Fotbal international

Gianni Infantino a anunţat la Doha o revoluţie în fotbal: Campionatul Mondial al Cluburilor, cu 32 de echipe la start

Gianni Infantino a susţinut o conferinţă de presă în Doha, înainte de finalele Mondialului. Preşedintele FIFA a anunţat noul Campionat Mondial al Cluburilor, cu 32 de echipe.
16.12.2022 | 15:57
Gianni Infantino a anuntat la Doha o revolutie in fotbal Campionatul Mondial al Cluburilor cu 32 de echipe la start
Gianni Infantino, la o conferinţă de presă organizată de FIFA. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cu două zile înainte de finala Campionatului Mondial din Qatar, Gianni Infantino a susţinut o conferinţă de presă la Doha, în care a vorbit despre planurile revoluţionare din următorii ani.

Gianni Infantino a anunţat la Doha o revoluţie în fotbal: Campionatul Mondial al Cluburilor cu 32 de echipe!

Cea mai importantă idee este că vom avea un nou Campionat Mondial al Cluburilor, din anul 2025. Vor participa 32 de echipe şi formatul va fi asemănător Cupei Mondiale inter ţări.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut cum va fi implementată noua competiţie, în condiţiile în care există şi aşa un calendar foarte încărcat şi marile cluburi europene nu sunt de acord cu această idee a unui Campionat Mondial cu 32 de formaţii.

3.27 de milioane de spectatori pe stadioane la CM 2022: “Cea mai bună ediţie din toate timpurile”

Următorul Campionat Mondial al cluburilor se va disputa în perioada 1-11 februarie 2023 cu şapte echipe, câştigătoarele competiţiilor continentale: Real Madrid, Flamengo, Seattle Sounders, Wydad Casablanca, Raja Casablanca (din postură de gazdă), Auckland City şi campioana Asiei.

ADVERTISEMENT

Referitor la Cupa Mondială din Qatar, Gianni Infantino a declarat că a fost “cea mai bună ediţie din toate timpurile”, cu 3,27 milioane de spectatori pe stadioane în 62 dintre cele 64 de meciuri de până acum.

La capitolul încasări, Gianni Infantino a declarat că FIFA a depăşit cu 1 miliard de dolari previziunile, ajungând la venituri de 7,5 miliarde de dolari în finalul acestui an.

ADVERTISEMENT

Gazda Mondialului din 2030 va fi anunţată peste doi ani!

Pentru ciclul 2023-2026, Consiliul FIFA a aprobat investiţii de 9,7 miliarde de dolari în fotbal, estimările asupra veniturilor pe care le va avea FIFA fiind de 11 miliarde de dolari.

Au fost anunţate schimbări şi pentru pauzele meciurilor internaţionale. Astfel, în loc de două “ferestre” în septembrie şi octombrie, FIFA a decis ca în final de septembrie şi începutul lunii octombrie să fie o pauză internaţională mai lungă, de patru meciuri.

ADVERTISEMENT

Celelalte ferestre internaţionale (noiembrie, martie şi iunie) rămân neschimbate. Gazda Campionatului Mondial din 2030 va fi anunţată de FIFA în 2024, favorită fiind în acest moment candidatura europeană: Spania, Portugalia şi Ucraina.

  • 7.500.000.000 de dolari sunt veniturile FIFA din acest an
  • 32 este numărul de cluburi care vor participa la noul Campionat Mondial

  • 2,75 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Argentina – Franţa. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT