Sport

Gică Hagi, un nou discurs dur despre starea fotbalului românesc. ”Regele” l-a ”urecheat” pe Mihai Stoichiță

Retrogradarea echipei naționale în Divizia C a Ligii Națiunilor l-a făcut pe Gică Hagi să iasă în public și să vorbească despre starea fotbalului românesc.
01.10.2022 | 12:25
Gica Hagi un nou discurs dur despre starea fotbalului romanesc Regele la urecheat pe Mihai Stoichita
Retrogradarea echipei naționale în Divizia C a Ligii Națiunilor l-a făcut pe Gică Hagi să iasă în public și să vorbească despre starea fotbalului românesc. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La scurt timp după contraperformanța reușită de ”tricolori”, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a încercat să mascheze situația dificilă prin care trecem.

Starea fotbalului românesc, analizată în amănunt de Gică Hagi

Gică Hagi nu se află la prima ieșire în public în care își arată dezamăgirea privind situația fotbalului românesc, însă, ca de fiecare dată, el vine și cu soluții pe care le consideră viabile pentru ca echipa națională a României să revină în elită.

ADVERTISEMENT

”Cred eu că suntem cu toţii lămuriţi în momentul de faţă că e o perioadă foarte grea în care am ajuns, cum am spus. Şi de data asta am văzut lucrurile destul de bine, în ultimii doi ani tot v-am spus că e nevoie de o construcţie serioasă, foarte bună, cu toate că directorul tehnic de la naţională (n.r. – Mihai Stoichiţă) n-a fost de acord, dar am dreptate, şi-a dat seama că am dreptate.

Şi numai în felul ăsta putem ajunge să fim competitivi, pentru că v-aţi lămurit cu toţii că suntem într-o perioadă foarte dificilă, grea. Trebuie să producem rezultate şi, ca să produci rezultate, trebuie să construieşti o echipă puternică la nivel european şi mondial, aşa cum am fost şi noi.

ADVERTISEMENT

Practic, trebuie o construcţie foarte bună. În rest, pot veni rezultate, azi mai bune, mâine mai puţin bune, decepţii sau cum suntem în momentul de faţă. Cred că cu toţii ‘plângem’ pentru că nu convine la nimeni ce vedem şi cum arătăm noi ca ţară şi ne dorim să ne întoarcem unde am fost, cu cei buni. Dar, din păcate, s-a ajuns aici”, a declarat Hagi, pentru Orange Sport.

Soluțiile oferite de Hagi pentru revenirea naționalei

”Regele” este nemulțumit de faptul că în ultimii ani s-a tot vorbit de o reconstrucție la echipa națională, dar nu s-a întâmplat nimic și astfel s-a pierdut un timp important. El consideră că încrederea se câștigă cu rezultate.

ADVERTISEMENT

”Eu nu mă aşteptam, eu v-am zis… nu v-am zis că o să cădem în groapă? Luaţi-le în spate şi o să vedeţi declaraţiile mele. Dacă am căzut în Liga 3? Scuzaţi-mă, e un moment în care trebuie să ne trezim.

Pentru mine e dureros. Nu pentru mine, pentru toţi iubitorii fotbalului din România, dar e o realitate şi trebuie să avem puterea să găsim cauza şi să mergem înainte, să căutăm succesul. N-avem altă variantă… de a căuta succesul, să devii cel mai bun, nu există alta…

ADVERTISEMENT

Înainte s-a vorbit numai despre reconstrucţie, reconstruim… şi? S-au pierdut nişte ani, 3, 4, 2… s-au pierdut aceşti ani, s-a lucrat de pomană, acum trebuie să construim pentru că nu există performanţe!

Nu există rezultate care să-ţi dea încredere şi numai ele stau în picioare… trebuie căutate rezultatele, dar cu o construcţie foarte bună a unei echipe competitive foarte bune, care să facă faţă. Trebuie vorbit mai puţin de jucători şi mai mult de ce ar trebui să construim”, a spus Hagi.

Hagi pune presiune pe conducerea FRF

Considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, Gică Hagi consideră că singura bucurie venită în ultima perioadă dinspre echipele naționale este semifinala făcută la Europenele U21 din 2019.

”Nu poate să existe nimic bun în această retrogradare! Nimic! Nu putem nici să glumim, nici să zâmbim, nici măcar… trebuie să ne gândim foarte serios cum vom arăta în următorii ani, la cum trebuie să arătăm.

A trecut o perioadă de toleranţă, au trecut nişte ani mulţi şi e clar că la un moment dat trebuie să faci ceva. Oricine, că e conducător, antrenor, că e jucător, suporter, toată lumea trebuie să gândim că da..

Entuziasmul, fericirea, bucuria cea mare vin doar dacă ai un succes, cum a fost cel de la U21, la Europenele din 2019. Echipa naţională a României, în momentul de faţă, trăieşte numai din acel lucru. Ceva care să-ţi aducă o fericire? Numai acea perioadă… acei 2 ani în care copiii au făcut ceva fantastic”, a încheiat Hagi.

România și-a încheiat aventura din Liga Națiunilor cu o victorie contra Bosniei, iar acum se pregătește să-și afle adversarii din preliminariile pentru Euro 2024. Tragerea la sorți va avea loc pe 9 octombrie, la Frankfurt, iar ”tricolorii” sunt în urna a treia valorică.

ADVERTISEMENT