News

George Simion dă șansa oricărui român să candideze la prezidențiale. Există doar câteva condiții

Președintele AUR, George Simion, a anunțat joi că orice român poate candida la viitoarele alegeri prezidențiale dacă va respecta câteva condiții și va fi de acord să reprezinte formațiunea.
01.09.2022 | 19:40
George Simion da sansa oricarui roman sa candideze la prezidentiale Exista doar cateva conditii
George Simion a dat startul campaniei pentru alegerile prezindențiale. Foto: facebook.com/george.simion.unire – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

George Simion a precizat că orice român care vrea să candideze la alegerile prezindențiale din 2024 o poate face dacă se înscrie online pe site-ul partidului AUR.

George Simion și ultima strategie pentru prezidențiale

Este vorba despre secțiunea partidulaur.ro/fiipresedinte, pe care se arată ce trebuie să conțină dosarul de candidatură. Astfel, cei care doresc să intre în cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni trebuie să depună o cerere de înscriere și o copie a actului de identitate.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în dosar trebuie atașate cv-ul, programul și cele 500 de semnături de susținere. Totodată, mai este nevoie de o declarație pe proprie răspundere privind lipsa antecedentelor penale.

În același context, în dosarul de candidatură trebuie să fie prezentă și declarația pe proprie răspundere în care candidatul va preciza dacă a fost lucrător sau colaborator al Securității.

ADVERTISEMENT

Ultima condiție cerută de AUR pentru cei interesați să candideze la alegerile prezidențiale are legătură cu declarația de avere și declarația de interese, după modelul aprobat de ANI. Există și o limită de vârstă pentru simpatizanții AUR care vor să-i ia locul lui Klaus Iohannis.

Limită de vârstă pentru cei interesați de alegerile prezidențiale

Ei trebuie să aibă minimum 33 de ani în momentul înscrierii. De asemenea, perioada depunerii dosarelor a fost stabilită între 1 și 25 septembrie 2022. Ulterior, toate dosarele de candidatură vor fi analizate de Comisia Electorală Centrală până la 28 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

După aceea, dosarele vor fi făcute publice pe pagina oficială a campaniei. ”Toate sondajele reale pe care le-am consultat, toate consultările publice pe care le-am făcut indică faptul că AUR în acest moment se bucură de o popularitate importantă în rândul românilor, iar candidatul va intra în turul 2 la alegeri.

Este o cursă deschisă pentru orice român. Deschidem arena politică pentru orice doritor din cadrul partidului şi vreau fac nişte propuneri şi să le propun domnului Claudiu Târziu, Sorin Lavric, Dan Tănasă să se înscrie în această competiţie.

ADVERTISEMENT

Credem că e timpul să învăţăm de la democraţiile occidentale acest gen de alegeri preliminare. Se practică în SUA cu succes”, a declarat George Simion joi, la Parlament.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"Măcar Roger și Serena s-au retras cu demnitate!" Rafael Nadal, "mitraliat" după ultima apariție: "E oribil! Rușine!"
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au...
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au avut parte de o experiență îngrozitoare
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
"Câinele s-a oprit, a înţepenit. În faţa lui era o vietate care umbla în patru labe". O femeie care se crede pisică, apariţie şocantă într-un parc din Arad
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de...
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de ani în mina secretă a sovieticilor” VIDEO
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca...
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca România să fie experimentul nord-coreean al lui Ceaușescu”
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Va ninge în Capitală! Prognoza meteo pentru următoarele luni
Va ninge în Capitală! Prognoza meteo pentru următoarele luni
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu...
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu toții am crezut altceva, însă adevărul este uimitor!
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Când va fi următorul cutremur devastator în România. Gheorghe Mărmureanu, anunțul care ne...
Când va fi următorul cutremur devastator în România. Gheorghe Mărmureanu, anunțul care ne dă fiori: „Sunt lucruri curioase cu Vrancea”