Fotbal international

Germania, măsură de urgență după rușinea de la Cupa Mondială. Fotbaliști de legendă, aduși pentru redresarea naționalei

Germania a părăsit pe ușa din dos Cupa Mondială din Qatar, iar mai marii fotbalului au luat o măsură radicală pentru redresarea naționalei.
14.12.2022 | 14:30
Germania masura de urgenta dupa rusinea de la Cupa Mondiala Fotbalisti de legenda adusi pentru redresarea nationalei
Germania a părăsit pe ușa din dos Cupa Mondială din Qatar, iar mai marii fotbalului au luat o măsură radicală pentru redresarea naționalei. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pentru a doua ediție la rând, nemții nu au reușit să treacă de faza grupelor la un turneul final mondial spre disperarea fanilor și a presei.

Măsura luată de Germania după eliminarea prematură de la Cupa Mondială

După o scurtă perioadă în care s-au lins rănile lăsate de eliminarea prematură de la Cupa Mondială, conducătorii federației au început să ia măsuri pentru a redresa situația la echipa națională a Germaniei.

ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă, președintele DFB, Bernd Neuendorf, a vorbit despre turneul din Qatar, despre primele 10 luni la conducerea federației și despre modul în care Germania va reveni pe drumul cel bun înainte de Euro 2024.

El a anunțat înfiinţarea unui grup format din foşti sportivi care să susţină redresarea echipei naţionale, cu 18 luni înainte de Campionatul European. Acest grup va fi format din Oliver Kahn, Karl-Heinz Rummenigge, Matthias Sammer, Rudi Voller şi Oliver Mintzlaff, iar aceștia îl vor consilia pe selecționerul Hansi Flick.

ADVERTISEMENT

”Acesta este un grup care cunoaște foarte bine fotbalul și poate oferi o mulțime de sfaturi. Nu suntem o asociație în care o singură persoană decide totul. Avem nevoie de majorități și de aceea am creat acest consiliu”, a declarat Neuendorf, conform dw.com.

Hansi Flick a scăpat de demitere după dezastrul din Qatar

În speranța de a readuce Germania pe drumul cel bun, Bernd Neuendorf a anunțat că, după o săptămână de întâlniri și apeluri, a mai înființat un grup, care îi include pe Philipp Lahm și Celia Sasic, foști internaționali la naționalele de băieți și fete, care va evalua structurile sportive și financiare pe care fostul manager Oliver Bierhoff le-a proiectat și de care a fost responsabil.

ADVERTISEMENT

Bierhoff, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit țap ispășitor pentru eliminarea rușinoasă de la Cupa Mondială și a plătit cu postul. Asta în ciuda faptului că că Federația Germană de Fotbal a precizat că despărțirea a venit de comun acord și a lăudat munca depusă de fostul atacant.

În schimb, parcursul dezastruos din Qatar nu i-a fost fatal lui Hansi Flick. Federația Germană de Fotbal a anunțat că selecționerul german va rămâne pe banca tehnică pentru a se revanșa la Campionatul European din 2024, care se va desfășura chiar în Germania.

ADVERTISEMENT

”Țelul nostru este să avem un adevărat succes sportiv la acest turneu. Avem toată încrederea în Hansi Flick că va reuși să îndeplinească acest obiectiv alături de echipa sa”, a fost anunțul lui Bernd Neuendorf.

ADVERTISEMENT
Tags: