Sport

Gareth Southgate a anunțat lotul lărgit al Angliei pentru Cupa Mondială! Două staruri de la Manchester United au sărit din schemă

Cu două luni înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar, selecționerul naționalei Angliei, Gareth Southgate, a anunțat lotul lărgit.
15.09.2022 | 17:54
Gareth Southgate a anuntat lotul largit al Angliei pentru Cupa Mondiala Doua staruri de la Manchester United au sarit din schema
Cu două luni înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar, selecționerul naționalei Angliei, Gareth Southgate, a anunțat lotul lărgit. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Reprezentativa ”leilor” țintește al doilea titlul mondial, după cel cucerit pe teren propriu în 1966.

Lotul lărgit al Angliei pentru Cupa Mondială, anunțat de Gareth Soutghate

Pentru prima prima dată în istorie Cupa Mondială se va desfășura iarna, în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar selecționerul Angliei, Gareth Southgate, este primul care a anunțat un lot lărgit pentru turneul final din Qatar.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul englez a pus pe listă 28 de fotbaliști, însă există și două mari surprize. Starurile lui Manchester United, Marcus Rashford și Jadon Sancho, nu au prins lotul și vor vedea Cupa Mondială de la televizor. Este de menționat faptul că cei doi au ratat la loviturile de departajare în finala pierdută cu Italia la Euro 2020.

Pe listă se află însă cel de-al treilea jucător care a ratat atunci, Bukayo Saka de la Arsenal. În lot și-au mai făcut loc golgheterul lui Brentford, Ivan Toney, și noua vedetă a lui West Ham United, Jarrod Bowen. De asemenea este de remarcat revenirea fundașului lui Tottenham Hotspur, Eric Dier.

ADVERTISEMENT

Din lotul englezilor nu lipsesc mari staruri precum Harry Kane, Jack Grealish, Raheem Sterling, Jude Bellingham, Harry Maguire sau Trent Alexander-Arnold. Cei 28 de jucători aflați în lotul lărgit sunt următorii:

  • Portari: Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal), Dean Henderson (Nottingham Forest)
  • Fundași: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Everton), Eric Dier (Tottenham), Marc Guehi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (AC Milan), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)
  • Mijlocași: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (West Ham), James Ward-Prowse (Southampton)
  • Atacanți: Tammy Abraham (AS Roma), Jarrod Bowen (West Ham), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Ivan Toney (Brentford)
ADVERTISEMENT

Anglia, grupă lejeră la CM 2022

Acesta este și lotul cu Gareth Soutghate va ataca și ultimele două partide din grupa de Liga Națiunilor. Anglia va întâlni Italia pe San Siro la 23 septembrie, pentru ca trei zile mai târziu să joace pe Wembley împotriva Germaniei.

La ediția de acum patru ani a Cupei Mondiale, desfășurate în Rusia, englezii au încheiat pe locul 4. După ce au pierdut în semifinale în fața Croației după prelungirii, băieții lui Southgate au cedat și în finala mică împotriva Belgiei.

ADVERTISEMENT

La ediția din acest an al Cupei Mondiale, Anglia a fost repartizată la tragerea la sorți în Grupa B, alături de formațiile din Iran, SUA și Țara Galilor. ”Leii” vor debuta împotriva Iranului, la 21 noiembrie, urmând să joace apoi cu SUA (25 noiembrie) și cu Țara Galilor (29 noiembrie).

Fanii englezi au primit și ei o veste bună înaintea Cupei Mondiale din Qatar. Organizatorii au anunțat că consumul de băuturi alcoolice va fi permis în diferite zone din incinta stadioanelor unde se vor desfășura meciuri de la turneul final.

ADVERTISEMENT
Tags: