțin plăcut. Este vorba de o pierdere financiară de 600.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În vara anului 2017, fostul internațional român a fost împrumutat de formația Akhmat Grozny la Karabukspor, iar turcii se angajau să-i plătească salariul. Doar că Torje a revenit în Rusia după doar 6 luni, iar gruparea turcă a intrat în faliment fără a-i plăti vreun ban.

”La Karabukspor am pierdut toți banii! Am pierdut 600.000 de euro! I-am dat în judecată, am câștigat toate procesele, dar echipa este în faliment. Nu ai ce să le iei. Nici scaunele de fier, nici lemne, nici nimic…

ADVERTISEMENT

Dar nu sunt numai eu în situația asta. Am fost eu, Gicu Grozav, Cristi Tănase, Valerică Găman, Paul Papp. Toți am fost acolo, toți am pierdut banii! Nu mai am nicio șansă, bani pierduți”, a declarat Torje, la emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu” de la gsp.ro.

Unde s-a simțit Torje cel mai bine

Fostul dinamovist a trecut pe la mai multe formații din Turcia și a făcut un top al echipelor la care a activat. ”La Konyaspor m-am simțit cel mai bine. Apoi la Ankaraspor. Am terminat cu ei pe locul 5 și am jucat în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Genclerbirligi a fost în Liga 2, din cauza problemelor financiare a retrogradat. N-a avut bani să plătească jucătorii, a fost depunctată și a retrogradat. În iarnă a venit un investitor, am făcut 31 de puncte și am promovat”, a spus Gabi Torje.

Fotbalistul a vorbit despre situația tensionată de la Dinamo și consideră că șefii din Ștefan cel Mare trebuie să fie trași la răspundere pentru perioada modestă pe care o traversează clubul din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a decis să-și continue cariera la Concordia Chiajna, Gabi Torje a anunțat că se va înscrie la școala de antrenori, dar nu este convins dacă vrea să facă asta. În orice caz, vrea să fie sigur că are toate diplomele necesare pentru a se apuca de treabă, dacă va simți asta.

ADVERTISEMENT