Life

Idei de cadouri sustenabile pentru Crăciun. Grijă pentru cei dragi și pentru mediu

Suntem în luna cadourilor, a surprizelor şi a reîntâlnirii cu cei dragi. Cumpărăm multe cadouri şi, în toată goana după alegerea darului perfect, uităm să avem grijă şi de mediu.
13.12.2021 | 16:56
Idei de cadouri sustenabile pentru Craciun Grija pentru cei dragi si pentru mediu
ADVERTISEMENT

Putem alege daruri prietenoase cu mediul care să fie şi pe placul celor dragi. Moș Crăciun poate fi darnic și cu natura, și cu noi. Mai puţin consum înseamnă mai multă grijă pentru natură, așa că am făcut o listă de cadouri sustenabile pe care poți să le oferi de Crăciun.

Ce cadouri sustenabile de Crăciun putem achiziționa?

1.Termos de cafea reutizabil personalizat
Cu toţii avem pe cineva drag care consumă multă cafea sau mult ceai. Pentru a evita risipa şi a limita consumul de plastic putem să îi cumpărăm o cană reutilizabilă, un termos, cu un mesaj sau un desen frumos care să îi amintească de noi ori de câte ori consumă băutura preferată.

ADVERTISEMENT

2. Creme naturale homemade în ambalaj de sticlă
Prietena ta are o pasiune pentru skin care și adoră cremele? Decât să alegem produse de pe rafturile supermarketurilor, care sunt ambalate în plastic, mai bine alegem un produs fără parabeni şi conservanţi ambalat cu grijă în recipient de sticlă. Astfel, protejăm natura şi ne răsfățăm omul drag.

3. Lumânări homemade de la producători locali
Lumânările pot fi o alegere foarte bună pentru un cadou inspirat. Fie că alegem arome florale sau exotice, pentru a proteja natura le putem alege pe cele homemade care au control asupra substanțelor toxice. Totodată, este preferabil să fie în suport de sticlă, nu de plastic. Indiferent cât de rezistent este plasticul poate fi un real pericol pentru siguranţă şi este şi un inamic al mediului. Lumânările naturale, cu arome deosebite, fără substanţe toxice, pot fi un cadou excelent de sărbători.

ADVERTISEMENT

4. Agende din material reciclat
O agendă este un must have. Cel puţin pentru unele persoane, agenda este o continuare zilnică a activităţii lor. Notează, salvează, îşi pun remindere. Pentru a evita risipa putem alege o agendă dintr-un material reciclat care poate conţine şi o copertă cu un mesaj motivaţional. Astfel, bifrăm atât grijă pentru mediu, cât şi pentru prietenul nostru.

5. Accesorii din plută
Un mic portofel de plută poate fi o alegere mult mai bună pentru mediu. Putem alege şi alte accesorii dacă portofelul nu ne este pe plac. Sunt numeroşi furnizori locali ce produc astfel de cadouri și avem o gamă variată din care putem alege.

ADVERTISEMENT

Accesorii din materiale naturale sau jucării din lemn. Alegere sustenabile și inspirate

6. Jucării din lemn
În perioada Sărbătorilor piaţa jucăriilor este asaltată. Totodată, această piaţă este foarte poluantă prin cantitatea de plastic folosită. Putem alege jucării din lemn pictate manual. Pe lângă sustenabilitate, o jucărie din lemn originală este un cadou ce rezistă în ani şi devine o amintire foarte frumoasă.

7. Accesorii din lână tricotate manual
Industria fashion produce multe articole însă puţine sunt cele din materiale 100% naturale. Sunt foarte mulţi producători locali care realizează fulare, mănuşi sau alte accesorii manual fără a polua planeta. Putem alege un accesoriu colorat și vesel din lână naturală 100%.

ADVERTISEMENT

8. Plante decorative
Plantele din casă, pe lângă faptul că ne oferă vizual o stare de bine, ne ajută să avem şi un mediu mai curat. O plantă decorativă este un cadou eco-friendly şi dacă mai adăugăm şi suport de sticlă / ceramică în loc de plastic reprezintă o idee foarte, foarte bună.

9. Genți de pânză 100% bumbac
O geantă de pânză este o achiziţie foarte utilă. În primul rând, nu mai cumpărăm pungi de plastic, avem la îndemână o sacoşă şi este varianta cea mai prietenoasă cu mediul. O sacoşă de pânză poate fi oricând depozitată în geantă, în rucsac, în maşină şi astfel, nu mai cumpărăm veșnicele pungi de plastic. O geantă personalizată, cu mesaj amuzant poate fi un cadou original şi eco- friendly.

10. Căni din sticlă personalizate
Cel de lângă tine cu siguranţă va aprecia un cadou personalizat, dar şi sustenabil. În loc de o cană de plastic de pe raftul unui market alege o cană de sticlă sau ceramică cu un mesaj personalizat. Astfel, atunci când cel căruia i-am oferit cadoul îşi bea cafeaua, ceaiul sau apa, alege o cană în care s-a investit suflet. Putem alege o cană de sticlă termorezistentă pentru mai multă eficiență.

Indiferent de tipul de cadou ales este important să conştientizăm că natura are nevoie de ocrotirea și atenția noastră. Alegerea unui cadou sustenabil pentru Crăciun pare a fi un pas mic, dar important în lupta cu poluarea.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: