Sport

Haos şi propuneri aberante la şedinţa cluburilor din Liga Florilor: “Regula U-21 să se aplice doar echipelor de la locul 7 în jos!”. Cele mai importante hotărâri. Exclusiv

Cluburile din Liga Florilor s-au întrunit într-o şedinţă cu cei din conducerea FRH pentru a discuta schimbările pentru noul sezon. Un punct fierbinte este modul în care se va aplica regula U-21 şi U-23.
08.07.2022 | 19:04
Haos si propuneri aberante la sedinta cluburilor din Liga Florilor Regula U21 sa se aplice doar echipelor de la locul 7 in jos Cele mai importante hotarari Exclusiv
Cristina Neagu, în duelul cu Rapid. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

A fost şedinţă cu toate echipele care vor participa în noul sezon din Liga Florilor. Reprezentanţii formaţiilor s-au întâlnit cu cei din conducerea FRH pentru a discuta eventualele schimbări de regulament pentru stagiunea următoare.

Haos şi propuneri aberante la şedinţa cluburilor din Liga Florilor

FANATIK a aflat cele mai importante puncte atinse în şedinţă, care a fost cu scântei. Aşa cum era de aşteptat, cel mai fierbinte punct a fost impunerea unei reguli prin care jucătoarele tinere să poată evolua mai mult.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut, regula U-21 şi U-23 impunea folosirea unei jucătoare de sub 21 de ani cel puţin 10 minute pe meci şi o jucătoare sub 23 de ani cel puţin 30 de minute pe meci. Această regulă a fost încălcată de unele cluburi, care au fost şi amendate pentru aceste abateri.

“De ce să nu aplicăm regula U-21 şi U-23 doar echipelor care se clasează de la locul 7 în jos?”

Evident că echipele care se luptă pentru titlu şi au bugete mari au încercat să blocheze impunerea unei noi reguli. Reprezentantul unei echipe care evoluează în cupele europene chiar a venit cu o propunere aberantă:

ADVERTISEMENT

“De ce să nu aplicăm regula U-21 şi U-23 doar echipelor care se clasează de la locul 7 în jos!”, a sunat propunerea care i-a determinat pe unii participanţi la şedinţă să iasă din sală.

Nu a fost singura propunere ciudată, un alt reprezentant spunând că echipele care folosesc mai multe jucătoare eligibile U-21 şi U-23 să primească puncte suplimentare în campionat, doar datorită acestui fapt.

ADVERTISEMENT

Discuţiile au fost aprinse şi nu s-a ajuns la niciun consens pentru schimbarea regulii. Mai ales că şedinţa a avut loc înainte ca Ministrul Sportului să anunţe ordonanţa privind obligativitatea ca 40% din componenţa echipelor să fie formată din sportivi români.

S-a renunţat la baraj! Locurile 11 şi 12 din Liga Naţională rămân sus

La şedinţa de la handbal s-au stabilit şi alte lucruri importante. S-a renunţat la barajul în care locurile 11 şi 12 din Liga Naţională urmau să joace cu locurile 2 din cele două serii ale Diviziei A. Astfel, din Liga Florilor vor retrograda doar locurile 13 şi 14.

ADVERTISEMENT

Hotărârea a fost luată după ce echipele de primă ligă au câştigat meciurile de baraj de peste un deceniu. Niciuna dintre formaţiile care au promovat din Divizia A în ultimii 12 ani nu au obţinut acest loc la baraj. Astfel, în viitorul sezon al Ligii Florilor, locurile 11 şi 12 nu vor mai juca baraj şi rămân în prima ligă.

Baremul arbitrilor s-a mărit de cinci ori! Un arbitru va câştiga 2500 de lei faţă de 500, cât era până acum

O altă hotărâre este mărirea baremului arbitrilor. Va fi o majorare importantă, hotărâtă de noua conducere a FRH. Sumele pe care le vor încasa arbitrii vor fi de cinci ori mai mari ca până acum. Dacă până acum un arbitru lua 500 de lei / meci, de acum va lua 2500 de lei.

Cluburile cu bugete mai mici nu au fost de acord cu această propunere, motivând că sunt cheltuieli foarte mari cu arbitrii în comparaţie cu bugetul. Reprezentantul Unirii Slobozia a spus în şedinţă: “Păi cum să dăm 1400 de euro pe meci pentru arbitrii când noi avem buget de 500.000 de euro pe an?”.

Ordonanţa ministrului Novak a tulburat şi mai mult apele în handbalul românesc pentru că urmează să fie clarificată regula care impune folosirea a cel puţin 40% dintre sportivii români dintr-o echipă.

  • 14 echipe participă în viitorul sezon din Liga Florilor
  • 65 este numărul ediţiei Ligii Naţionale care va începe la finalul lunii august
ADVERTISEMENT