Fotbal intern

FC Botoșani a câștigat fără emoții la Mediaș și a egalat FCSB la puncte. Valeriu Iftime, veste proastă pentru Gigi Becali: ”Nu pleacă nimeni”. Video

26.06.2020 | 22:25
FC Botosani a castigat fara emotii la Medias si a egalat FCSB la puncte Valeriu Iftime veste proasta pentru Gigi Becali Nu pleaca nimeni Video
ADVERTISEMENT

Meciul Gaz Metan Mediaș – Botoșani are loc vineri, 26 iunie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 4-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1. Ambele echipe au obținut în premieră accesul între primele șase echipe ale campionatului și nici una nu a obținut încă vreo victorie.

Medieșenii au obținut trei rezultate de egalitate și au pierdut la Craiova, în timp ce echipa moldoveană are un singur egal, 2-2 acasă cu FCSB, înainte ca pandemia să oprească sportul în întreaga lume și trei eșecuri.

ADVERTISEMENT

Echipa ardeleană are interdicție de la UEFA pentru a juca în cupele europene, în eventualitatea că s-ar clasa pe o astfel de poziție la final de play-off. Botoșani nu are nici o problemă în acest sens, dar e greu de crezut că ar putea prinde locul 3, pentru a fi în preliminarii de Europa League. Mai degrabă speranțele sunt legate de câștigarea Cupei României de către prietenii de la FCSB.

Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani 0-2 (Dugandzic 15, Keyta 33) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE


  • Gaz Metan: Pleşca – Butean, M. Constantin, Nielsen, De Moura – Fofana, Droppa – Ciocan, Chamed, Velisar – Buş (32 Fernandes). Rezerve: Popa, Roşu, Romeo, Drăghici, Trif, Fernandes, Nicula, Avram, Nielsen. Antrenor: Dusan Uhrin
  • FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Papa, Florescu – Ofosu, Carlone, Keyta (72 Ashkovski) – Dugandzic. Rezerve: Hankic, Patache, Cîmpanu, Ashkovski, Hristovski, Mendoza, Baxevanos, Ebenhofer, Holzmann. Antrenor: Marius Croitoru
ADVERTISEMENT


UPDATE, 26 iunie, ora 22:26 / Patronul formației FC Botoșani, Valeriu Iftime, i-a dat o veste proastă lui Gigi Becali și a spus că nu va mai vinde niciun jucător dacă ajunge în cupele europene. Finanțatorul FCSB era interesat de atacantul Marko Dugandzic.

”Marius Croitoru e un copil excepțional, nu vă uitați la ce a spus, era la nervi. Jucătorii mi-au spus că batem la Mediaș. Nu pleacă nimeni de la Botoșani dacă ajungem în Europa. Să nu ne ambalăm. Botoșaniul este o echipă care joacă fotbal, dar să nu ne gândim departe.

ADVERTISEMENT

Sper ca Rodriguez să poată juca cu FCSB. E greu pentru noi dacă nu ne antrenăm. Jucătorii doriți au cel puțin încă doi ani de contract la mine. Sub nicio formă nu-l dau pe Duganzic, chiar dacă clubul are nevoie de bani.

Cum să dea Gazul salarii de 9.000 de euro din insolvență. La noi cel mai mare salariu e de 6.000. Nu cu Gazul am o problemă, ci cu sistemul din fotbalul nostru și cu banii publici din fotbal. De ce nu poți juca în Europa și poți juca la noi, denaturăm competiția.

ADVERTISEMENT

M-am bucurat că a bătut FCSB-ul pentru că vreau să câștige ei Cupa. Nu e o problemă că Dinamo a pierdut cu FCSB, problema e că a pierdut cu Sepsi. Dar acolo a fost ghinion, pentru că în 9 din 10 meciuri Sepsi nu o bate pe Dinamo pe un teren bun”, a spus Iftime la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.


UPDATE, 26 iunie, ora 22.12 / Tehnicianul formației Gaz Metan Mediaș, Dusan Uhrin, consideră că pentru echipa sa este greu să câștige meciuri atâta timp cât nu are atacanți.

”Am pierdut meciul pentru că am pierdut dueluri unu la unu. Am început bine meciul, am avut ocazii, dar apoi s-a accidentat Buș. Nu știu cât de grav e, vom vedea mâine. Eu sunt aici pentru a pregăti echipa pentru sezonul viitor.

Nu avem prea mulți jucători, Hora a terminat contractul. Fără atacanți e foarte greu să câștigi meciul. Pentru mine e mai important sezonul viitor”, a afirmat Uhrin.


UPDATE, 26 iunie, ora 22:01 / Antrenorul echipei FC Botoșani, Marius Croitoru, a oferit declarații acide după victoria din deplasare cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-0.

”Nici nu mă îndoiam că nu o să vină și victoria. Nimeni nu a ținut cont că acești băieți nu s-au antrenat timp de 7 zile și am jucat cu primele două clasate. A fost o săptămână infernală fără niciun antrenament pentru că nu am avut timp.

Nu sunt mulțumit de cum se prezintă echipa. Credem că putem să terminăm pe podium, dar mai trebuie să lucrăm la pregătirea fizică. Ne va fi greu fără Duganzic, dar el dacă va pleca o va face pe o sumă importantă și vom aduce alt atacant”, a spus Croitoru.


UPDATE, 26 iunie, ora 21:58 / Atacantul echipei Gaz Metan Mediaș, Sergiu Buș, s-a accidentat în meciul cu FC Botoșani și a fost schimbat după doar o jumătate de oră.

Aflat între doi adversari, Șeroni și Chindriș, atacantul de 27 de ani a aterizat nefericit după ce a sărit la o minge. Glezna sa stângă s-a sucit, iar jucătorul medieșenilor a trebuit să fie scos pe brațe de pe teren.


UPDATE 26 iunie, ora 20:33 / Keyta dublează avantajul moldovenilor în minutul 33, înscriind superb cu un șut la colțul lung din interiorul careului.


UPDATE 26 iunie, ora 20:15 / FC Botoșani deschide rapid scorul la Mediaș prin Dugandzic, în urma unei acțiuni personale a lui Ofosu.


Gaz Metan Mediaș – Botoșani Live Stream  pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Meciul Gaz Metan Mediaș – Botoșani are loc vineri, 26 iunie, de la ora 20:00 pe stadionul echipei ardelene, în cadrul etapei a 4-a din play-off și este transmis pe micile ecrane de către posturile Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus. Aveți și varianta de a accesa site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări partida în format LIVE VIDEO.

La Mediaș au avut loc schimbări importante imediat după ce s-a anunțat reluarea sezonului, după trei luni de pauză forțată. Omul care a calificat Gazul în play-off, Edi Iordănescu, a demisionat după un conflict cu președintele Ion Mărginean și a fost adus de urgență cehul Dușan Uhrin Junior, care abia renunțase la postul de la Dinamo.

Botoșani, lovită de COVID 19 înainte de meciul de la Craiova

Botoșani este la polul opus, o echipă foarte stabilă financiar inclusiv în timp de pandemie, unul dintre puținele cluburi din Liga 1 unde jucătorii nu au avut de suferit pierderi financiare, însă echipa nu are ritmul arătat până la calificarea în play-off.

Să menționăm și faptul că moldovenii au fost loviți și de neșansa ca înainte de primul meci după pauza forțată, la Craiova, medicul echipei și un jucător de la echipa a doua să fie găsiți cu COVID 19, ceea ce a dus la anularea partidei, ulterior rejucată marți, 23 iunie.

Gaz Metan, neînvinsă de la venirea lui Dușan Uhrin

Gaz Metan e neînvinsă cu Dușan Uhrin, făcând egal la Giurgiu și la București, cu FCSB, după un meci în care echipa cehului a egalat la ultima fază. Medieșenii sunt încă în insolvență și speră să se încheie această situație la final de sezon.

Va lipsi al doilea meci din cele trei de suspendare atacantului Dumitru Cardoso și un alt atacant, Ioan Hora și-a reziliat contractul. Totuși, casele de pariuri merg pe mâna elevilor lui Uhrin, cotă 2,25 față de 3,65 cât au primit cei de la Botoșani.

ADVERTISEMENT