Fotbal intern

Gigi Becali s-a supărat pe nepotul Geambazi. De ce vrea să-i ia lui Vasi Academia FCSB de la Berceni. Exclusiv

15.04.2021 | 00:13
Gigi Becali sa suparat pe nepotul Geambazi De ce vrea sai ia lui Vasi Academia FCSB de la Berceni Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a primit mai multe informații despre modul în care nepotul Vasi Geambazi manageriază activitatea Centrului de Copii și Juniori al FCSB, iar plângerile unor părinți nu i-au căzut deloc bine patronului roș-albaștrilor.

În ultimele săptămâni, după o discuție mai aprinsă cu Vasi, Becali caută o variantă de înlocuire a acestuia la baza de la Berceni. Soluția poate veni chiar din interior!

ADVERTISEMENT

Academia FCSB de la Berceni începe să devină una dintre cele mai bune afaceri ale lui Gigi Becali. Patronul „roș-albaștrilor” a adunat ani de zile cei mai buni copii și juniori din țară, continuă să adune, iar roadele încep să se vadă cu fiecare sezon. Omul care răspunde direct de ceea ce se întâmplă la Academie este Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali și mâna sa dreaptă de mult timp.

Gigi Becali s-a supărat pe nepotul Vasi Geambazi. Părinții s-au plâns la cei de la FCSB, nu la Academie

Dar laptele și mierea din relația celor doi par că s-au cam terminat. Din informațiile obținute de FANATIK de la apropiații lui Gigi Becali, acesta pregătește marea bombă: vrea să-i ia Academia lui Vasile Geambazi și să numească un alt șef la centrul de copii și juniori de la Berceni!

ADVERTISEMENT

Totul a plecat de la plângerile pe care părinții unor copii de la grupele FCSB le-au făcut către persoane din club. Părinții s-au adresat șefilor de la FCSB și celor din anturajul lui Gigi Becali, pentru că dacă mergeau la cei de la Academie nu aveau nicio șansă. Referirile erau făcute la modul discreționar în care îi tratează Vasi Geambazi și antrenorii pe unii dintre micii fotbaliști.

Gigi Becali, discuție directă cu Vasi pentru a lămuri situația

Patronul celor de la FCSB a fost informat despre mârâielile de la Academie și a vrut să pună rapid piciorul în prag. FANATIK a aflat că a avut o discuție cu Vasile Geambazi, căruia i-a cerut să lămurească acuzele care i se aduc.

ADVERTISEMENT

Geambazi nu a dat prea multă importanță subiectului, spunându-i lui Gigi că tot timpul sunt oameni nemulțumiți, părinți care se plâng că băieții lor nu joacă non-stop titulari, adică lucruri care se cam întâlnesc la acest nivel. Vasi i-ar fi spus lui Gigi că lui, personal, nimeni nu a venit să-i reproșeze ceva și nu a fost informat despre vreun scandal cu antrenorii la nicio grupă de copii și juniori.

Gigi Becali, mesaj către Vasi Geambazi: „Lasă că știu eu mai bine ce am de făcut aici, la Academie!”

Și, totuși, Gigi Becali nu a fost pe deplin mulțumit de explicațiile primite. Modul cum a încheiat discuția cu nepotul Vasi nu pare deloc în avantajul celui care conduce de ani buni, cu rezultate, Academia FCSB de la Berceni. „Lasă că știu eu mai bine ce am de făcut aici, la Academie!”, au fost cuvintele lui Becali care l-au pus în gardă pe Vasi.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ulterior, Becali a început să sondeze printre apropiați și oamenii de fotbal cu care lucrează numele unui posibil nou șef la Academie. Intenția lui Gigi de a schimba conducerea de la Berceni este de actualitate. Deocamdată, nu s-a decis asupra înlocuitorului, dar acesta poate veni chiar din interiorul FCSB. Este chiar o variantă de luat în calcul!

Gigi Becali era să piardă FCSB din cauza divorțului lui Vasi Geambazi. FANATIK a dezvăluit totul!

Nu este prima oară când între Gigi Becali și nepotul său, Vasi Geambazi sunt tensiuni. În urmă cu mai bine de doi ani, pe final de 2018 și început de 2019, familia Becali a trăit un stres imens timp de câteva săptâmâni. FANATIK a dezvăluit tot ce s-a întâmplat în scandalul care-l putea lăsa pe Gigi Becali fără FCSB din cauza unei femei!

Mai exact, era perioada în care Vasi Geambazi se pregătea să divorțeze de soția sa, Alina. Decembrie 2018. Toate acțiunile de la FCSB erau pe numele nepotului, pentru că Gigi luase decizia de a nu mai fi tras la răspundere, oficial, pentru declarațiile pe care le face în fotbal. Divorțul care se zărea la orizont l-a băgat pe Becali în fibrilații. Realiza că e foarte posibil ca Alina, la partaj, să rămână cu FCSB. Astfel, Vasi și Gigi au tras de timp, împiedicând-o pe Alina să depună actele de divorț la notar, apoi pe 3 ianuarie 2019, la prima oră, s-au prezentat pentru a trece pe numele lui Gigi Becali cele 98,98 la sută din acțiunile FCSB care erau în „ograda” lui Vasi.

Nu părea suficient pentru a elimina riscul de a pierde FCSB, astfel că, ulterior, Gigi ar fi ajuns și la un acord financiar, deloc ieftin (undeva la 5 milioane de euro!), cu Alina pentru ca aceasta să nu aibă pretenții mai târziu. Oricum, 5 milioane de euro era o firimitură față de cele 150 de milioane de euro la care Gigi evalua FCSB la acel moment.

Academia FSCB de la Berceni, rezultate incredibile în 2020: cea mai mare marjă de progres, a doua din România după Viitorul!

Academia FCSB de la Berceni, care este, practic, „copilul” lui Vasi Geambazi este cea mai performantă din ultimul an în fotbalul românesc. Are cea mai mare rată de progres. Iar această referire este făcută pe cifre, pe criterii de performanță, pe rezultate.

FRF a publicat la finalul anului 2020 topul celor mai bune 20 de cluburi pentru juniori. Primele 5 locuri sunt ocupate, în ordine, de Viitorul, FCSB, Dinamo, Chiajna și Csikszereda. Avem un punctaj în 2020, comparativ cu cel din 2019. Marja de progres a celor de la FCSB este cea mai mare.

  • Echipa        Punctajul din 2020       Punctajul din 2019
  1. Viitorul             93,42                                 91,5
  2. FCSB                  88,18                                 71,7
  3. Dinamo             84,86                                74,5
  4. Chiajna             84,81                                 65,4
  5. Csikszereda    83,9                                   63,2

E interesant de amintit și modul cum s-a ajuns la aceste punctaje. Iată criteriile și ponderea acestora în realizarea evaluării: strategie (10,6%), echipe și jucători (12,1%), staff tehnic (19,4%), staff suport (6,8%), antrenamente și meciuri (9,7%), infrastructură și facilități (20,8%) și rezultate (20,6%).


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,62 este cota pentru „peste 0,5 goluri în prima repriză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT