Sport

Scandal la primul meci ca titular al lui Ianis Hagi de la accidentare. Antrenorul lui Rangers le-a cerut jucătorilor săi să își lase adversarii să înscrie. Video

Ianis Hagi a fost titular la Rangers pentru prima oară după accidentarea groaznică de la începutul anului 2022. Internaționalul a jucat 45 de minute într-un meci cu scandal.
12.02.2023 | 21:17
Scandal la primul meci ca titular al lui Ianis Hagi de la accidentare Antrenorul lui Rangers lea cerut jucatorilor sai sa isi lase adversarii sa inscrie Video
Scandal la meciul Rangers - Patrick Thistle. Ianis Hagi, titular la gazde, a fost înlocuit după prima repriză. Sursă foto: captură Twitter - @ViaplaySportsUK.
ADVERTISEMENT
12-02-2023
19:30

Scandal la primul meci ca titular al lui Ianis Hagi la Rangers după accidentare

Rangers s-a calificat cu emoții în sferturile Cupei Scoției, scor 3-2 cu Patrick Thistle. Ianis Hagi a fost titular la gazde, însă a fost schimbat după prima repriză de Michael Beale cu Ryan Kent. A doua repriză a meciului lui Rangers cu divizionara secundă a fost plină de evenimente. 

După ce a fost condusă la pauză, Rangers a reușit să egaleze prin Colak în minutul 50 și a fost aproape să treacă în avantaj, însă Tavernier a ratat din penalty. În minutul 70, Malik Tillman a acuzat dureri, iar colegii de la Rangers au trimis mingea în afara terenului pentru ca mijlocașul ofensiv să primească îngrijiri medicale. 

Revenit în teren, Tillman a mers direct la un adversar care voia să trimită mingea în jumătatea gazdelor cu o degajare lungă în semn de fair-play. Tillman nu a avut răbdare și a profitat de greșeala unui adversar, a recuperat balonul și a înscris. 

Jucătorii celor două formații s-au încăierat, iar la un moment dat, Michael Beale, antrenorul lui Rangers, le-a cerut elevilor săi să-i lase pe adversari să înscrie. În cele din urmă, vicecampioana Scoției s-a impus cu 3-2 și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Scoției. 

12-02-2023
16:18

Glasgow Rangers - Patrick Thistle 3-2 (Colak 50, Tillman 71, Sands 86 / Holt 34 pen, Tiffoney 73)

Rangers a reușit să revină și obține calificarea în Cupa Scoției. Ianis Hagi a jucat 45 de minute, neconvingător.

Min. 64: Gazdele au ratat un penalty prin Tavernier. 

Min. 46: Ianis Hagi, titular la Rangers, a fost înlocuit la pauză cu Ryan Kent. 

Ianis Hagi, titular pentru Rangers. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Ianis Hagi este titular la Rangers pentru prima oară după accidentarea din 21 ianuarie 2022, într-un meci din Cupa Scoției. Internaționalul român a fost trimis în teren încă din primul minut de antrenorul Michael Beale în partida Rangers – Patrick Thistle, în optimile Cupei Scoției.

Ianis Hagi, titular la Rangers pentru prima oară după accidentare

Ianis Hagi a bifat deja primele minute oficiale de la revenirea după accidentarea de la începutul anului trecut. Internaționalul român a jucat 19 minute în victoria lui Rangers, scor 2-0 pe Ibrox Stadium cu St. Johnstone. Un meci mai târziu, fiul „Regelui” nu se afla în lot pentru partida cu Hearts și a fost rezervă în ultimul meci al vicecampioanei Scoției cu Ross County.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi estima în urmă cu o săptămână că va avea nevoie de o lună pentru a reveni titular în echipa scoțiană, însă Michael Beale a decis să se bazeze încă din primul minut pe fotbalistul român în meciul lui Rangers cu Patrick Thistle în optimile Cupei Scoției, duminică, 12 februarie, de la ora 18:00.

„Să joc 90 de minute? Să zic trei-patru săptămâni. Nu depinde doar de mine, de convocare. Clar că trebuie să joc și să o fac bine. Sunt pe teren, sunt bine fizic, mental la fel. Acum încerc să joc cât mai multe minute și să fiu pregătit cât de repede pot. 

ADVERTISEMENT

Cei pe care îi iubesc, prietena mea, familia mea, cei care îmi sunt apropiați au făcut chestii pentru mine pe care aveam nevoie să mi le facă mama la doi, trei ani. Am realizat că multă lume chiar mă iubește”, declara Ianis Hagi la Pro Arena.

Ianis Hagi a fost întâmpinat cu urale pe stadionul lui Rangers

Ianis Hagi a fost introdus în minutul 72 al partidei Rangers – St. Johnstone, în etapa 23 din Premiership. Internaționalul român, cu 23 de selecții în naționala României, a fost întâmpinat cu urale și aplauze pe Ibrox Stadium.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 24 de ani, Ianis Hagi, cu o poftă mare de joc, s-a implicat în acțiunile lui Rangers și a încasat cartonașul galben în minutul 79. Michael Beale, venit pe banca lui Rangers la sfârșitul anului trecut, a mai lucrat cu Ianis Hagi din postura de secund al lui Steven Gerrard.

Beale a recunoscut că este bucuros să-l aibă din nou la dispoziție pe Ianis Hagi, care a adunat 86 de partide în tricoul lui Rangers, reușind să marcheze 15 goluri și să ofere 21 de pase decisive. Rangers – Patrick Thistle este primul meci după o perioadă de aproape un an și o lună când Ianis Hagi este titular.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, încântat de revenirea lui Ianis: „Arată bine”

Gică Hagi este convins că accidentarea lui Ianis Hagi a fost una dintre cele mai grele perioade pe care internaționalul român le-a avut de înfruntat. „Decarul de Aur” al României este entuziasmat de revenirea fiului său.

„Cea mai grea perioadă din viața lui. A trecut-o cu brio, a muncit foarte mult, a avut o accidentare foarte foarte grea. Arată bine, l-am văzut bine, e motivat în teren, chiar a luat și cartonaș galben. Mă bucur pentru el. Să-i meargă, să fie sănătos, să fie pe teren, să revină, să aibă răbdare, pentru că o să aibă nevoie de timp să prindă ritmul și intensitatea jocului.

Dar mi-a plăcut de el, e același jucător creativ, cu pase în față, chiar dacă a mai greșit sau n-a înțeles coechipierul. A pasat între linii, dă pase pentru atacanți, lucrează pentru cei din față”, a declarat Gică Hagi.

ADVERTISEMENT