Fotbal intern

Gică Hagi, injecție de încredere pentru tricolori înainte de debutul la EURO: ”Puteți fi mai mari ca noi”

18.06.2019 | 10:21
Gica Hagi injectie de incredere pentru tricolori inainte de debutul la EURO Puteti fi mai mari ca noi
ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional Gică Hagi a avut un mesaj plin de încredere pentru tricolori înaintea debutului la Euro 2019. Antrenorul formației FC Viitorul are mare încredere în actuala generație și este de părere că jucătorii de la naționala de tineret pot depăși performanțele înregistrate de ”Generația de Aur”, care a ajuns până în sferturile de finală la Campionatul Mondial din 1994.

Gică Hagi, injecție de încredere pentru tricolori înainte de debutul la EURO: ”Băieții ăștia ne dau speranțe că vom deveni iarăși mari”

”E o generație care poate fi mai bună ca a noastră, cea care a reușit performanța de la Mondialul din 1994. Simțindu-i și văzându-i pe acești copii, pe care-i cunosc de mici, am mare încredere în ei. Au demonstrat până acum că sunt buni, puternici, se pot duela cu oricine de afară. Trebuie doar să certifice nivelul la care au ajuns, să facă performanță pentru ei, să ne aducă și nouă fericire”, a fost mesajul de încredere al lui Gică Hagi pentru tricolorii mici înaintea Euro 2019.

ADVERTISEMENT

”Regele” nu crede că la un turneu final există favorite certe și le explică elevilor lui Mirel Rădoi cum pot da lovitura la Euro: ”Nu există la un turneu final o echipă care să nu fie foarte bună. Poți face zero puncte sau maximum! Dar trebuie să fii de top, să joci ambele faze, tot! Important e că băieții ăștia ne dau speranțe că vom deveni iarăși mari”.

Mirel Rădoi în timpul unui antrenament al naționalei de tineret

Gică Hagi, sfaturi pentru fiul său Ianis

”Ar fi o greșeală să le punem în față câștigarea trofeului. Una e s-o gândești, alta e s-o pui doar pe hârtie, cum au procedat columbienii în 1994. Lăsați-i să joace fiecare meci în parte, să aibă încredere, să intre cu tupeu pe teren! Lăsați-i să fie ei! Nu trebuie să te lași condiționat de adversar. Îl analizezi, îl cunoști cât e de puternic, îți iei măsuri să te aperi, dar e obligatoriu să ataci. Dacă nu știi asta, e greu să fii mare!”, a explicat Gică Hagi, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

”Regele” a dezvăluit ce sfaturi i-a dat fiului său Ianis: ”I-am spus să meargă acolo cu gândul că numai împreună pot fi cei mai mari. Au un antrenor și un colectiv foarte bune, sperăm ca toți să fie și inspirați. Viața înseamnă oportunități și decizii. Depinde doar de ei să ne arate cât sunt, într-adevăr, de puternici! Din păcate, Drăguș a avut un mare ghinion. Nu are însă ceva grav, e o leziune la călcâi care necesită două, trei săptămâni de refacere. Sigur, era o șansă mare pentru el să-și etaleze talentul, dar e enervant de tânăr și va avea suficient timp să prindă alte turnee finale”.

Gică Hagi este cel mai mare nume al fotbalului mondial care își trimite fiul la turneul final al Campionatului European de tineret. Naționala României va debuta marți, de la ora 19:30, împotriva Croației, iar meciul va fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Organizatorii se așteaptă ca întâlnirea să se dispute cu casa închisă.

ADVERTISEMENT