Sport

Georgi Milanov, al cincilea transfer al lui Dinamo! Bulgarul a fost prezentat oficial. Update exclusiv

Dinamo a bifat cel de-al cincilea transfer din această iarnă. Bulgarul Georgi Milanov a semnat contractul cu echipa din Ștefan cel Mare.
19.01.2024 | 21:03
Georgi Milanov al cincilea transfer al lui Dinamo Bulgarul a fost prezentat oficial Update exclusiv
Bulgarul Georgi Milanov a ajuns în România și s-a înțeles cu Dinamo pentru un transfer.
ADVERTISEMENT
19-01-2024
19:07

Milanov, prezentat la Dinamo

Dinamo a anunțat oficial transferul internaționalului bulgar Georgi Milanov, informație oferită în exclusivitate de FANATIK încă de joi, 18 ianuarie.

”Bine ai venit, Georgi Milanov! Internaționalul bulgar Georgi Milanov (31 de ani), ultima oară la Al-Dhafra, în Emiratele Arabe Unite, este de astăzi noul jucător al echipei noastre, anunță Dinamo 1948 prin intermediul platformelor oficiale de comunicare.

Cu 8 trofee în palmares, 47 de selecții pentru prima reprezentativă a Bulgariei și peste 60 de meciuri în competițiile europene, Georgi Milanov s-a alăturat lotului dinamovist și a intrat în programul de pregătire sub comanda antrenorului Zeljko Kopic.

Litex Lovech (Bulgaria), CSKA Moscova (Rusia), Grasshoppers (Elveția), Fehervar (Ungaria), Levski Sofia (Bulgaria) și Al-Dhafra (EAU) sunt echipele la care a evoluat Georgi Milanov.

Fotbalistul bulgar al anului 2012, Georgi Milanov a câștigat în carieră 8 trofee: două titluri de campion în Bulgaria (2010, 2011 / Litex Lovech), Cupa Bulgariei (2022 / Levski Sofia), Supercupa Bulgariei (2011 / Litex Lovech), două titluri de campion în Rusia (2014, 2016 / CSKA Moscova), Supercupa Rusiei (2015 / CSKA Moscova) și Cupa Ungariei (2019 / Fehervar)”, se arată pe pagina de Facebook a grupării dinamoviste.

 

19-01-2024
14:09

Georgi Milanov a sosit în România, la Dinamo!

Dinamo se pregătește să oficializeze cea de-a 5-a mutare în actuala perioadă de transferuri. FANATIK a aflat că Georgi Milanov, internațional bulgar cu 47 de apariții la echipa națională, a ajuns în România, la Dinamo în cursul zilei de vineri, 19 ianuarie. 

Din informațiile FANATIK, mijlocașul central rămas liber după despărțirea de Al-Dhafra s-a înțeles cu șefii din Ștefan cel Mare și urmează să semneze contractul. 

Fotbalistul de 31 de ani va efectua vineri seară primul antrenament alături de formația pregătită de Zeljko Kopic. În curând, clubul din Ștefan cel Mare îl va prezenta oficial pe Georgi Milanov.  

Deși mai sunt doar două zile până când vor juca primul meci oficial din 2024, la Ploiești cu Petrolul, Dinamo nu a încheiat campania de achiziții. „Câinii” sunt foarte aproape să oficializeze cel de-al cincilea transfer din acest mercato.

Internaționalul bulgar Georgi Milanov, al cincilea transfer al lui Dinamo!

Ultimele zile au fost pline la Dinamo în ceea ce privește campania de achiziții. După Darko Velkovski, sosit la începutul pregătirilor, „alb-roșiii” au reușit să închidă nu mai puțin de trei jucători în ultimele două zile, cu care speră să reușească salvarea de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre croatul Domagoj Pavicic, despre internaționalul moldovean Petru Neagu și, marea surpriză, mijlocașul francez Eddy Gnahore, a cărui transfer a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK.

Iar campania de transferuri nu se oprește aici și un nou jucător este așteptat să fie prezentat în cel mai scurt timp. Este vorba despre Georgi Milanov, un internațional bulgar cu 47 de prezențe în naționala țării sale.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, Milanov s-a înțeles în proporție de 90% cu șefii lui Dinamo și, dacă nu se va ivi nimic neprevăzut pe ultima sută de metri, va semna contractul în cel mai scurt timp. Despre interesul lui Dinamo pentru Georgi Milanov a scris în premieră Prosport.

Bulgarul Georgi Milanov vine liber d econtract la Dinamo

În vârstă de 32 de ani, pe care-i va împlini pe 19 februarie, bulgarul evoluează pe postul de mijlocaș central. El vine la Dinamo din postură de jucător liber de contract, ultima echipă la care a evoluat fiind Al-Dhafra din Emiratele Arabe Unite, de care s-a depărțit în iulie 2023. A bifat pentru aceasta 15 partide, fără să înscrie vreun gol.

ADVERTISEMENT

Înainte de a se despărți de gruparea arabă, Georgi Milanov și-a mai trecut în CV echipe de renume, precum Litex Loveci, ȚSKA Moscova, Grasshopers Zurich, Fehervar și Levski Sofia. Ultima l-a vândut în ianuarie 2023 cu 150.000 de euro la Al-Dhafra.

Pe lângă cele 47 de prezențe în naționala țării sale, pentru care a marcat de două ori, Milanov se poate lăuda și cu cele două titluri de campion câștigate în Rusia sau cu cel din Bulgaria. În plus, are în palmares și Cupa Ungariei.

ADVERTISEMENT

Dinamo își va continua însă campania de achiziții și după ce va oficializa venirea lui Milanov. „Alb-roșiii” caută asiduu un atacant de valoare, deoarece compartimentul ofensiv este cel în care au suferit cel mai mult. Au fost refuzați deja doi tineri din Academia lui Real Madrid, deoarece Zeljko Kopic are nevoie de un jucător care să-l poată ajuta imediat, nu de tineri de perspectivă.

  • 700.000 de euro este cota de piață a bulgarului Georgi Milanov, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT