Sport

Hristo Stoicikov, indignat de numărul masiv al fanilor lui Frankfurt pe Camp Nou: „Un eșec total”

Fostul atacant de la Barcelona, Hristo Stoicikov, a rămas uimit de numărul impresionant de mare al fanilor lui Eintracht Frankfurt pe Camp Nou, în meciul retur din sferturile de finală ale Europa League.
15.04.2022 | 14:41
Hristo Stoicikov indignat de numarul masiv al fanilor lui Frankfurt pe Camp Nou Un esec total
Hristo Stoichkov, la aniversarea a 25 de ani de la câștigarea Ligii Campionilor în 1992 Sursa foto: Mundo Deportivo/MANEL MONTILLA
ADVERTISEMENT

FC Barcelona s-a făcut de rușine chiar pe „Camp Nou”, după ce a ratat calificarea în semifinalele Europa League în fața lui Eintracht Frankfurt. Echipa lui Xavi a fost învinsă joi cu 2-3, scorul general fiind 3-4.

Hristo Stoicikov, indignat de prezența numeroasă a fanilor lui Frankfurt pe Camp Nou

Bulgarul Hristo Stoicikov, fostul jucător al Barcelonei, a spus că „niciodată din anii ’90” și până astăzi nu a văzut „un teren ca acesta”, referindu-se la prezența masivă a fanilor lui Frankfurt pe stadion.

ADVERTISEMENT

Barcelona s-a simțit aproape ca în deplasare chiar la ea acasă, cu un Camp Nou ce găzduia 30.000 de fani germani în manșa a doua a sferturilor de finală din Europa League.

Din acest motiv, Hristo Stoicikov a ținut să-și exprime nemulțumirea față de ce a văzut aseară, declarând pentru TUDN: „Sunt revoltat de revânzarea biletelor; nu am mai văzut un asemenea teren din anii ’90 până astăzi. Este un factor care trebuie respectat și de oamenii din Germania, de fanii lui Frankfurt”.

ADVERTISEMENT

Hristo Stoicikov: „Aproape că mi-au dat lacrimile”

Dincolo de prezența suporterilor germani, bulgarul s-a arătat dezamăgit și de eliminarea Barcelonei din Europa League, care, în opinia sa, a fost „un dezastru total”, în ciuda unei serii de 15 meciuri fără înfrângere.

„Simt culorile Barcelonei și aproape că mi-au dat lacrimile. Acele 15 meciuri, mai mult de jumătate dintre ele câștigate, au fost un dezastru, atât de clar este, fotbalistic vorbind.

ADVERTISEMENT

Am transpirat și am purtat acest tricou. Când spun că este un dezastru, sunt unii care scriu ce vor și au ochii acoperiți; este o problemă gravă, ei nu văd mai departe, dar, pentru că au câștigat acele 15 meciuri, își acoperă problemele. Un eșec total, un dezastru total”, a spus Stoicikov.

Hristo Stoicikov este cel mai cunoscut fotbalist bulgar și deținător al celor mai importante trofee individuale în fotbal – Balonul de Aur și Gheata de Aur.

ADVERTISEMENT

El a jucat la Barcelona între anii 1990–1995 și 1996–1998, unde a marcat 84 de goluri în 175 de apariții. În 1992, el a câștigat cu Barcelona Liga Campionilor în finala de pe Wembley, împotriva Sampdoriei.

ADVERTISEMENT