Sport

Haos şi propuneri aberante la şedinţa cluburilor din Liga Florilor: “Regula U-21 să se aplice doar echipelor de la locul 7 în jos!”. Cele mai importante hotărâri. Exclusiv

Cluburile din Liga Florilor s-au întrunit într-o şedinţă cu cei din conducerea FRH pentru a discuta schimbările pentru noul sezon. Un punct fierbinte este modul în care se va aplica regula U-21 şi U-23.
08.07.2022 | 19:04
Haos si propuneri aberante la sedinta cluburilor din Liga Florilor Regula U21 sa se aplice doar echipelor de la locul 7 in jos Cele mai importante hotarari Exclusiv
Cristina Neagu, în duelul cu Rapid. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

A fost şedinţă cu toate echipele care vor participa în noul sezon din Liga Florilor. Reprezentanţii formaţiilor s-au întâlnit cu cei din conducerea FRH pentru a discuta eventualele schimbări de regulament pentru stagiunea următoare.

Haos şi propuneri aberante la şedinţa cluburilor din Liga Florilor

FANATIK a aflat cele mai importante puncte atinse în şedinţă, care a fost cu scântei. Aşa cum era de aşteptat, cel mai fierbinte punct a fost impunerea unei reguli prin care jucătoarele tinere să poată evolua mai mult.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut, regula U-21 şi U-23 impunea folosirea unei jucătoare de sub 21 de ani cel puţin 10 minute pe meci şi o jucătoare sub 23 de ani cel puţin 30 de minute pe meci. Această regulă a fost încălcată de unele cluburi, care au fost şi amendate pentru aceste abateri.

“De ce să nu aplicăm regula U-21 şi U-23 doar echipelor care se clasează de la locul 7 în jos?”

Evident că echipele care se luptă pentru titlu şi au bugete mari au încercat să blocheze impunerea unei noi reguli. Reprezentantul unei echipe care evoluează în cupele europene chiar a venit cu o propunere aberantă:

ADVERTISEMENT

“De ce să nu aplicăm regula U-21 şi U-23 doar echipelor care se clasează de la locul 7 în jos!”, a sunat propunerea care i-a determinat pe unii participanţi la şedinţă să iasă din sală.

Nu a fost singura propunere ciudată, un alt reprezentant spunând că echipele care folosesc mai multe jucătoare eligibile U-21 şi U-23 să primească puncte suplimentare în campionat, doar datorită acestui fapt.

ADVERTISEMENT

Discuţiile au fost aprinse şi nu s-a ajuns la niciun consens pentru schimbarea regulii. Mai ales că şedinţa a avut loc înainte ca Ministrul Sportului să anunţe ordonanţa privind obligativitatea ca 40% din componenţa echipelor să fie formată din sportivi români.

S-a renunţat la baraj! Locurile 11 şi 12 din Liga Naţională rămân sus

La şedinţa de la handbal s-au stabilit şi alte lucruri importante. S-a renunţat la barajul în care locurile 11 şi 12 din Liga Naţională urmau să joace cu locurile 2 din cele două serii ale Diviziei A. Astfel, din Liga Florilor vor retrograda doar locurile 13 şi 14.

ADVERTISEMENT

Hotărârea a fost luată după ce echipele de primă ligă au câştigat meciurile de baraj de peste un deceniu. Niciuna dintre formaţiile care au promovat din Divizia A în ultimii 12 ani nu au obţinut acest loc la baraj. Astfel, în viitorul sezon al Ligii Florilor, locurile 11 şi 12 nu vor mai juca baraj şi rămân în prima ligă.

Baremul arbitrilor s-a mărit de cinci ori! Un arbitru va câştiga 2500 de lei faţă de 500, cât era până acum

O altă hotărâre este mărirea baremului arbitrilor. Va fi o majorare importantă, hotărâtă de noua conducere a FRH. Sumele pe care le vor încasa arbitrii vor fi de cinci ori mai mari ca până acum. Dacă până acum un arbitru lua 500 de lei / meci, de acum va lua 2500 de lei.

Cluburile cu bugete mai mici nu au fost de acord cu această propunere, motivând că sunt cheltuieli foarte mari cu arbitrii în comparaţie cu bugetul. Reprezentantul Unirii Slobozia a spus în şedinţă: “Păi cum să dăm 1400 de euro pe meci pentru arbitrii când noi avem buget de 500.000 de euro pe an?”.

Ordonanţa ministrului Novak a tulburat şi mai mult apele în handbalul românesc pentru că urmează să fie clarificată regula care impune folosirea a cel puţin 40% dintre sportivii români dintr-o echipă.

  • 14 echipe participă în viitorul sezon din Liga Florilor
  • 65 este numărul ediţiei Ligii Naţionale care va începe la finalul lunii august
ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Vești bune pentru români. Ce pensie vor obține oamenii care încasează în prezent sub 3000 de lei
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant