Sport

Gică Hagi, discurs-manifest! Nu mai suportă situația fotbalului românesc: „De 20 de ani se spune asta. Am acceptat cu toții… Găsiți soluții!”

Gică Hagi a avut un discurs-manifest la finalul derby-ului FCSB - Farul, scor 1-1. Managerul tehnic al campioanei nu mai suportă starea în care se află fotbalul românesc.
06.02.2024 | 22:07
Gica Hagi discursmanifest Nu mai suporta situatia fotbalului romanesc De 20 de ani se spune asta Am acceptat cu totii Gasiti solutii
Gică Hagi a avut un nou discurs-manifest legat de investițiile din sportul românesc. Foto: captură Youtube - @Farul TV.
ADVERTISEMENT

Gică Hagi și-a spus încă o dată nemulțumirile referitoare la investițiile din sportul românesc. Managerul tehnic al Farului s-a dezlănțuit la conferința de presă de la finalul derby-ului FCSB – Farul, scor 1-1, în etapa a 24-a din SuperLiga. „Regele” a transmis un mesaj către politicienii români.

Gică Hagi, discurs-manifest! Nu mai suportă situația fotbalului românesc: „Găsiți soluții”

Nu de puține ori, Gică Hagi și-a expus frustrările legate de lipsa investițiilor din sportul românesc. Fostul „Decar de Aur” al naționalei României le cere celor care „conduc România” să găsească soluții la nivel național pentru redresarea sportului românesc.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a dat ca exemplu situația în care se află atât rugby-ul românesc, cât și handbalul românesc, care au încheiat într-un mod dezamăgitor parcursul de la ultimele turnee finale. „Cei care conduc România trebuie să găsească soluții la nivel național pentru fotbalul românesc, pentru sportul românesc! 

M-ați încălzit acum… Cei de la rugby, săracii, ce să zică? Cei de la handbal ce să zică? Apoi veniți voi și spuneți: «De ce se întâmplă asta? De ce nu mai pot ai noștri?».

ADVERTISEMENT

„De 20 de ani se spune că sportul nu e prioritar în România! Și am acceptat cu toții”

Cum să nu poată? Dar ei când citesc, când văd că toți în jur spun «Nu se poate, nu putem, nu avem, nu e prioritar… » De 20 de ani se spune că sportul nu e prioritar în România! WOW! Și am acceptat cu toții. OK, atunci suferim! Atunci, suntem mici! 

Am ajuns să fim mici, nu mai contăm. Iar generația noastră niciodată nu s-a simțit mică! Generația noastră a dus România acolo unde trebuia! Dar ăștia care sunt acum ne-au adus din nou unde trebuie și ne-au dat speranță, tată!

ADVERTISEMENT

Felicitări încă o dată lui Edi! Copiii ăștia-s foarte buni”, a declarat Gică Hagi. Managerul tehnic al Farului a făcut referire la lotul național de fotbal al României care s-a calificat la Euro 2024 din Germania.

Gică Hagi sare în apărarea Cristinei Neagu: „Dați-i bani, tată, plătiți-o! Am văzut că România e bogată”

Gică Hagi a susținut în majoritatea intervențiilor sale că performanța în sport fără resurse financiare nu poate să se întâmple. „Regele” a sărit în apărarea Cristinei Neagu. De 4 ori cea mai bună handbalistă în lume, Neagu a fost pusă la zid pentru salariul pe care îl are la CSM București.

ADVERTISEMENT

„Dar trebuie să ai bani să-i plătești, de aceea am dat exemplul Cristinei (n.r. – Neagu). Când vorbești de Messi, jos pălăria! (n.r. – gesticulează și face o plecăciune). Ce câștigă ea e nimic! Ea trebuia să câștige milioane! Dacă era în altă țară, trebuia să câștige milioane, sunt sigur!

Și am văzut că la un moment dat era blamată, râdeam de ea. Săraca… Și ea ne-a făcut România cunoscută în lume. Cea mai bună din lume, Messi!  Dați-i bani, tată, plătiți-o! Că am văzut că România e bogată, că sunt la bani… Energie, zăcăminte, toate! Câte sunt! Din când în când, vă mai zic ce văd eu. Câteodată zic bine, câteodată vă mai dau și câte una «strâmbă». Toți suntem oameni. 

România poate să iasă de unde e doar dacă investește în tineri! Să vină milionarii și să bage bani, așa cum bagă domnul Șucu, cum bagă Gigi, cum bagă domnul Rotaru la Craiova. Să bage și mai mulți bani, să aibă ambiție!”, au fost cuvintele lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT