Sport

Ilie Dumitrescu, reacție surprinzătoare despre Dan Petrescu. “Nu sunt prieten cu el, nu mai vorbim de ceva timp. Dar este catalogat greșit”

Ilie Dumitrescu a dezvăluit la Digi Sport că nu mai vorbește cu Dan Petrescu, însă nu este de acord cu criticile pe care le primește antrenorul lui CFR Cluj.
19.06.2022 | 19:04
Ilie Dumitrescu reactie surprinzatoare despre Dan Petrescu Nu sunt prieten cu el nu mai vorbim de ceva timp Dar este catalogat gresit
Dan Petrescu a câștigat al patrulea titlu pe banca lui CFR Cluj. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu a analizat transferurile lui Gigi Becali de la FCSB și i-a luat apărarea lui Dan Petrescu, criticat pentru jocul campioanei României.

Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu nu își mai vorbesc: „Nu sunt prieten cu el”

Deși au fost coechipieri la echipa națională, Ilie Dumitrescu a dezvăluit la Digi Sport că relația cu Dan Petrescu s-a răcit foarte mult: „Cred că este etichetat greșit Petrescu cu chestia asta. Nu sunt prieten cu el, nu mai vorbim de ceva timp, dar este catalogat greșit. De ce spun lucrul ăsta? El merge pe chestia asta, să creeze siguranță defensivă, densitate”.

ADVERTISEMENT

„Mister” a mers mai departe și a explicat că majoritatea cluburilor din România au probleme mari pe benzi: „De ce cred eu că sunt probleme în jocul echipelor românești? Pentru că fotbaliștii de bandă care trebuie să facă dublu efort nu sunt pregătiți și nu mai au forță când intră în posesie, iar echipa nu mai dă randament bun pe faza ofensivă.

Acei jucători pierd din energie, pentru că fac ambele faze, și nu au capacitatea de a face diferența pe faza ofensivă. Eu sunt convins că el lucrează și la faza ofensivă. Nu vreau să dau nume, o să fac o emisiune, îți promit”.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu e de părere că CFR Cluj e singura echipă din Liga 1 care respectă planul tactic de joc: „O să vezi diferența”

Ilie Dumitrescu oferă ca argument în sprijinul lui Petrescu disciplina tactică a jucătorilor, pe care nicio altă echipă din Casa Pariurilor Liga 1 nu o are: „O să iau imagini din campionatul nostru la jocul fără minge al echipelor, în afară de cea a lui Petrescu. Iau toate echipele și o să vezi diferența la jocul fără minge.

O să îți dai seama că singurul antrenor care-i face pe jucători să respecte planul tactic atunci când se pierde mingea sunt cei de la CFR”, a mai declarat analistul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu îi atrage atenția lui Gigi Becali: „Dacă vrei să câștigi campionatul, nu improvizezi”

Ilie Dumitrescu e de părere că FCSB nu și-a rezolvat problemele cu transferurile lui Dawa și Bouhenna, anunțate în exclusivitate de FANATIK: „Două transferuri foarte bune, FCSB s-a mișcat foarte bine, dar mai trebuie un fundaș central. Haruț e o soluție, dar nu cred că dă un randament bun pe postul de fundaș central. Dacă vrei să câștigi campionatul, nu poți să mergi cu improvizații.

Haruț (revenit la FCSB după împrumutul la FC Botoșani – n.r.) nu este fundaș central, nici Ovidiu Popescu nu e fundaș central. Dawa și Bouhenna sunt două transferuri foarte bune.

ADVERTISEMENT

Eu l-am remarcat pe Dawa, iar Bouhenna a avut un sezon bun la Sepsi, apoi a început bine la CFR, cu Șumudică, apoi a venit Petrescu, a apărut competiție pe post, a revenit Burcă și a jucat puțin”.

ADVERTISEMENT