Sport

Gigi Becali aruncă bomba. Florinel Coman nu mai e ”stelar”. Strategia patronului pentru play-off. Un necunoscut din academie va face senzație

Patronul FCSB, Gigi Becali, și-a luat gândul de la un transfer de zeci de milioane pe Florinel Coman. Un tânăr de 16 ani face senzație la antrenamente. Octavian Popescu și Ianis Stoica sunt, încă, perlele coroanei.
28.01.2022 | 14:13
Gigi Becali arunca bomba Florinel Coman nu mai e stelar Strategia patronului pentru playoff Un necunoscut din academie va face senzatie
Florinel Coman, a decăzut din grațiile lui Gigi Becali © FOTO: Razvan Pasarica / SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB dă senzația că nu poate să facă față ritmului impus de campioana CRR Cluj, dar finanțatorul Gigi Becali nu își face probleme. Are asigurat locul în competițiile continentale intercluburi și exact acolo își dorește să-și vadă echipa.

Latifundiarul încă mai crede într-o ”minune”, că FCSB ar putea egala la puncte liderul campionatului înainte de intrarea în play-off, dar planurile de afaceri sunt pe termen lung.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: ”Nu mai vorbesc de Florinel Coman. La 23 de ani nu mai am ce să vorbesc”

FCSB a propus mereu, în ultimii ani, fotbaliști de mare perspectivă. Cei mai mulți au clacat, dar câteva dintre ”perlele” roș-albaștrilor au rămas în cursa pentru ”transferul secolului” în fotbalul românesc.

Florinel Coman nu se mai încadrează în target-ul lui Gigi Becali. Ajuns la 23 de ani (va împlini 24 de ani pe 10 aprilie), ”Mbappe de România” este o cauză pierdută pentru finanțatorul Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

”Florinel Coman a intrat bine în meci cu CFR Cluj, dar nu este el, îi mai trebuie o lună, cred. Nu vedeți că nu mai vorbesc de Florinel Coman. O să vină vremea, dar nu mai pot să vorbesc de mulți bani.

Dacă ai ajuns la 23, 24 de ani nu mai pot să vorbesc de zeci de milioane de euro în cazul lui”, a mărturisit Becali, într-o intervenție la Sport.ro.

ADVERTISEMENT

Strategia lui Gigi Becali pentru ultima parte a campionatului

FCSB are o serie de 15 partide fără eșec în Casa Pariurilor Liga 1. Însă, chiar și așa roș-albaștrii sunt la 10 puncte în urma liderului CFR Cluj, campioana ultimilor 4 ani în România.

Patronul roș-albaștrilor a recunoscut că i-ar plăcea ca echipa lui să se impună la finalul sezonului și să cucerească trofeul pe care nu l-a mai văzut decât în poze din 2015 încoace.

ADVERTISEMENT

Becali știe cum poate FCSB să ia fața CFR-ului. Cu ajutor divin, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, are și un plan de rezervă, chiar dacă acesta înseamnă o investiție în viitor.

”CFR mai are cinci meciuri grele, pe care le poate pierde, și atunci mizez și eu pe egalitate de puncte la intrarea în play-off. Noi avem meciuri ușoare, ei au meciuri rele.

Chiar dacă rămâne așa (FCSB pe locul 2 la diferența de 10 puncte, în urma CFR-ului – n.r.), echipa noastră va crește, este mult mai valoroasă.

Locul 2 este asigurat, cupele europene sunt asigurate. Dacă ne batem, ne batem (la tiltu – n.r.), dacă nu o să jucăm meciurile care au mai rămas cu fotbaliști tineri”, a punctat Becali.

Noua ”perlă a coroanei” are 16 ani și face senzație la antrenamente

Viitorul financiar al clubului FCSB este asigurat, în opinia lui Gigi Becali. Investițiile în jucători tineri ar putea să-i aducă zeci de milioane de euro în viitorul apropiat.

Dacă Florinel Coman nu va mai fi vreun transfer sonor, Becali mizează pe un tânăr de numai 16 ani despre care spune că face valuri la antrenamentele primei echipe.

”Matei Tănase e fotbalist. Se antrenează cu echipa mare și dă goluri. Și Musi e bun, dar Tănase dă goluri. Acela mic, că sunt doi frați (Matei Tănase – 16 ani, respectiv Andrei Tănase – 19 ani – n.r.). Acela mic îl învață pe cel mare, o să vedeți ce fotbalist va fi”, a spus Becali pentru sursa citată.

Octavian Popescu și Ianis Stoica rămân principala marfă de export a lui Gigi Becali

Omul de afaceri mizează în continuare pe evoluțiile lui Octavian Popescu și Ianis Stoica, ambii de 19 ani, pe care știe că îi poate propune la ”export”, pe sume importante, dacă va reuși să-i păstreze la FCSB încă doi ani. Atacantul a revenit la antrenamente și va fi, cu siguranță, titular în partea a doua a sezonului.

”Octavian Popescu a explodat, e jucător de geniu, ca Maradona, și am văzut că toate echipele care au jucători de geniu au câștigat campionate. Nu doar golul cu CFR a fost spectaculos, toată evoluția lui a fost spectaculoasă, nu-i mai ia nimeni mingea.

Ianis Stoica a revenit de azi la antrenamente, e bine. Și pe el îl trec în categoria jucătorilor apropiați de Octavian Popescu. Dacă pot să-i țin doi ani, și am inteligența să-i țin doi ani pe amândoi, doi ani și jumătate, pot să iau peste 100 de milioane pe amândoi.

Eu am vândut marfă la maximum. Așteptăm jocurile în Europa, în echipa națională, asta aștept. Nu avem jucători de 20, 30 de milioane, dar vor fi Tavi Popescu și Ianis Stoica. Eu mizez și pe Cordea la echipa națională”, a mai adăugat Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 5,60 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT