Sport

Gică Hagi, discurs manifest pe tema jucătorilor produși de academia sa: ”N-am dat la Real Madrid sau Barcelona. Să mă scuzaţi”

Gică Hagi a vorbit despre jucătorii produși de academia sa și consideră că oamenii ar trebui să aprecieze mai mult munca pe care o depune.
20.03.2024 | 21:12
Gica Hagi discurs manifest pe tema jucatorilor produsi de academia sa Nam dat la Real Madrid sau Barcelona Sa ma scuzati
Gică Hagi, discurs manifest pe tema jucătorilor produși de academia sa. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Farul Constanța a ajuns pe locul 5 în play-off-ul SuperLigii, după ce a învins Rapid, scor 1-0. În acest moment, echipa antrenată de Gică Hagi este la 3 puncte de ocupanta poziției secunde, Universitatea Craiova.

Gică Hagi: ”Îmi pare rău că această muncă se aruncă uşor”

Înaintea amicalelor pe care le va disputa echipa națională de fotbal a României, Gică Hagi a avut un discurs manifest legat de reproșurile oamenilor față de jucătorii produși de academia sa.

ADVERTISEMENT

”Pot să zic un singur lucru. Nu vreau să vorbesc doar despre Coman, că s-au spus multe lucruri spuse despre mine, că am făcut jucători, nu am făcut. Mitriţă e cel mai bun, Ianis a fost cel mai bun din play-off, Cicâldău a fost cel mai bun la Craiova, Manea căpitan la CFR şi joacă titular. N-am făcut jucători, aşa se zice. 

Am debutat în circuitul naţionalei 20 de jucători în 10 ani, care sunt pe piaţă şi pot fi mai mult sau mai puţin. Chiţu e aproape să fie golgheter, e jucător tot de la noi, Iancu a fost golgheter, au şi ei perioadele lor. 

ADVERTISEMENT

Am scos jucători buni şi pe unii chiar cei mai buni, au dovedit până la nivelul naţionalei că sunt valoroşi. Asta nu e muncă? Aaa, că vreau să dau jucători la cele mai mari cluburi… E de muncă, e de muncă. Eu am limite ale mele şi ale clubului, dar să vedem cum putem face. 

Mazilu, Louis Munteanu, noi facem, dar noi nu scoatem jucători buni. Tănase a fost căpitan la FCSB. Îmi pare rău că această muncă se aruncă uşor, uşor”, a declarat Gică Hagi, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi consideră că banii sunt problema fotbalului românesc

Fostul mare fotbalist consideră că situația financiară a cluburilor este principalul motiv pentru care cluburile nu produc jucători care să ajungă la marile cluburi din vestul Europei.

”N-am dat jucători la Real Madrid sau Barcelona. Să mă scuzaţi, dar din România să ajungi acolo? Noi când avem 6-7 milioane cu un miliard cum să se ducă direct un jucător de aici acolo? Suntem departe. 

ADVERTISEMENT

De asta muncim, încercăm să facem, ne dorim, învăţăm, vrem să fim mai buni zilnic. Nu dintr-o dată facem lucruri şi ne batem cu cei mai buni, că mai avem de învăţat şi nu mă refer doar la mine, că muncim toţi din departamentul tehnic. Nu facem lucrurile perfect, dar e loc să creştem. 

Dacă se vor construi în România echipe competitive în Europa, avem o naţională care deja a făcut un lucru fenomen, cu media de 24-25 de ani, una bună şi care cred că o să ne dea contionuitate în următorii ani. 

Naţionala poate creşte valoarea jucătorului român, ca să recuoaştem că valoarea s-a pierdut, că am lipsit de la turnee finale, din Champions League şi Europa League”, a declarat Gică Hagi.

ADVERTISEMENT