Sport

Gigi Becali, drastic după ce fanii Stelei au făcut haos la Dinamo – CSA: “Jandarmii au făcut abuz? Ce abuz? Arest, puşcărie”

Gigi Becali a avut o reacţie drastică la adresa ultraşilor de la CSA Steaua, care s-au luat la bătaie cu jandarmii în pauza meciului.
12.09.2022 | 12:53
Gigi Becali drastic dupa ce fanii Stelei au facut haos la Dinamo  CSA Jandarmii au facut abuz Ce abuz Arest puscarie
Fanii celor de la CSA Steaua, în meciul cu Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a câştigat cu 2-1 meciul împotriva lui Dinamo, de pe Arena Naţională. A fost un derby cu incidente grave în tribune. La pauza meciului, ultraşii Stelei s-au bătut cu jandarmii, care au fost nevoiţi să intervină cu gaze lacrimogene.

Gigi Becali, drastic după ce fanii Stelei au făcut haos la Dinamo – CSA: “Vrei fumigene, du-te în Ucraina la război”

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a avut o reacţie virulentă împotriva huliganilor de pe stadioane şi susţine că statul ar trebui să intervină în momentul în care se întâmplă incidente:

ADVERTISEMENT

“Aţi văzut că în Europa nu există niciun pic de indulgenţă? O să jucăm cu stadioanele goale. Vii la fotbal ca la teatru. Vrei fumigene, du-te în Ucraina la război. Dacă nu înţeleg, să îşi facă treaba autorităţile statului. Asta e ţara.

Suntem oameni sau animale? Dacă vii la meci, vii să vezi meciul. Nu mergi ca să le dai în cap la oameni cu sticlele. Jandarmii au făcut abuz? Ce abuz? Arest, puşcărie. Faceţi altă lege la fotbal dacă este alt statut. 

ADVERTISEMENT

Ar trebui să fie suspendată echipa 25 de meciuri fără spectatori pe teren propriu şi scandalagii identificaţi să nu mai intre pe stadion timp de 10 ani”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

Jandarmeria Capitalei a acordat amenzi de 89.000 de lei

Jandarmeria Capitalei a dat amenzi importante după derby-ul dintre Dinamo şi CSA Steaua. Clubul gazdă a fost amendat cu 60.000 de lei, firma de pază cu 20.000 de lei, în timp ce mai multe persoane fizice au primit amenzi de 9000 de lei:

ADVERTISEMENT

“În urma încălcării cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 89.000 de lei. Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 9 fapte de natură penală, 8 dintre acestea fiind prevăzute de legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive și o faptă de ultraj prevăzută de Codul Penal fiind ultragiați doi jandarmi.

Nu în ultimul rând, dezaprobăm orice formă de susținere sau încurajare a violențelor între suporteri, mai ales din partea unor reprezentanți oficiali ai cluburilor de fotbal, cum este cazul ultimei declarații făcute de antrenorul lui CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Subliniem faptul că, pe tot parcursul meciului, forțele de ordine au avut o atitudine proactivă, folosind permanent elemente de dialog, cu scopul de a evita escaladarea conflictului, care ar fi putut afecta ceilalți spectatori prezenți la stadion.

În continuare, doresc să subliniez că Jandarmeria Capitalei, cu sprijinul Poliției Capitalei, face verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare seara trecută”, a spus Alexandru Iacob, purtătoru de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,53 este cota pentru ”1 solist” la FCSB – FC Voluntari. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT