Sport

Gigi Becali anunță transferul lui Valentin Gheorghe! Cât încasează FCSB, ce salariu va avea jucătorul

Mijlocașul Valentin Gheorghe pleacă de la FCSB după un singur sezon. Gigi Becali a anunțat că jucătorul va merge sub formă de împrumut la o echipă din Turcia.
28.06.2022 | 13:56
Gigi Becali anunta transferul lui Valentin Gheorghe Cat incaseaza FCSB ce salariu va avea jucatorul
Mijlocașul Valentin Gheorghe pleacă de la FCSB după un singur sezon. Gigi Becali a anunțat că jucătorul va merge sub formă de împrumut la o echipă din Turcia. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-06-2022
15:28

Valentin Gheorghe va câștiga o mică avere în Turcia

Mijlocașul de 25 de ani împrumutat de FCSB în Turcia, la Umraniyespor, a dezvăluit motivul pentru care a ales să evolueze în ”Țara Semilunei”, deși era unul dintre jucătorii importanți ai roș-albaștrilor. Salariul extrem de motivant a fost unul dintre criterii.

”Chiar nu am pus partea financiară pe primul plan, dar așa a fost situația, mi-am dorit să joc mai mult. Consider că Turcia e un campionat important și mi-am dorit să fac acest pas.

Clubul m-a înțeles, a fost și mai bine din punct de vedere financiar și mi-am dorit să fac o schimbare, să plec din țară. Eu sunt foarte încrezător, plec foarte motivat și îmi doresc foarte mult să reușesc. Salariul este aproape dublu față de cel de la FCSB.

Cei de acolo au o clauză (de transfer definitiv – n.r.). Normal că îmi doresc să demonstrez. Îmi doresc să joc, să intru în atenția echipei naționale pentru că asta e cel mai important. Despărțirea a fost puțin tristă. A venit din scurt, în două zile s-a rezolvat totul”, a detaliat Valentin Gheorghe, pentru Digisport.

25.000 de euro este remunerația lunară a fotbalistului la noua lui echipă, adică 300.000 de euro anual. Foarte probabil, dacă turcii vor activa clauza de transfer definitiv, fotbalistul va primi și o primă consistentă la semnătură.  

Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a fost adus în tabăra ”roș-albaștrilor” în septembrie 2021, așa cum FANATIK anunța în exclusivitate la acea vreme, iar Becali a plătit Astrei Giurgiu 150.000 de euro.

Gigi Becali îl vinde pe Valentin Gheorghe după mai puțin de un an petrecut la FCSB

La mai puțin de un an de la aducerea sa la FCSB, Gigi Becali a decis să se despartă de Valentin Gheorghe, cel care nu a reușit să se impună ca titular în echipa lui Toni Petrea, deși tehnicianul îl numea ”arma secretă”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul vicecampioanei României va merge sub formă de împrumut la formația Umraniyespor, nou promovată în prima ligă din Turcia, care va avea opțiune de achiziționare definitivă la finalul sezonului.

Valentin Gheorghe a părăsit deja cantonamentul ”roș-albaștrilor” de la Berceni și urmează să plece în Turcia pentru a efectua vizita medicală și a semna contractul dacă totul este în regulă. El ar urma să aibă la Umraniyespor un salariu de 25.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Becali încasează 200.000 de euro

Mutarea a fost confirmată de patronul FCSB, care a dezvăluit și suma pe care o va încasa dacă turcii vor dori să-l cumpere defenitiv pe Vali Gheorghe. ”Am stat bine și m-am gândit, iar până la urmă am decis să îl cedez pe Vali Gheorghe sub formă de împrumut în Turcia.

Dacă băiatul confirmă acolo ei au drept de transfer definitiv în iarnă. Iar clauza este de 200 de mii de euro. Am zis să îi fac un bine băiatului. E o șansă bună pentru el, iar eu l-am înțeles”, a declarat Becali, pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Deși a marcat 7 goluri și a dat 3 pase decisive în 29 de meciuri jucate la FCSB, Valentin Gheorghe nu a reușit să se impună printre titulari, Gigi Becali și antrenorul Toni Petrea preferându-l pe Andrei Cordea.

FCSB, doar două achiziții

Valentin Gheorghe este cel de-al zecelea jucător care pleacă de la FCSB în această vară, după Cătălin Straton, Paulo Vinicius, Andrei Miron, Dragoș Nedelcu, Gabriel Simion, Robert Ion, Cristi Dumitru, Andrei Burlacu și Claudiu Keșeru.

ADVERTISEMENT

La capitolul achiziții, FCSB nu a făcut decât două mutări. Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Gigi Becali a reușit să-i aducă într-o singură zi pe Joyskim Dawa de la FC Botoșani și Rachid Bouhenna, rămas liber de contract după despărțirea de CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: