Sport

Gigi Becali, reacție surpriză la regula 5+6 stabilită de Răzvan Burleanu: ”Ei dau banii, ei pun condiția”

Răzvan Burleanu a venit cu o nouă regulă în fotbalul românesc, iar Gigi Becali este perfect de acord cu hotărârea FRF. și asta pentru că nu este una obligatorie.
31.01.2024 | 16:22
Gigi Becali reactie surpriza la regula 56 stabilita de Razvan Burleanu Ei dau banii ei pun conditia
Răzvan Burleanu a venit cu o nouă regulă în fotbalul românesc, iar Gigi Becali este perfect de acord cu hotărârea FRF. și asta pentru că nu este una obligatorie. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Comitetul Executiv al FRF a aprobat introducerea în ROAF, din sezonul viitor, a regulii 5+6, care presupune ca pe durata unui joc să echipele să aibă cel puțin 5 jucători formați la nivel național.

Regula 5+6 stabilită de Răzvan Burleanu nu-l deranjează pe Gigi Becali

Noua regulă găsită de Răzvan Burleanu nu este una obligatorie, iar acest lucru a fost pe placul lui Gigi Becali. Cluburile care nu o vor respecta, nu vor fi primi bani din plățile de solidaritate acordate de UEFA.

ADVERTISEMENT

Patronul de la FCSB consideră că este normal ca cei din conducerea FRF să stabilească modul în care se vor acorda acești bani și cine îi va primi, mai ales că nu este o hotărâre care să le fie impusă cluburilor.

”Tot ce fac ei și nu impun… Este normal să ia toate măsurile pe care le vor ei, dar să nu le impună. E normal, pentru că Federația dă banii. Păi, dacă ei dau banii, ei pun condiția. Așa e normal.

ADVERTISEMENT

După părerea mea, e foarte bine că fac așa. Foarte bine, faceți tot ce vreți, numai nu impuneți la societățile comerciale. Voi impuneți doar regulile de joc, cât să intre, cât să joace, arbitraj, câți metri are, cum e golul, cum e ofsaidul”, a declarat Becali, pentru playsport.ro.

Becali se plânge de lipsa jucătorilor talentați

Totuși, finanțatorul liderului din SuperLiga are și o mică problemă cu noua regulă care va intra în vigoare din sezonul viitor. El consideră că în acest moment este o lipsă acută de jucători talentați în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că regula poate să ajute fotbalul românesc. Știi ce-l ajută pe fotbalul românesc? Dumnezeu să dea talente. Noi n-am avut talente în ultimul timp, de aia nu avem fotbal. Dacă aveam talente, erau la mine, că le cumpăram eu.

Există vreun talent care care nu a fost cumpărat de mine? Nu avem talente. Dacă nu sunt talente, ce fotbal vrei să faci? Dacă dă Dumnezeu să se nască ceva talente, o să fie fotbal”, a spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Din sezonul sezonul 2025-2026, echipele din SuperLiga au obligația să aibă cel puțin 6 jucători formați la nivel național, eligibili pentru echipa națională, dintre aceștia minim un jucător U21, pentru a putea primi banii care vin de la UEFA.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 2,92 este cota pentru „total goluri prima repriză: sub 0,5” la meciul FCSB - Farul