Sport

Gică Popescu, reacție pe care a regretat-o după Farul – FCSB 0-1: “Se răsucește în mormânt”. A intrat la TV să-și ceară scuze

Gică Popescu a făcut o gafă uriaşă după Farul - FCSB 0-1. Preşedintele Farului a criticat în termeni duri arbitrajul şi a făcut o afirmaţie regretabilă. Ulterior, a intrat în direct la TV să îşi ceară scuze.
18.09.2023 | 00:49
Gica Popescu reactie pe care a regretato dupa Farul  FCSB 01 Se rasuceste in mormant A intrat la TV sasi ceara scuze
Gică Popescu, reacție pe care a regretat-o după Farul - FCSB 0-1: "Se răsucește în mormânt". A intrat la TV să-și ceară scuze. Sursa: captură tv
ADVERTISEMENT

FCSB a câştigat cu 1-0 derby-ul etapei a 9-a din SuperLiga cu Farul Constanţa. Roş-albaştrii s-au impus după un penalty controversat acordat de Sebastian Colţescu, la un contact uşor al lui Băluţă cu Adrian Şut.

Gică Popescu, reacție pe care a regretat-o după Farul – FCSB 0-1: “Ioan Igna se răsuceşte în mormânt”

După meci, Gică Popescu a făcut o afirmaţie regretabilă: “Ioan Igna se răsuceşte în mormânt!”, fără să îşi dea seama că fostul mare arbitru român este încă în viaţă. Ulterior, a intrat în direct la tv să îşi ceară scuze.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Farului Constanţa a declarat că voia să spună despre Nicolae Rainea, un alt mare arbitru român trecut în nefiinţă. Popescu susţine că “marinarii” vor juca sigur în play-off:

“Nici pe vremea Cooperativei nu se acordau asemenea lucruri. M-a surprins foarte mult că nu s-a dus la VAR. Dacă asta nu este fază de VAR, care este o fază de VAR?

ADVERTISEMENT

“Îmi pare rău, la ieşirea de la meci am făcut o afirmaţie referitoare la Ioan Igna. Era vorba de Nicolae Rainea”

Îmi pare rău, la ieşirea de la meci am făcut o afirmaţie referitoare la Ioan Igna. Era vorba de Nicolae Rainea. Câte milioane de astfel de situaţii se întâmplă în careul de 16 metri?

Nu poţi să stai să nu atingi adversarul. Unul este fault, alta este atingerea. Sunt sute de atingeri în careu, la orice fel de duel. Era un meci care se scurgea foarte bine către un rezultat de egalitate.

ADVERTISEMENT

“Să nu ne cântaţi prohodul, că vom juca şi în acest an în play-off”

Dacă nu exista acest moment, probabil se termina egal. Sau marca una dintre echipe în final, dar nu aşa. Să nu ne cântaţi prohodul, că vom juca şi în acest an în play-off.

În momentul în care rezultatele nu sunt cele mai bune, ne gândim că am făcut şi greşeli. Dar cred că avem un lot foarte bun”, a spus Gică Popescu la Digisport.

ADVERTISEMENT

Cine au fost Ioan Igna şi Nicolae Rainea

Ioan Igna este un arbitru român în vârstă de 83 de ani care a fost arbitru FIFA între 1976 şi 1989. El a fost delegat şi la Campionatul Mondial din 1986, acolo unde a condus sfertul de finală dintre Franţa şi Brazilia.

Nicolae Rainea a fost considerat unul dintre cei mai mari arbitrii români din toate timpurile. La fel ca şi Igna, a fost arbitru FIFA din 1967 până în 1989. El a condus meciuri de la trei Campionate Mondiale (1974, 1978 şi 1982).


  • 2,57 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT