Sport

Handbal fără nicio restricţie! “Legea Novak”, călcată în picioare! CSM Bucureşti şi Vâlcea au câştigat memoriul şi nu plătesc nicio amendă. Exclusiv

Controversele privind ordinul ministrului Novak aplicat în handbal continuă. CSM Bucureşti şi Vâlcea au câştigat memoriul şi nu mai plătesc nicio amendă.
05.10.2022 | 12:55
Handbal fara nicio restrictie Legea Novak calcata in picioare CSM Bucuresti si Valcea au castigat memoriul si nu platesc nicio amenda Exclusiv
Secvenţă din meciul SCM Râmnicu Vâlcea - CSM Bucureşti. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Handbalul românesc şi-a schimbat conducerea în luna aprilie a acestui an. Pe data de 2 august a avut loc o schimbare majoră de regulament, fiind eliminate regulile U-21 şi U-23 din Liga Florilor, fiind adoptat însă ordinul ministrului Novak, care impune folosirea a minimum 40% sportivi români pe terenul de joc în timpul oricărui meci.

“Legea Novak”, călcată în picioare! CSM şi Vâlcea nu plătesc nicio amendă

Având în vedere că amenda era doar 3000 de lei pentru nerespectarea ordinului, mai multe echipe nu au ţinut cont de această regulă şi şi-au asumat amenda, aşa cum FANATIK a scris pe larg. Însă, două dintre formaţii au avut câştig de cauză la Comisia de Apel.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea au făcut apel pentru amenzile primite pentru încălcarea ordinului de ministru. Şi au avut câştig de cauză la Comisia de Apel, care a anulat amenzile:

“Admite apelul, schimbă în tot hotărârea apelată şi anulează sancţiunea pecuniară aplicată”, se arată în decizia Comisiei de Apel în cazul celor de la CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Handbal fără restricţii în Liga Florilor?!

Însă, celelalte echipe care au încălcat ordinul de ministru şi nu au depus memoriu sunt obligate să plătească sancţiunile: 3000 de lei pentru prima abatere şi 100 de lei în plus la fiecare meci în care a fost încălcat regulamentul.

Din moment ce echipele care contestă “legea Novak” au câştig de cauză, concluzia este că în handbalul feminin românesc nu mai există niciun fel de restricţii, iar antrenorii au libertatea de a alege “primul 7” fără nicun fel de restricţii.

ADVERTISEMENT

Aplicarea defectuoasă a “legii Novak” ridică întrebarea în ceea ce priveşte celelalte decizii luate în Consiliul de Administraţie de pe 2 august, când au fost eliminate regulile privind folosirea jucătoarelor U-21 şi U-23, dar şi obligativitatea de a avea minimum 8 românce pe foaia de joc.

SCM Râmnicu Vâlcea, amendată după derapajele galeriei în meciul cu CSM Bucureşti

În altă ordine de idei, Flaviu Sâsâeac, preşedintele celor de la Potaissa Turda, a fost amendat cu 2500 de lei şi suspendat trei luni pentru declaraţiile publice prin care contestă legitimitatea numirii lui Viorel Maziu în funcţia de secretar general al FRH.

ADVERTISEMENT

A venit nota de plată şi pentru SCM Râmnicu Vâlcea, după derapajele galeriei în meciul cu CSM Bucureşti în care au fost afişate bannere jignitoare la adresa conducătorilor echipei din Capitală. Oficialii clubului vor trebui să achite o amendă de 3000 de lei.

  • 3000 de lei este amenda pentru încălcarea “legii Novak”
  • 3 jucătoare din România trebuie să fie în permanenţă pe teren conform “ordinului Novak”

 

ADVERTISEMENT