Sport

Andrei Burlacu, ultimul rateu dat de Gigi Becali în numele credinței: “L-am luat pentru că e în corul bisericii!” Ce s-a întâmplat cu oamenii aduși la FCSB pe criterii religioase

Andrei Burlacu nu mai este pe placul lui Becali după meciul de la Mioveni. Chiar el insistase pentru un jucător care era practic ieșit din circuit, doar pentru că este membru în corul bisericii.
20.02.2022 | 12:41
Andrei Burlacu ultimul rateu dat de Gigi Becali in numele credintei Lam luat pentru ca e in corul bisericii Ce sa intamplat cu oamenii adusi la FCSB pe criterii religioase
Gigi Becali a adus la FCSB de-a lungul timpului pe criterii religioase de la colaboratori la jucători și antrenori. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Andrei Burlacu a fost cel mai criticat jucător în discursul devastator al lui Gigi Becali după CS Mioveni – FCSB 1-1. A irosit două ocazii mari în meciul cu CS Mioveni, iar Gigi Becali a regretat că l-a lăsat pe Claudiu Keșeru în afara lotului. Patronul FCSB a anunțat că atacantul adus de la Universitatea Craiova nu va mai primi șanse în acest sezon și va fi exclus din lot.

Gigi Becali, cel care a insistat pentru aducerea lui Andrei Burlacu, deși acesta nu mai juca la Universitatea Craiova! Sedus de jucător pentru că e în corul bisericii

De altfel, transferul lui Andrei Burlacu la FCSB a surprins pe toată lumea. A fost inclus într-o tranzacție cu Universitatea Craiova în care au mai fost implicați alți doi indezirabili pentru cele două cluburi: Ivan Mammut și Ionuț Vînă. Deși era trecut de mult timp pe linie moartă la Craiova, Becali a insistat pentru Burlacu. Și asta doar pentru că a cântat în corul bisericii, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Andrei Burlacu nu este singurul om adus de Becali la FCSB pe criterii religioase, de-a lungul timpului lista s-a mărit din ce în ce mai mult, iar cei mai mulți nu au confirmat așteptările patronului.

Gigi Becali a uitat repede de activitățile religioase ale lui Andrei Burlacu, după câteva ocazii ratate și două puncte pierdute la Mioveni

Andrei Burlacu a revenit pe teren după aproape doi ani de pauză, însă jucătorul adus de Gigi Becali își încheie contractul în vară și cel mai probabil nu va mai continua la FCSB: „De Burlacu îmi place pentru că este un băiat foarte cuminte. Merge și la biserică, cântă în corul bisericii, am auzit numai lucruri bune despre el. Lui îi fac contract doar pe un an, apoi prelungim cu încă unul, iar dacă-și face treaba atunci îi fac pe încă trei ani. Nu mă mai păcălesc cu niciun jucător să-i fac contract direct pe cinci ani”, declara Becali în exclusivitate pentru FANATIK la momentul transferului.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a desființat pe Andrei Burlacu și i-a transmis că nu va mai prinde lotul după ce a jucat 26 de minute cu CS Mioveni și a irosit două ocazii mari care au costat echipa două puncte importante: „Am luat o hotărâre greșită. A fost discuția între Burlacu și Keșeru. Am zis să fie Burlacu în lot, deoarece Keșeru termină contractul în vară. Pe Burlacu îl puteam vedea la meciul ăsta. Schimbarea nu am făcut-o eu, nu l-am băgat eu pe Burlacu. Vă ziceam dacă era. Acum îmi pare rău că n-a fost Keșeru. Dacă era Keșeru, nu era Burlacu pe bancă și nu intra în teren.

Nu ai cum să ratezi alea două ocazii. Păi dacă ratezi așa… Data viitoare, la revedere, Burlacu! El nu mai face parte din lot. Într-un fel văd și partea plină. Să știm ce jucători să nu folosim în meciurile cheie. Pe Burlacu nu îl știam. L-am văzut, am văzut ce poate. Sunt două ocazii clare din care trebuia să dăm două goluri”.

ADVERTISEMENT

Mihai Roman, adus la FCSB tot pe criterii religioase: „Rugăciunea lui face cât 17 goluri de-ale lui Messi”

Mihai Roman a ajuns la FCSB la 33 de ani, însă a fost cedat definitiv la FC Botoșani după doar un sezon. Chiar dacă evoluțiile sale nu au fost extraordinare, Gigi Becali l-a dat exemplu în vestiar, așa cum atacantul a dezvăluit într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK: „A venit o dată în vestiar după un antrenament și le-a reproșat jucătorilor că merg în alte părți și nu la biserică! Să nu mai meargă la yoga și alte lucruri de genul. Și m-a dat exemplu pe mine: ‘Uitați-vă la Roman!’. Ceva de genul ăsta (n.r. râde).

Toată lumea asculta cu atenție ce a zis nea’ Gigi, toți erau serioși și ascultau. Așa e mereu când intră în vestiar. Păi eu merg des la biserică. În fiecare duminică, dacă nu am meci, merg la slujbă. Sau de sărbători merg tot timpul! Dar nu am fost niciodată cu dânsul la biserică”, a povestit jucătorul lui FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali era chiar dispus să nu renunțe la jucător și considera că și dacă Roman nu e în teren, rugăciunile sale vor ajuta echipa să câștige: „A plâns de bucurie că a vazut că avem încredere în el. El e și foarte credincios. La mine omul credincios poate să nu joace nimic fotbal, dar îl țin acolo ca să sfințească ghetele lui terenul. Cine e credincios vreau să fie la mine în echipă chiar dacă nu joacă! El chiar dacă nu joacă și stă pe bancă, rugăciunea lui face cât 17 goluri de-ale lui Messi”, a spus Becali la ProX.

Risto Radunovic e un alt exemplu pentru Gigi Becali. E liniștit, credincios și merge des la biserică

Gigi Becali a declarat în dese rânduri că nu va mai aduce jucători străini la echipă, însă a făcut o excepție pentru muntenegreanul Risto Radunovic, un adevărat creștin ortodox practicant. Pe lângă faptul că FCSB avea nevoie de un fundaș stânga, patronul a fost impresionat de faptul că jucătorul este foarte credincios și merge la biserică des.

Risto Radunovic la mânăstirea Ostrog. Sursă foto: Instagram Risto Radunovic
Risto Radunovic la mânăstirea Ostrog. Sursă foto: Instagram Risto Radunovic

Dovadă stau postările sale de pe Instagram. În fiecare vacanță, fotbalistul postează fotografii cu biserici sau mânăstiri și chiar icoane, fiind foarte respectat în vestiarul vicecampioanei României și considerat un exemplu. Cu toate acestea, Becali îl preferă pe Sorin Șerban ca titular, iar Radunovic nici nu a făcut parte din lot la meciul cu CS Mioveni.

Gigi Becali se bazează pe credință și în alegerea antrenorilor: „Rămâne pe viață cu mine pentru că este credincios”

Bogdan Vintilă a fost numit pe banca FCSB-ului în august 2019 și a rezistat aproape un an, timp de 32 de meciuri. Deși a fost puternic contestat pentru calitățile sale de antrenor și faptul că permitea imixtiunile patronului, Gigi Becali l-a protejat datorită credinței lui: „Rămâne pe viață cu mine pentru că este credincios”.

Cel mai celebru caz este cu siguranță cel al lui Dinu Todoran. Deși trebuia să fie numit antrenor la academia FCSB, când Gigi Becali a auzit că Todoran a întrerupt convorbirea cu Meme Stoica pentru că era în biserică, l-a numit principal la echipa mare: „Am ales un antrenor bun, un om bun, pe Dinu Todoran. Era la biserică, am zis că nu-l mai pun la Academie, ci la prima echipă. A semnat azi. Eu merg pe valorea umană, nu pe cea profesională şi mi-a mers bine în viaţă. Eu vreau să câştig cu un om bun, nu cu un om rău”, și-a motivat patronul alegerea la Digi Sport.

Frații Karamian, respectați de Gigi Becali pentru credința lor puternică

Arman Karamian a povestit într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK că vorbea des cu Gigi Becali despre credință și religie, în perioada în care juca alături de Artiom la FCSB. Nici cei doi însă nu au rupt gura târgului și nu au avut viață lungă la FCSB și au rezistat doar 10 luni: „Un patron bun, un om foarte bun și cel mai important un credincios adevărat! Vorbeam despre religie. Chiar dacă mulți oameni nu îl vorbesc de bine, eu și cu Artiom ne-am înțeles foarte bine cu Gigi Becali”.

Un alt exemplu este fostul arbitru Alexandru Tudor, devenit mâna dreaptă a lui Gigi Becali: „Tudor este aici, pentru că el este cel mai puternic. Nu e Narcis cel mai puternic, el e cel mai puternic. E mâna mea dreaptă, în club. Cea mai mare putere el o are. Are rugăciunea mai puternică decât mine. Acum mă închin, ca să nu îl mândresc, dup-aia se supără că de ce l-am lăudat în rugăciune”, a spus Becali, într-o conferință de presă.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Farul: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT