Fotbal international

Gaizka Mendieta, mesaj de la Cupa Mondială pentru fostul său coleg, Adrian Ilie: “Să îi transmiţi asta! Am nevoie”. Exclusiv

Gaizka Mendieta, unul dintre cei mai mari mijlocaşi spanioli i-a transmis un mesaj prin intermediul FANATIK, fostului coleg de la Valencia, Adrian Ilie.
06.12.2022 | 10:00
Gaizka Mendieta mesaj de la Cupa Mondiala pentru fostul sau coleg Adrian Ilie Sa ii transmiti asta Am nevoie Exclusiv
Gaizka Mendieta alături de Adrian Ilie, în perioada în care jucau la Valencia.
ADVERTISEMENT

Adrian Ilie şi Gaizka Mendieta au făcut parte din cea mai puternică echipă a Valenciei, care a jucat finale de Champions League în ani consecutivi: 2000 şi 2001, ambele pierdute însă, cu Real Madrid şi Bayern Munchen.

Gaizka Mendieta, mesaj de la Cupa Mondială pentru fostul său coleg, Adrian Ilie: “Să îi transmiţi asta! Am nevoie de jucători buni”

Gaizka Mendieta este unul dintre cei mai mari mijlocaşi pe care i-a avut Spania. În prezent este director tehnic la formaţia cipriotă FC Pafos, echipă la care evoluează şi românul Vlad Dragomir.

ADVERTISEMENT

Reporterul FANATIK s-a întâlnit la Cupa Mondială cu Gaizka Mendieta, care, în momentul în care a aflat că suntem din România, şi-a adus aminte de Adrian Ilie:

“Să îi spui te rog frumos că îl salut. Şi mai vreau să îi transmiţi ceva. Am nevoie de jucători buni, aşa că să mă contacteze. Mai este agent de jucători, nu?”, a spus Mendieta pentru FANATIK mai în glumă mai în serios.

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie este expert la emisiunea lui Horia Ivanovici

Adrian Ilie, unul dintre cei mai mari atacanţi pe care i-a avut România, este în acest moment expert la emisiunea lui Horia Ivanovici, însă la ce experienţă are “Cobra” cu siguranţă poate să îi dea o mână de ajutor fostului său coleg.

Atacantul român a evoluat pentru Valencia între 1998 şi 2002. El a fost cumpărat cu 7 milioane de dolari de iberici de la Galatasaray, club pentru care a evoluat două sezoane.

ADVERTISEMENT

Claudio Ranieri l-a poreclit “Cobra” pe atacantul român

Claudio Ranieri l-a poreclit “Cobra” pentru că era letal în faţa porţii. A câştigat Cupa Spaniei alături de “lilieci” în 1999. Un an mai târziu a jucat în finala Ligii Campionilor între Valencia şi Real Madrid, câştigată clar de “galactici”, 0-3.

În ultimul său sezon alături de Valencia, 2001-2002, Adrian Ilie a reuşit să câştige titlul de campion al Spaniei. A jucat destul de puţin în acea stagiune, din cauza accidentărilor. Apoi, la finalul sezonului a plecat la Alaves.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Gaizka Mendieta a părăsit Valencia cu un sezon înaintea lui Adrian Ilie. Lazio a plătit 47,7 milioane de euro pentru transfer, mijlocaşul devenind al şaselea cel mai scump jucător din toate timpurile, la vremea respectivă.

Mendieta, alături de reporterul Fanatik
Mendieta, alături de reporterul Fanatik, Marian Popovici. Sursa: Fanatik
  • 3 ani au jucat împreună Mendieta cu Adrian Ilie
  • 48 de ani are fostul mijlocaş spaniol

  • 1,57 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Maroc – Spania. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT