Sport

Gigi Becali își bate joc non-stop de munca staff-ului și a jucătorilor. Trei episoade recente de culise din vestiarul de la FCSB. Exclusiv

Gigi Becali schimbă înainte de fiecare meci mare parte din ceea ce pregătește staff-ul lui Toni Petrea. Patronul celor de la FCSB își bate joc săptămânal de tot ceea ce se muncește la antrenamentele de la Berceni.
21.02.2022 | 19:26
Gigi Becali isi bate joc nonstop de munca staffului si a jucatorilor Trei episoade recente de culise din vestiarul de la FCSB Exclusiv
Gigi Becali își umilește jucătorii și staff-ul de la FCSB non-stop, pe principiul că „eu dau banii, eu comand muzica”
ADVERTISEMENT

Patronul FCSB, Gigi Becali a recunoscut de mai mult timp că el alcătuiește lotul, el comandă schimbările, ba chiar are uneori inspirații și de sistem de joc. Dar ceea ce face în ultimul timp, cel puțin de la reluarea campionatului, depășește cu mult… așteptările.

Gigi Becali calcă în picioare tot ce muncesc la antrenamente jucătorii și staff-ul de la FCSB. Le acceptă unele dorințe, apoi schimbă primul 11 în ziua meciului!

Și, inevitabil, toate acțiunile patronului roș-albaștrilor se răsfrâng asupra rezultatelor echipei și scoate FCSB din lupta la titlu. Chiar dacă, teoretic, Becali calculează zilnic cât mai are până prinde CFR Cluj. Dar la el e chestie de moment. Ieri FCSB nu mai avea nicio șansă la campionat, azi Becali crede că are iar șanse mari.

ADVERTISEMENT

Pentru a vă face o imagine cât mai elocventă despre ceea ce se petrece la FCSB, FANATIK scoate la lumină trei episoade din 2022, care arată clar cum Becali își bate efectiv joc de munca jucătorilor și a staff-ului de la Berceni.

Și ca să fie tacâmul complet, Gigi Becali își dă inițial acordul, la început de săptămână, pentru ceea ce pregătesc Toni Petrea și staff-ul său în vederea meciului care urmează. Apoi, în ziua partidei, vine cu ideile sale personale despre primul 11 și dă totul peste cap! Asta înainte de meci, pentru că în timpul acestuia are alte idei revoluționare!

ADVERTISEMENT

După „exilul” forțat al lui Keșeru, Florin Tănase se pregătea să joace „9 fals”, dar patronul l-a titularizat în dimineața partidei cu Dinamo pe Dumiter!

Surprinzător pentru mulți, FCSB a început anul cu Keșeru titular contra campioanei CFR Cluj. Asta deși Becali a decis să nu mai intre atacantul titular. A fost, poate, o ultimă dorință a patronului de a-i arăta lui Keșeru că nu mai poate, acesta fiind înlocuit la pauză.

Toni Petrea și colaboratorii săi i-au transmis lui Becali că, din ce văd la antrenamente, cea mai bună tactică pentru FCSB este să joace cu Florin Tănase „9 fals”. A fost o strategie la care FCSB a apelat și sezonul precedent, când „Tase” a devenit golgeter în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu a avut nimic împotriva urcării în atac a căpitanului său, astfel că staff-ul și toți ceilalți au început să lucreze la Berceni în principal pe acest sistem de joc cu Tănase atacant de careu. Dar, surpriză!, în dimineața meciului cu Dinamo, Gigi le-a transmis că vrea să intre Dumiter titular, iar Tase să joace la mijloc! Nu au fost probleme cu „câinii” dacă ne uităm la scor, 0-3, dar jocul FSCB a arătat destule probleme în acea vreme când Dinamo încasa 3, 4 sau 6 goluri!

Dumiter «cară pianul», apasă și el pe clape și dă o muzică, nu extraordinară, dar apasă și el acolo. Dumiter e muncitor, luptă mult. Toate meciurile în care a fost pe teren, le-am câștigat. A scos 11 metri, a scos galben, a scos eliminare, a scos mingea de afară” – Gigi Becali, patron FCSB

Gigi Becali și-a dat acceptul ca Ianis Stoica și Octavian Popescu să nu intre amândoi titulari, apoi i-a trimis din primul minut pe teren cu Mioveni😊

Încă o strategie pe care cei de la FCSB au gândit-o vizavi de regula U21 a fost pusă pe butuci de Gigi Becali. Antrenorii și cei de la echipă l-au convins pe patron că nu este ok ca Ianis Stoica și Octavian Popescu să fie, ambii, titulari.

ADVERTISEMENT

Sunt printre cei mai valoroși jucători de la FCSB, 19 ani abia împliniți, și e bine să fie o rezervă de valoare pentru acest U21. Cam mereu Octavian Popescu era titularul, Ianis intrând pe parcurs, dar reușind de fiecare dată ceva notabil. Ei bine, Gigi Becali a apreciat această strategie în discuțiile cu staff-ul, dar a făcut iar ce a vrut.

La ultimul meci, eșecul de la Mioveni, Becali a venit cu o nouă idee care a dat peste cap primul 11 pregătit în săptămâna dinainte: Octavian Popescu și Ianis Stoica titulari! Asta după ce patronul îl lăsase în afara lotului pe Keșeru, care contribuise semnificativ, cu câteva zile în urmă, la remontada spectaculoasă (3-2 de la 0-2 la pauză) cu Chindia!

Dacă asta e opinia lui Tănase, ce să-i fac? Cum a fost cu Mioveniul? Opinia lui sau a mea? Dacă era el patron, îl băga pe Keșeru. Eu fac lotul și Keșeru nu e în lot, care-i problema?” – Gigi Becali, patron FCSB

Risto Radunovic a intrat în dizgrația patronului, care insistă pentru Sorin Șerban! Becali îl vede pe acesta viitoare mare vedetă

Sorin Șerban, una dintre feblețile lui Gigi Becali, a fost accidentat aproape tot sezonul de toamnă. Asta i-a dat „liniște” lui Risto Radunovic, care a putut juca titular ca fundaș stânga, având prestații în creștere. Dar acum Șerban e apt medical.

Jucătorul pe care Becali crede că va lua milioane la un moment dat a intrat în meciul cu Academica, în locul lui Risto Radunovic. Gigi deja împrăștia păreri pe la emisiunile de seară că îl vede titular pe Șerban, dar cei de la echipă merg pe mâna lui Radunovic. I-a mai lăsat Becali „pe cei de la echipă” să-l bage titular pe muntenegrean cu Chindia, dar greșeala lui Risto de la golul doi al adversarilor i-a fost fatală!

La meciul cu Craiova lui Mititelu, am zis că vreau să fie Șerban pe bancă. Am vorbit cu Meme… Din punctul meu de vedere, cum îl văd eu pe Șerban, cred că va ajunge mare fotbalist. Dar cum cei de la echipă nu vor asta, fac un compromis. Dar la un moment dat, trebuie să mă impun. Șerban nu are emoții deloc, nu dă bufa-bufa, iese în atac cu mingea la picior, îmi place foarte mult de el” – Gigi Becali, la Digisport

Radunovic a fost scos la pauză cu Chindia, a intrat Sorin Șerban, care a dat o pasă de gol finalizată de Vali Gheorghe și una de… autogol, salvată de Andrei Vlad! Apoi, cum anunțase, Gigi Becali „s-a impus”! Șerban a fost titular la Mioveni, Radunovic fiind trecut de Petrea la capitolul gripați. Dar titularizarea lui Șerban i-a mâncat FCSB-ului meciul din Argeș! Găselnița patronului, ce să-i faci?

Plus încă una decisivă de la același meci. Andrei Burlacu, altul din categoria Dumiter pentru Gigi Becali, a dat pe lângă minge din gura porții. În mod normal nu trebuia să fie în lot, dar alegerea i-a aparținut și de data asta lui Becali.

Toate sunt doar niște decizii care au mărit la 8 distanța de puncte dintre FCSB-ul lui Gigi și CFR-ul care se plimbă ca o stafie în acest 2022. Dar chiar și așa, campioana nu pare să aibă probleme să fie ajunsă de Becali. CFR, cu un joc îngrozitor, e tot mai aproape de al 5-lea titlu consecutiv.

  • 8 puncte este distanța dintre CFR Cluj și FCSB (67 la 59), cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat, deși echipa lui Gigi Becali e neînvinsă de 20 meciuri!
  • 1 schimbare s-a făcut la FCSB înainte de pauză, după revenirea lui Toni Petrea, deși Gigi Becali îi promisese că-l va „ierta” de umilința aceasta: Ianis Stoica în locul lui Ovidiu Popescu în minutul 40 al meciului cu Chindia!

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Farul: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT