Sport

Ilie Dumitrescu știe cât ar fi costat transferul lui Gică Hagi în 2024: „Era ceva rar, special”

Ilie Dumitrescu a spus suma cu care Gică Hagi ar fi fost transferat în 2024. Cei doi membri ai „Generației de Aur” au făcut spectacol la echipa națională a României.
03.03.2024 | 14:28
Ilie Dumitrescu stie cat ar fi costat transferul lui Gica Hagi in 2024 Era ceva rar special
Cât ar fi costat transferul lui Gică Hagi în 2024?! Ilie Dumitrescu a dat verdictul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu a dezvăluit cu ce sumă ar fi fost transferat Gică Hagi, dacă ar fi evoluat în aceste vremuri ale fotbalului. Cifrele din fotbalul mondial au „explodat”, iar punctul de plecare a fost transferul-record al lui Neymar de la Barcelona la PSG, în vara anului 2017 (222 de milioane de euro).

Ilie Dumitrescu știe cât ar fi costat transferul lui Gică Hagi în 2024: „Era ceva rar, special”

Gică Hagi este considerat de mulți ca fiind cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, dar și unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. „Regele” a făcut spectacol atât la naționala României, cât și în tricoul unor echipe, precum Real Madrid, Barcelona sau Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu este convins că Gică Hagi ar fi fost subiectul unui transfer pe sume uluitoare dacă ar fi jucat fotbal în aceste vremuri. “Ohoo.. 100 – 120 de milioane de euro era Hagi astăzi. Era ceva rar, special.

O spun pentru că într-un top al meu este Hagi, apoi las 10 locuri libere și puteți să începeți. Cam ăsta e topul meu dintre toți cei alături de care am evoluat și pe care i-am văzut”, a mărturisit Ilie Dumitrescu, în cadrul podcastului Fain&Simplu.

ADVERTISEMENT
  • 7 titluri de campion a cucerit Gică Hagi în cariera de fotbalist
  • 4 Supercupe ale Spaniei (două cu Real Madrid, două cu Barcelona) a câștigat Gică Hagi în cariera de fotbalist

Ilie Dumitrescu i-a comparat pe Gică Hagi și Nicolae Dobrin: „L-am văzut, era geniu”

Ilie Dumitrescu a vorbit și despre una dintre controversele din fotbalul românesc: Gică Hagi sau Nicolae Dobrin? Există voci care susțin că „Gâscanul” sau „Prințul din Trivale” a fost cel mai bun fotbalist român din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

Chiar Dănuț Lupu a spus răspicat la FANATIK SUPERLIGA că există „Dobrin și restul”. „Pe Dobrin l-am văzut, era geniu. Dar e greu să pui.. să cântărești performanțele celor doi.

Eu vorbesc despre perioada noastră, evident. Mie mi-a plăcut și Marcel Răducanu și Anghel Iordănescu”, a mai spus Ilie Dumitrescu. Atât Gică Hagi, cât și Ilie Dumitrescu vor fi pe teren la meciul de adio al „Generației de Aur” care va avea loc pe 25 mai.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin, cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc

Radu Drăgușin este protagonistul celui mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. Fundașul central român a fost transferat de Tottenham de la Genoa în perioada de mercato din iarnă pentru 25 de milioane de euro, 31 de milioane de euro cu tot cu bonusuri, mutare-bombă dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Astfel, Drăgușin a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. Recordul era deținut de Adrian Mutu. Fostul atacant român, actualmente antrenor la CFR Cluj, a fost transferat de Chelsea de la Parma în 2003 pentru 19 milioane de euro.

Top 5 cele mai scumpe transferuri pentru jucătorii români

  • Radu Drăgușin – 25 de milioane de euro (Genoa –> Tottenham – 2024)
  • Adrian Mutu – 19 milioane de euro (Parma –> Chelsea – 2003)
  • Cristian Chivu – 18 milioane de euro (Ajax –> AS Roma – 2003)
  • Răzvan Marin – 12,5 milioane de euro (Standard Liege –> Ajax 2019)
  • Dennis Man – 11 milioane de euro (FCSB –> Parma 2020)
ADVERTISEMENT