Sport

Ilie Năstase, după noile acuzaţii de dopaj la adresa Simonei Halep: “Chiar vorbeam cu domnul Ţiriac despre asta, au aşteptat prea mult!”. Exclusiv

Ilie Năstase a comentat pentru FANATIK noile acuzaţii de dopaj care i se aduc Simonei Halep. Fostul lider mondial susţine că oricum s-a amânat prea mult şi prima audiere.
19.05.2023 | 23:36
Ilie Nastase dupa noile acuzatii de dopaj la adresa Simonei Halep Chiar vorbeam cu domnul Tiriac despre asta au asteptat prea mult Exclusiv
Ilie Năstase, după noile acuzaţii de dopaj la Simona Halep: "Chiar vorbeam cu domnul Ţiriac despre asta, au aşteptat prea mult!". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Simona Halep are probleme din ce în ce mai mari în ceea ce priveşte dopajul. După ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, sportiva se confruntă cu noi acuzaţii după ce i s-au găsit nereguli în paşaportul biologic.

Ilie Năstase: “Chiar vorbeam cu domnul Ţiriac despre asta! Au aşteptat prea mult cu audierile”

Ilie Năstase a vorbit pentru FANATIK despre noile acuzaţii de dopaj la adresa Simonei Halep şi susţine că şi aşa s-au amânat prea mult audierile pentru primul caz de dopaj, cel de la US Open 2022:

ADVERTISEMENT

“Nu sunt doctor şi nu am cum să ştiu despre ce este vorba în acest paşaport biologic. Pe vremea noastră nu exista aşa ceva. Dar, chiar vorbeam cu domnul Ţiriac despre asta.

Au aşteptat prea mult cu audierile. În intervalul acesta, Simona Halep a pierdut turnee, puncte şi bani. Nu ştiu de ce s-a amânat atât de mult audierea, din octombrie până în prezent. E de neînţeles.

ADVERTISEMENT

“Vă propun să nu ne grăbim să tragem concluzii şi să vedem”

În ceea ce priveşte noile acuzaţii de care mi-aţi spus, să nu ne grăbim. Ce dacă au dat comunicat oficial? Au mai fost comunicate şi nu s-au confirmat. Eu n-aş fi aşa sigur că lucrurile stau aşa şi există alte nereguli.

Deci, vă propun să nu ne grăbim să tragem concluzii şi să vedem”, a fost reacţia lui Ilie Năstase pentru FANATIK vis-a-vis de acuzaţiile cu care se confruntă Simona Halep. 

ADVERTISEMENT

Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis a emis un comunicat prin care susţine că există neregularităţi în ceea ce priveşte paşaportul biologic al Simonei Halep, adică valori mai mari decât normale ale unor parametrii din sânge.

Simona Halep, suspendată din luna octombrie a anului trecut

Simona Halep este suspendată provizoriu din luna octombrie a anului trecut şi încă nu a fost audiată pentru primele acuzaţii de dopaj, de la US Open, acolo unde a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

ADVERTISEMENT

Dacă, iniţial, suspendarea maximă ar fi fost de patru ani, după noile acuzaţii de dopaj, Simona Halep ar putea primi o suspendare şi mai lungă, care ar putea fi sinonimă cu finalul carierei în tenisul profesionist.

 

ADVERTISEMENT