Sport

Asta da lovitură! A retrogradat cu două echipe în sezonul trecut, dar e ca și semnat cu Rapidul lui Mutu. Are 34 de ani!

Gabriel de Moura, 34 de ani, a terminat contractul cu Dinamo și este aproape să semneze cu Rapid. Discuțiile sunt avansate, brazilianul având șanse să continue în SuperLiga și sezonul următor.
07.07.2022 | 12:47
Asta da lovitura A retrogradat cu doua echipe in sezonul trecut dar e ca si semnat cu Rapidul lui Mutu Are 34 de ani
Adrian Mutu se bucura dupa meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si FC Botosani, contand pentru Play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Rapid Giulesti din Bucuresti, sambata 2 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Rapid are încă transferurile blocate, dar „mercato” este deschis pentru echipa lui Adrian Mutu. Din informațiile FANATIK, cel mai recent nume cu care se negociază este Gabriel De Moura, fostul jucător al retrogradatei Dinamo.

Gabriel de Moura a terminat contractul cu Dinamo și este aproape de un transfer la Rapid! Discuțiile sunt avansate

În timp ce foștii săi colegi de la Dinamo erau la vizita medicală în vederea noului sezon, fundașul dreapta Gabriel de Moura își vede de propriul drum. Brazilianului cu cetățenie portugheză i-a expirat contractul cu „câinii”, dar are mari șanse să continue în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Deși s-a exprimat la reluarea pregătirilor pentru a continua la Dinamo și în liga secundă, Moura a decis că mai bine pentru el este să plece în altă parte. Iar astrele pot fi darnice cu brazilianul. Este în discuții avansate cu Rapid, unde este dorit de Adrian Mutu!

Deși este un jucător în vârstă, el împlinind 34 de ani pe 18 iunie, Moura are multă experiență la nivelul primei noastre divizii. Acesta este principalul atu pentru care Rapid l-a pus pe lista de achiziții, chiar dacă, surprinzător, Moura a retrogradat cu ambele echipe la care a jucat sezonul trecut: Gaz Metan Mediaș și Dinamo!

ADVERTISEMENT

Cea mai în vârstă linie defensivă din SuperLiga: Moura – Săpunaru – Grigore – Junior Morais, adică 144 ani!

Oricum, ca și în campionatul precedent, Rapid continuă pe ideea unei defensive experimentate, cu jucători mult peste 30 de ani. Dacă Moura semnează cu giuleștenii, linia de 4 din fața lui Horațiu Moldovan ar putea arăta astfel: Moura (34), Săpunaru (38), Grigore (35), Morais (35). Adică, 144 de ani!

Există și variantele tinere pentru Adi Mutu, de la Claudiu Belu și Onea la nou-sosiții Paul Iacob și Florin Ștefan. Dar, probabil, Mutu vrea experiență în acea zonă a terenului care asigură poarta și de unde pornește construcția.

ADVERTISEMENT

Pentru Moura, dacă semnează cu Rapid, ar fi a patra formație din fotbalul românesc. Adus de Sepsi pentru prima oară, în vara lui 2018, Moura a plecat pentru jumătate de sezon la Dinamo, apoi a ajuns la Mediaș. De acolo a evadat la începutul acestui an, când deja lacătul era aproape pus la Gaz Metan. A jucat în primăvară la Dinamo, cu care a retrogradat, premieră istorică!

Rapid a făcut transferuri bune, dar momentan nu poate legitima jucătorii. Rezolvarea ar costa 600.000 de euro!

Problema majoră a Rapidului în acest moment este legată însă de interdicția la transferuri până nu achită 600.000 de euro lui Julio Cesar.

ADVERTISEMENT

Victor Angelescu a dat asigurări că totul se va rezolva, chiar dacă Rapid a pierdut procesele la FIFA și la TAS cu jucătorul, dar și cel de la Tribunalul București cu FRF. Poate face recurs la Tribunal, dar până atunci va cere suspendarea deciziei pentru a-și putea legitima jucătorii.

Rapid i-a transferat în această pauză competițională pe Iacob de la Chindia, pe Andrei Ciobanu de la Farul, plus Costache și Florin Ștefan de la CFR Cluj. Mutu mai așteaptă un vârf de atac.

  • 250.000 de euro este cota actuală a lui Gabriel de Moura
  • 4 asisturi și 0 goluri are Moura în cele 116 meciuri jucate în România la Sepsi (35), Dinamo (25) și Gaz Metan (56)
ADVERTISEMENT